Spela upp och spela in HDR-video på iPhone eller iPad

Stöd för HDR-video (High Dynamic Range), till exempel HDR-filmer och TV-program från Apple och andra leverantörer, kräver en kompatibel iPhone eller iPad.

Modeller som har stöd för HDR

Identifiera din iPhone-modell eller iPad-modell och kolla dess specifikationer för att ta reda på om den stöder uppspelning av video i HDR, inspelning av video i HDR eller både och.

Hur du spelar upp HDR-video

När du tittar på HDR-innehåll, till exempel HDR-filmer och TV-program från Apple eller andra leverantörer, spelar din enhet automatiskt upp videon i HDR.

Ljusstyrkan och färgen på HDR-videor kan variera beroende på din enhet och belysningen i din miljö. Svagare ljusförhållanden, som ett mörklagt rum, förbättrar den visuella upplevelsen av HDR.

Hur du spelar in HDR-video

Enheter som stöder HDR-videoinspelning har en HDR-videoinställning. Använd den här inställningen för att kontrollera om din enhet spelar in video i HDR.

HDR-videoinställning

1. Öppna Inställningar.
  2. Tryck på Kamera.
  3. Tryck på Spela in video.
  4. Tryck på HDR Video. Detta är aktiverat som standard.

Läs mer

• HDR-videoinspelning kräver ett högeffektivt videoformat, så om du stänger av Högeffektiv i Inställningar > Kamera > Format stängs också HDR-video av. Om du sedan slår på HDR-video igen använder videor högeffektivt format medan bilder fortsätter att använda mest kompatibelt format.
  • Om de HDR-videor du spelar in inte ser så livliga ut som förväntat när de visas på en annan enhet behöver du se till att den andra enheten stöder HDR och använder den senaste programvaran. spela HDR-video på Mac kräver till exempel en uppdaterad version av macOS och en kompatibel Mac-modell.