Åbn programmer og dokumenter

Du kan åbne programmer og dokumenter på flere måder.

Åbn et program

• Spørg Siri: Klik på symbolet for Siri menulinjen (eller brug Touch Bar), og sig f.eks. “Åbn Kontakter”.

• Fra Dock: Klik på programmets symbol i Dock.

• Fra Launchpad: Klik på symbolet for Launchpad i Dock (eller brug kontrollinjen), og klik derefter på programmets symbol.

• Fra Spotlight: Klik på symbolet for Spotlight på menulinjen, skriv navnet på programmet, og tryk derefter på Retur.

• Fra Finder: Klik på symbolet for Finder i Dock, klik på Programmer i indholdsoversigten i Finder og dobbeltklik derefter på symbolet for programmet.

• Fra listen Seneste emner: Vælg Apple > Seneste emner, og vælg derefter programmet.

Åbn et dokument.

• Spørg Siri: Klik på symbolet for Siri menulinjen (eller brug Touch Bar), og sig f.eks. “Åbn mit regneark, der hedder køkkenombygning”.

• Fra et program: I nogle programmer vises dialogen Åbn, når du åbner programmet. Hvis du ikke kan se dialogen Åbn, skal du vælge Arkiv > Åbn. Find dokumentet (du skal muligvis klikke på symbolet i indholdsoversigten for at se flere mapper), vælg det, og klik derefter på Åbn.

I nogle programmer kan du åbne de seneste dokumenter ved at vælge Arkiv > Åbn seneste og derefter vælge dokumentet.

• Fra skrivebordet: Hvis der er et symbol for dokumentet på skrivebordet, kan du dobbeltklikke på symbolet.

• Fra Spotlight: Klik på symbolet for Spotlight menulinjen, skriv navnet på dokumentet, og dobbeltklik derefter på dokumentet.

• Fra Finder: Klik på symbolet for Finder i Dock. I indholdsoversigten i Finder skal du klikke på Seneste, iCloud Drive, Dokumenter eller mappen med dokumentet og derefter dobbeltklikke på symbolet for dokumentet eller dokumentets navn.

• Fra listen Seneste emner: Vælg Apple > Seneste emner, og vælg derefter dokumentet.

Bemærk: Hvis du vil åbne dokumenter i iCloud Drive, skal funktionen iCloud Drive være slået til. Du kan få flere oplysninger i Opbevar dit skrivebord og dine dokumenter i iCloud Drive.