Hvis du ikke kan udskrive fra din Mac eller iOS-enhed

Hvis du ikke kan få din printer til at fungere med din Mac, iPhone, iPad eller iPod touch, kan følgende trin måske hjælpe.

Du kan opleve problemer som følgende, når du prøver at udskrive fra din Mac eller udskrive fra din iOS-enhed:

• Du kan ikke se printeren på din enhed, eller du får besked om, at der ikke er fundet printere.
  • Du får besked om, at softwaren til enheden ikke er tilgængelig.
  • Du har andre udskrivningsproblemer, der relaterer til softwaren på din Mac eller iOS-enhed.

Se dokumentationen til printeren, eller kontakt producenten for at få hjælp til fejlindikatorer eller andre fejltilstande på printeren.

Hvis din printer understøtter AirPrint

Hvis din printer understøtter AirPrint til udskrivning fra din Mac eller iOS-enhed, skal du blot sørge for, at den er tilsluttet det samme Wi-Fi-netværk som din Mac eller iOS-enhed.1

Hvis du stadig ikke kan udskrive, kan du prøve en af disse løsninger:

• Genstart Wi-Fi-routeren. Genstart derefter printeren.
  • Flyt printeren tættere på Wi-Fi-routeren.
  • Opdater din printer og Wi-Fi-routeren med den nyeste firmware fra producenten.2
  • Opdater softwaren til din Mac eller iOS-enhed.

Hvis du bruger en Mac og stadig ikke kan udskrive, kan det hjælpe at nulstille udskrivningssystemet. Ellers skal du kontakte printerproducenten for at få hjælp.

Hvis din printer ikke understøtter AirPrint

Hvis du udskriver fra din Mac til en printer, der ikke understøtter AirPrint:

1. Hvis printeren er tilsluttet din Mac med et kabel, skal du fjerne kablet fra din Mac.
  2. Sluk printeren.
  3. Hent softwareopdateringer til din Mac. Din Mac downloader automatisk den nyeste software til de fleste printere, som en del af disse opdateringer, så det er bedst ikke at installere software fra printerproducenten.
  4. Slut printeren til din Mac igen (hvis relevant).
  5. Tænd printeren, og vent, indtil den er færdig med at starte op.
  6. Vælg Apple-menuen () > Systemindstillinger, og klik derefter på Printere & scannere.
  7. Vælg printeren på listen over enheder.

Hvis din printer ikke vises på listen over enheder i Printere & scannere, skal du klikke på  nederst på listen og derefter vælge kommandoen for at tilføje en printer eller scanner. Vinduet, der åbnes, indeholder flere metoder til at finde og tilføje en printer på, f.eks. via IP-adresse:

Hvis du stadig ikke kan udskrive, og printeren er tilsluttet via Wi-Fi:

• Genstart Wi-Fi-routeren. Genstart derefter printeren.
  • Flyt printeren tættere på Wi-Fi-routeren.
  • Opdater din printer og Wi-Fi-routeren med den nyeste firmware fra producenten.2

Sådan nulstilles udskrivningssystemet

Hvis problemet fortsætter, skal du nulstille udskrivningssystemet på din Mac. Dette fjerner alle printere og scannere, herunder deres udskriftsjob og indstillinger, i vinduet Printere & scannere.

1. Vælg Apple-menuen > Systemindstillinger, og klik derefter på Printere & scannere.
  2. Hold Ctrl-tasten nede på tastaturet, mens du klikker et vilkårligt sted på listen med enheder.
  3. Vælg "Nulstil udskrivningssystem" i den viste menu:

Sådan fjernes printerdrivere

Hvis der fortsat er problemer på din Mac efter, at du har nulstillet udskrivningssystemet, skal du følge disse sidste trin for at fjerne de aktuelt installerede printerdrivere. Trinnene gælder ikke for AirPrint-printere.

1. Gå til menulinjen i Finder, og vælg Gå > Gå til mappe. Skriv /Bibliotek/Printers/, og klik på Gå.
  2. Mappen Printers vises. Vælg Rediger > Vælg alt for at vælge alle emner i mappen Printers.
  3. Vælg Arkiv > Ny mappe med det valgte for at flytte alle valgte emner til en ny mappe med navnet Ny mappe med emner. Du kan slette denne mappe for at spare plads.

Hvis problemet fortsætter, skal du kontakte printerproducenten for at få hjælp.

1. I et virksomhedsmiljø kan DNS-posterne konfigureres, så AirPrint-printeren vises på tværs af andre netværk i stedet for kun at blive vist på det netværk, der bruges af den enhed, som du udskriver fra. Du kan også bruge konfigurationsbeskrivelser i iOS til at indstille AirPrint-printere.

2. Firmwareopdateringer, f.eks. til AirPort-baser, opdaterer softwaren på printeren eller routeren, ikke softwaren på din Mac eller iOS-enhed. Hvis den seneste firmware fra producenten er flere år gammel, kan det være, at producenten er holdt op med at yde support eller opdatere enheden. Hvis dette er tilfældet kan du blive nødt til at købe en nyere printer eller router.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.