Metoder til at beskytte dit privatliv på en Mac

Anonymitet er vigtigt ved brug af programmer, der udveksler oplysninger via internettet. macOS indeholder sikkerhedsfunktioner til forbedring af din anonymitet og kontrol med, hvor mange oplysninger om dig og din Mac der afsløres via internettet.

Brug børnesikring

Du kan bruge børnesikring til at overvåge dine børns brug af computeren, til at bestemme, hvem der må kontakte dem via e-mail eller chat, og til at begrænse deres adgang til websteder. Der er flere oplysninger i Indstil børnesikring og Overvåg børns brug af computeren.

Vælg Apple > Systemindstillinger, og klik derefter på Børnesikring.

Åbn Børnesikring for mig

Brug anonymitetsfunktionerne i Safari

Safari indeholder flere funktioner, der kan hjælpe dig med at beskytte dit privatliv på internettet. Du kan bruge privat browser, så Safari ikke registrerer de websteder, du besøger, eller de emner du henter. Du kan blokere ekstra vinduer, forhindre websteder i at anbringe cookies på din Mac m.m.

Kontroller de personlige oplysninger, du deler med programmer

Lokalitetstjenester giver programmer som f.eks. webbrowsere mulighed for at indsamle og bruge oplysninger på grundlag af din placering. Du kan slå lokalitetstjenester helt fra, eller du kan vælge, hvilke programmer der må se oplysninger om din placering.

Nogle programmer vil muligvis indsamle og bruge oplysninger fra dine kontakter, kalender og påmindelser.

Der findes flere oplysninger i følgende hjælpeemner:

Vælg, om du vil dele analyseoplysninger

Du kan hjælpe Apple med at forbedre kvaliteten og ydeevnen af Apples produkter og tjenester. macOS kan automatisk indsamle analyseoplysninger fra din Mac og sende dem til Apple til analyse. Oplysningerne sendes med din tilladelse og sendes anonymt til Apple. Du kan få flere oplysninger i Del analyseoplysninger med Apple.

Du vælger, om analysedata skal sendes til Apple, i vinduet Anonymitet i Sikkerhed & anonymitet.

Vælg Apple > Systemindstillinger, klik på Sikkerhed & anonymitet, og klik derefter på Analyse.

Åbn vinduet Anonymitet for mig

Indstil en firewall

Du kan bruge en firewall til at beskytte dit privatliv ved at blokere for uønsket netværkskommunikation med din Mac. Hvis firewallen er slået til, kan du også bruge “skjult funktion”, så Mac ikke kan opdages af andre på internettet. Du kan få flere oplysninger i Undgå uønskede forbindelser ved at bruge en firewall.

Du indstiller og tilpasser firewallen i vinduet Firewall i Sikkerhed & anonymitet.

Vælg Apple > Systemindstillinger, klik på Sikkerhed & anonymitet, og klik derefter på Firewall.

Åbn vinduet Firewall for mig