Sådan virker Power Nap på din Mac

Med Power Nap kan din Mac udføre nyttige handlinger, mens den er på vågeblus.

Hvad kan Power Nap?

Hvis din Mac understøtter Power Nap, kan følgende handlinger finde sted, mens computeren er på vågeblus:

• Mail modtager nye beskeder.
  • Kontakter opdateres med ændringer, som er foretaget på andre enheder.
  • Kalender modtager nye invitationer og kalenderopdateringer.
  • Påmindelser opdateres med ændringer, som er foretaget på andre enheder.
  • Noter opdateres med ændringer, som er foretaget på andre enheder.
  • Dokumenter, som er arkiveret i iCloud, opdateres med ændringer, der er foretaget på andre enheder.
  • Fotostream opdateres med ændringer, som er foretaget på andre enheder.
  • Find min Mac opdaterer lokaliteten for din Mac, så du kan finde computeren, mens den er på vågeblus.
  • VPNoD (VPN on Demand) fortsætter med at virke, så virksomhedens e-mail håndteres sikkert. Power Nap understøtter VPN-forbindelser, der anvender et certifikat til godkendelse – VPN-forbindelser, der kræver indtastning af en adgangskode, understøttes ikke.
  • Mobile Device Management kan låse og slette din Mac eksternt.

Følgende handlinger kan finde sted, mens din Mac er på vågeblus og tilsluttet en stikkontakt:

• Overførsel af softwareopdateringer.
  • Overførsel af Mac App Store-emner (herunder softwareopdateringer) i baggrunden.
  • Time Machine udfører sikkerhedskopiering.
  • Spotlight udfører indeksering.
  • Opdatering af Hjælpcenter-indhold.
  • Trådløse baser kan afbryde vågeblus på din Mac ved hjælp af funktionen Afbryd vågeblus ved trådløs.

Under Power Nap afspiller din Mac ikke systemlyde, inklusive ved brug af funktionen Afspil lyd eller Send besked i Find min Mac

Hvis din Mac har en harddisk (HDD) eller et Fusion drive, hører du muligvis lyd fra drevet, når det tændes under en opdatering af Power Nap, under drift, og når drevet slukker. Du har mulighed for at slå Power Nap fra.

Når Power Nap er slået til, kan computeren være varm, selv om den er på vågeblus. Power Nap-handlingerne afbrydes, hvis din Mac bliver varmere end en forudindstillet temperatur, så den ikke overophedes. Når vågeblus afbrydes, er din Mac klar igen.

Følgende Mac kan bruge Power Nap

Du kan bruge Power Nap på disse Mac-modeller:

• MacBook (primo 2015 og nyere modeller)
  • MacBook Air (ultimo 2010) og nyere modeller
    Kræver OS X Mountain Lion v10.8.2 og nyere
  • MacBook Pro (alle modeller med Retina-skærm)
  • Mac mini (ultimo 2012 og nyere modeller)
  • iMac (ultimo 2012 og nyere modeller)
  • Mac Pro (ultimo 2013)

Indstilling af Power Nap

Du kan finde Power Nap-indstillingen i vinduet Energibesparelse under Systemindstillinger.

Stationære computere
Vælg Apple-menuen > Systemindstillinger, og klik på Energibesparelse. Slå Power Nap til eller fra via afkrydsningsfeltet "Slå Power Nap til". Standardindstillingen er Til, hvis din Mac har et flash-lager (ikke Fusion Drive).

Energibesparelse på stationære computere

Bærbare computere
Vælg Apple-menuen > Systemindstillinger, og klik på Energibesparelse.

• Klik på fanen Batteri, og marker derefter afkrydsningsfeltet "Slå Power Nap til, når der bruges batteri", hvis din Mac skal bruge Power Nap ved batteridrift. Standardindstillingen er Fra.
  • Klik på fanen Strømforsyning, og marker derefter afkrydsningsfeltet "Slå Power Nap til, når enheden er sluttet til en strømforsyning", hvis din Mac skal bruge Power Nap, når den er tilsluttet en stikkontakt. Standardindstillingen er Til.

Energibesparelse på bærbare computere

Læs mere

Power Nap påvirkes af batteriets opladningsniveau

Udgivelsesåret for den bærbare computer afgør, hvordan batteriets opladningsniveau påvirker Power Nap.

Computere med 2013 eller et senere årstal i modelnavnet bruger Power Nap, indtil batteriet er tomt. Computere med 2012 eller et tidligere årstal i modelnavnet holder op med at bruge Power Nap, hvis batteriniveauet er nået ned på 30 % eller derunder. Power Nap fortsætter, når computeren tilsluttes en stikkontakt.

Du kan forlænge batteritiden ved brug af Power Nap ved at fjerne eventuelle USB-, Thunderbolt- og FireWire-enheder, der trækker strøm fra computeren. Her kan du læse mere om at optimere batteritiden.

Power Nap søger efter opdateringer med bestemte intervaller
Når computeren ikke er tilsluttet en stikkontakt, kommunikerer og overfører Power Nap kun data et par minutter pr. Power Nap-cyklus. Når computeren er tilsluttet en stikkontakt, kører kommunikation og overførsel af data kontinuerligt.

• Mail, Noter, Kontakter, Kalender, Påmindelser, Fotostream, Find min Mac og iCloud-dokumenter kontrolleres hver time. Hvis Mail og Noter skal modtage opdateringer under Power Nap, skal programmerne være åbne, når din Mac går på vågeblus.
  • Time Machine-sikkerhedskopiering forsøges hver time, indtil en sikkerhedskopiering er blevet gennemført.
  • Softwareopdatering kontrolleres dagligt.
  • Mac App Store-overførsler kontrolleres en gang om ugen.