Sådan bruger du Touch Bar på din MacBook Pro

Touch Bar øverst på tastaturet på din MacBook Pro tilpasser sig det, du laver, og giver dig intuitive genveje og appkontrolelementer, når du har brug for dem.

Touch Bar på MacBook Pro giver dig hurtig adgang til kommandoer på din Mac og foretager automatisk ændringer, der er baseret på, hvad du laver, og hvilke apps du bruger. Touch Bar fås på MacBook Pro-modeller fra 2016 eller nyere versioner, med undtagelse af MacBook Pro (13", 2016, to Thunderbolt 3-porte) og MacBook Pro (13", 2017, to Thunderbolt 3-porte).

Sådan finder du kontrolfunktioner og indstillinger i Control Strip

Når du starter din MacBook Pro, vises der nogle velkendte knapper som lydstyrke, lydløs, skærmlysstyrke og Siri på Control Strip i højre side af din Touch Bar. Tryk på udvidelsesknappen i Control Strip for at få adgang til kontrolfunktioner som f.eks. lysstyrke, Mission Control, Launchpad og medieafspilning.

16" MacBook Pro med Touch Bar

Hvis du vil have adgang til funktionsknapperne F1-F12 på din Touch Bar, skal du trykke på funktionsknappen (fn) nederst til venstre på tastaturet.

16" MacBook Pro med Touch Bar har en dedikeret Escape-tast (Esc). På 13" eller 15" MacBook Pro med Touch Bar vises Escape-knappen (Esc) på venstre side af Touch Bar.

Udforsk Touch Bar i apps

Mange af de indbyggede apps på din Mac har Touch Bar-kontrolfunktioner, der gør almindelige handlinger lettere. I Mail kan du f.eks. bruge Touch Bar til at skrive, besvare, arkivere, markere som reklamepost og markere beskeder med flag.

Når du skriver e-mails, forudsiger Touch Bar teksten, mens du indtaster den – tast et ord eller en emoji i Touch Bar for at indsætte det eller den.

Når du vælger tekst, viser Touch Bar dig formateringsmuligheder som f.eks. fed skrift, skråskrift og lister.

De fleste apps, herunder apps fra tredjeparter, omfatter genveje, værktøjer og betjeningselementer på din Touch Bar for de opgaver, du vil udføre. Tryk forskellige steder for at se, hvad du kan foretage dig let og hurtigt.

Tilpas din Touch Bar

I mange programmer som f.eks. Finder, Mail og Safari kan du tilpasse din Touch Bar.

Vælg Vis > Tilpas Touch Bar. Tilpasningsvinduet vises på skærmen, så du kan vælge dine foretrukne elementer:

Når du tilpasser Touch Bar, ryster dens knapper. Brug markøren til at trække de ønskede elementer fra skærmen ned på din Touch Bar.

Du kan også trække elementerne til venstre eller højre på din Touch Bar for at omorganisere dem eller trække dem op og ud af din Touch Bar for at fjerne dem. Klik på OK på skærmen, når du er færdig.

Tilpas Control Strip

Du kan også tilføje, fjerne eller omarrangere knapperne på Control Strip, herunder Siri.

Gå til et program, der kan tilpasses (f.eks. Finder), og vælg Vis > Tilpas Touch Bar. Tryk på området med Control Strip på Touch Bar for at skifte til tilpasning af Control Strip.

Brug markøren til at trække de ønskede elementer fra skærmen ned på din Control Strip.

Træk elementerne til højre og venstre på Control Strip for at arrangere dem, eller træk dem op og ud af din Touch Bar for at fjerne dem. Klik på OK på skærmen, når du er færdig.

Du kan også skifte til tilpasning af Control Strip ved at klikke på "Tilpas Control Strip" i afsnittet Tastatur i Systemindstillinger.

Brug tilgængelighedsindstillingerne med din Touch Bar

Tilgængelighedsindstillingerne, der hjælper dig med at bruge din Mac, kan også hjælpe dig med at bruge din Touch Bar. Hold tasten Kommando nede, mens du trykker tre gange på Touch ID (afbryderknappen) for at slå VoiceOver til og fra – VoiceOver læser Touch Bar-kommandoerne højt.

Læs mere om, hvordan du bruger tilgængelighedsfunktioner med din Touch Bar.