Hvis der vises en statuslinje, når din Mac starter efter vågeblus

Når din Mac starter efter vågeblus, vises der muligvis en statuslinje på skærmen. Dette er normalt og betyder, at din Mac starter fra Sikkert vågeblus.

Statuslinje for start fra Sikkert vågeblus

Sikkert vågeblus sikrer, at du ikke mister arkiverede data i hovedhukommelsen på din Mac, når computeren lukker ned på grund af manglende batteri.

Inden din Mac skifter til vågeblus, arkiverer Sikkert vågeblus automatisk indholdet af hovedhukommelsen på harddisken – f.eks. skrivebordsindstillinger, åbne programmer og igangværende arbejde.

Der er to situationer, hvor din Mac skifter til Sikkert vågeblus:

1. Hvis computeren løber helt tør for batteri, mens den er indstillet til vågeblus, lukkes den ned. Computeren kan genstartes, når du har tilsluttet en strømforsyning. Tryk på afbryderknappen, og din Mac skifter automatisk til den tilstand, som den var i, før den skiftede til vågeblus – på den måde kan du nemt fortsætte, hvor du slap.
  2. Den supplerende opdatering 2.0 til OS X Mountain Lion v10.8.2 indeholder en funktion, der gør det muligt for din Mac at skifte til Sikkert vågeblus fire timer efter, den er blevet tilsluttet en strømforsyning. Dette er i overensstemmelse med de europæiske energistandarder (ErP Lot6) og sker, når der ikke er nogen netværksaktivitet eller aktivitet fra tilsluttede enheder, f.eks. eksterne harddiske.

Der vises en statuslinje for Sikkert vågeblus efter start af disse modeller:

• MacBook (Retina, 12", primo 2015) og nyere
  • MacBook Pro (medio 2012) og nyere
  • MacBook Pro (Retina, medio 2012) og nyere
  • MacBook Air (medio 2012) og nyere
  • iMac (ultimo 2012) og nyere
  • Mac mini (ultimo 2012) og nyere