Spela in röstmemon på din iPhone och iPod touch

Skapa röstmemon med enhetens inbyggda mikrofon, ett headset med kabel eller Bluetooth eller en kompatibel mikrofon. Du kan sedan dela och ändra ditt arbete.

Appen Röstmemon

Röstmemon använder enhetens inbyggda mikrofon när du spelar in. Använd en extern stereomikrofon som fungerar med din iPhone för högre kvalitet på stereoinspelningen.

Röstmemon på iPhone

Så här spelar du in ett röstmemo

1. Hitta och öppna Röstmemon eller be Siri att öppna den*.
  2. Spela in genom att trycka på symbolen med röd cirkel. Pausa genom att trycka på symbolen med röd fyrkant i svart cirkel. Lär dig hur du redigerar.
  3. Klicka på Klar när du är klar.
  4. Ge ett namn till ditt röstmemo och tryck sedan på Spara.

Vill du dela ditt röstmemo med en vän eller spara det på en annan plats? Tryck på memot och tryck sedan på . Välj ett sätt att dela, till exempel via Meddelanden eller en app för sociala medier, om du vill skicka det till en vän. Välj ett alternativ som iCloud Drive eller Mail om du vill spara memot på en annan plats.

* Kan du inte hitta appen Röstmemon? Gå till hemskärmen och svep till höger tills en skärm med ett sökfält visas högst upp. Ange sedan Röstmemon i sökfältet. Ser du fortfarande inte appen? Du kanske har tagit bort den. Läs om hur du återskapar en app som du har tagit bort.

Redigera ett röstmemo

Läs om hur du förhandsvisar, spelar in igen, trimmar med mera.

Spela upp

Lyssna medan du redigerar

1. Pausa genom att trycka på .
  2. Svep till höger eller vänster över den blå linjen tills den punkt du vill lyssna från markeras.
  3. Tryck sedan på  så du kan lyssna därifrån.

Spela in

Spela in en del av ett röstmemo igen

1. Om du spelar in trycker du på symbolen med röd fyrkant i svart cirkel, så pausas ditt arbete. Om du vill redigera ett sparat memo öppnar du Röstmemon, trycker på memot och trycker sedan på Redigera.
  2. Svep till höger eller vänster på den blå linjen tills den når början av delen som du vill spela över.
  3. Tryck på  när du är redo att spela in igen.
  4. Tryck på symbolen med röd fyrkant i svart cirkel när du är klar.

Redigera röstmemon på iPhone

Redigera

Trimma från början eller slutet av ett memo

1. Redigera medan du spelar in genom att trycka på  så att ditt arbete pausas. Om du vill redigera ett sparat memo öppnar du Röstmemon, trycker på memot och trycker sedan på Redigera.
  2. Svep till höger eller vänster på den blå linjen tills den punkt där du vill att ditt memo ska börja eller sluta markeras.
  3. Tryck på . Två röda linjer visas. Din blå linje flyttar inte på sig.
  4. Trimma från början genom att dra den röda linjen längst till vänster och släpp den på den blå linjen. Trimma från slutet genom att dra den röda linjen längst till höger och släpp den på den blå linjen.
  5. Tryck på Trimma. Bekräfta genom att trycka på Trimma igen.
  6. Tryck på Klar, ange en titel och tryck på Spara.

Radera en del av ett memo

1. Redigera medan du spelar in genom att trycka på  så att ditt arbete pausas. Om du vill redigera ett sparat memo öppnar du Röstmemon, trycker på memot och trycker sedan på Redigera.
  2. Svep till höger eller vänster på den blå linjen tills den markerar början av delen som du vill radera.
  3. Tryck på blå fyrkant-liknande symbol. Två röda linjer visas. Din blå linje flyttar inte på sig.
  4. Dra den röda linjen längst till vänster och släpp den på den blå linjen.
  5. Dra den röda linjen längst till höger och släpp den i slutet av delen som du vill radera.
  6. Radera en del mellan de röda linjerna genom att trycka på Radera och sedan trycka på Radera från original.

Radera

Radera ett röstmemo

1. Öppna Röstmemon.
  2. Tryck på memot du vill radera.
  3. Tryck på papperskorgsymbolen och tryck sedan på Radera [”titel”].