Privat browser

Når du bruger private browservinduer, arkiverer Safari ikke din browserhistorik, og det beder websteder, som du besøger, om ikke at spore dig.

Åbn Safari for mig

Åbn et privat browservindue

• Vælg Arkiv > Nyt privat vindue, eller skift til et Safari-vindue, der allerede bruger Privat browser. I et vindue, der bruger Privat browser, er det smarte søgefelt mørkt med hvid tekst.

Når du bruger et privat browservindue:

• Hver fane i vinduet er isoleret fra de andre, så de websteder, du ser på en fane, kan ikke spore din adfærd på andre faner.

• Safari husker ikke de websider, du besøger, og husker heller ikke dine oplysninger til Autoudfyld.

• Safari lagrer ikke dine åbne websider i iCloud, så de vises ikke, når du ser alle dine åbne faner fra andre enheder.

• Dine seneste søgninger er ikke inkluderet på listen over resultater, når du bruger det smarte søgefelt.

• Emner, du henter, inkluderes ikke på listen med overførsler. (Emnerne forbliver dog på computeren.)

• Hvis du bruger Handoff, overføres private browservinduer ikke til dine iOS-enheder eller andre Mac-computere.

• Safari husker ikke ændringer i dine cookies eller data fra websteder. Safari beder også websteder og andre, som leverer indhold til disse websteder (inkl. annoncører) om ikke at spore dig, selvom webstederne selv kan bestemme, om de vil efterkomme anmodningen.

• Tilbehør, der understøtter privat browser, holder op med at opbevare cookies og andre oplysninger til sporing.

Websteder kan ikke ændre oplysninger lagret på din enhed, så de tjenester, der normalt er tilgængelige disse steder, virker måske på en anden måde, indtil du slår privat browser fra.

Bemærk: Intet af ovenstående gælder i andre Safari-vinduer, som evt. er åbne og ikke bruger Privat browser.

Åbn altid vinduer med Privat browser

• Vælg Safari > Indstillinger, klik på Generelt, klik på lokalmenuen “Safari åbnes med”, og vælg derefter “Et nyt privat vindue”.

Stop Privat browser

• Luk det private browser vindue, og skift til et andet Safari-vindue, der ikke bruger Privat browser, eller vælg Arkiv > Nyt vindue for at åbne et vindue, der ikke bruger Privat browser. Endnu større forbedring af anonymiteten:

• Slet evt. emner, du har hentet, mens du brugte private browservinduer.

• Luk evt. private browservinduer, der stadig er åbne, for at forhindre andre personer i at bruge knapperne Frem og Tilbage til at se sider, som du har besøgt med dem.

Ud over at bruge private browservinduer kan du administrerer cookies og data lagret af alle websteder og få Safari til at bede alle websteder om ikke at spore dig.

Hvis du glemmer at bruge et privat browservindue, kan du rydde din browserhistorik.