Hitta eller ta bort appklipp på din iPhone eller iPad

Ett appklipp är en liten gratisversion av en app. Du kan hitta appklipp på webbplatser, i butiker, i Kartor eller Meddelanden och andra ställen.

Så här tar du bort appklipp

Har du inte använt ett appklipp på 30 dagar tas det automatiskt bort från din enhet. Du kan också ta bort appklipp i Inställningar:

1. Öppna appen Inställningar.
  2. Tryck på Appklipp.
  3. Tryck på Radera.

Om du inte kan hämta ett appklipp

Om du förväntar dig att se ett appklipp men det inte dyker upp kan du försöka med följande.

• Du kanske redan har fullversionen av appen. Leta efter appen på startskärmen eller sök efter den i Appbiblioteket.
  • Du kan ha inaktiverat appklipp. Gå till Inställningar > Skärmtid > Begränsa innehåll/integritet > Innehållsbegränsningar och välj Tillåt appklipp.
  • Du är kanske inte inloggad i App Store. Öppna App Store, tryck på inloggningsknappen  och logga in med ditt Apple-ID och ditt lösenord.
  • Om du har aktiverat privat surfning i Safari visas inte appklipp i Safari.

Om du fortfarande behöver hjälp läser du Använda appklipp på iPhone.

Stänga av notiser från appklipp

Vill du inte få notiser från appklipp kan du stänga av dem. Gå till Inställningar > Notiser > Appklipp och stäng av Appklipp.