Vælg et program til at åbne et arkiv

Du kan vælge, hvilket program der skal åbne et arkiv. Det er nyttigt, hvis du foretrækker at bruge et bestemt program, eller du ikke har det program, hvori arkivet er oprettet.

Åbn et arkiv en gang med et bestemt program

Gør et af følgende:

• Træk arkivet til symbolet for programmet i Finder eller Dock.

• Vælg arkivet i Finder, vælg Arkiv > Åbn i, og vælg derefter et program.

• Ctrl-klik på arkivet, vælg Åbn i, og vælg derefter et program.

• Åbn programmet, og vælg Arkiv > Åbn.

Permanent ændring af det program, der bruges til at åbne et arkiv

1. Vælg arkivet i Finder, og vælg Arkiv > Vis info.

Du kan også ctrl-klikke på arkivet og derefter vælge Vis Info.

2. Klik på trekanten ud for “Åbn i” i infovinduet.

3. Klik på lokalmenuen, og vælg derefter programmet.

Hvis alle arkiver af denne type skal åbnes med det program, skal du klikke på Ret alle.

Hvis du ikke kan åbne et arkiv i et bestemt program, kan arkivet være ødelagt, eller også genkendes det ikke af programmet. Prøv at åbne det med et andet program.