Åbn mapper i nye Finderfaner eller -vinduer

Når du åbner en mappe i Finder, erstatter indholdet af mappen normalt vinduets aktuelle indhold. Hvis du foretrækker det, kan du åbne mappen i en ny fane eller et nyt vindue.

Indstil, hvordan alle mapper åbnes

1. Vælg Apple > Systemindstillinger, og klik derefter på Dock.

Åbn Dock for mig

2. Klik på lokalmenuen “Foretræk faner ved åbning af dokumenter”, og vælg derefter en indstilling:

• Altid

• Kun på fuld skærm

• Manuelt

Som standard åbnes dokumenter kun i faner, når et program vises på fuld skærm.

Du kan også vælge, hvad der skal ske, når du trykker på og holder Kommandotasten nede og dobbeltklikker på en mappe. I Finder skal du vælge Finder > Indstillinger og derefter klikke på Generelt. Vælg “Åbn mapper i faner i stedet for i nye vinduer”, hvis mapper skal åbnes på faner. Fravælg det, hvis mapper skal åbnes i vinduer.

Åbn en enkelt mappe

• Tryk på Kommandotasten, mens du dobbeltklikker på mappen.

Mappen åbnes i en ny fane eller et nyt vindue, afhængigt af indstillingerne i Finder.

Tip: Hvis værktøjslinjen og indholdsoversigten i et Findervindue er skjult, og du dobbeltklikker på en mappe i vinduet uden at trykke på Kommandotasten, åbnes mappen i et nyt vindue.

Hvis du vil åbne et nyt Findervindue uden at åbne en bestemt mappe, skal du vælge Arkiv > Nyt Findervindue eller trykke på Kommando-N.

Arbejde med faner

• Hvis du ikke kan se alle dine faner, skal du rulle gennem dem.

• Når to eller flere faner er åbne, skal du klikke på knappen Tilføj for at åbne en ny fane.

• Du lukker en fane ved at anbringe markøren over fanen og derefter klikke på knappen Slet .