Hvis et program slutter uventet

Her er flere løsningsforslag, du kan prøve.

• Hvis programmet er frosset fast og ikke reagerer, kan du afbryde det (du kan miste ændringer, der ikke er arkiveret). Vælg Apple > Afbryd, vælg programmet i den viste dialog, og klik derefter på Afbryd.

• Hvis programmet sluttes, skal du åbne det igen ved at klikke på Åbn igen i den viste dialog.

• Genstart Mac ved at vælge Apple > Start igen.

• Læs dokumentationen til programmet for at se, om det er kompatibelt med din version af macOS.

• Åbn et andet arkiv i programmet. Måske er der et problem med det originale arkiv.

• Se efter opdateringer til softwaren.

• Afmonter alle ydre enheder, som du har tilsluttet for nylig (f.eks. en printer). De er muligvis ikke kompatible med din version af macOS.

• Fjern evt. tilbehør og forbedringer til programmer fra andre producenter.

Hvis du for nylig har opdateret programmet eller macOS, er der måske tilbehør eller udvidelser, som ikke er kompatible mere.

• Diagnosticer problemer med din Mac. Disse værktøjer kan finde ud af, om den installerede hardware, f.eks. ekstra hukommelse, ikke er kompatibel, er installeret forkert eller er beskadiget.

• Start Mac igen i en beskyttet version.