Appar, inställningar och funktioner som du kan använda från Kontrollcenter

Använd Kontrollcenter för att snabbt komma åt appar, funktioner och inställningar på din iPhone, iPad eller iPod touch.

Du kan använda Kontrollcenter genom att trycka några få gånger

Om du inte ser apparna, funktionerna och inställningarna i Kontrollcenter, kan du behöva lägga till ett reglage och anpassa inställningarna för Kontrollcenter. När du har anpassat dina inställningar bör du kunna komma åt dem med bara några få tryck.

Klocksymbol
Alarm: Ställ in en väckarklocka eller justera inställningarna för fokuset Sömn.

Kalkylatorsymbol
Kalkylator:gör snabba beräkningar eller rotera enheten om du vill använda den avancerade kalkylatorn med fler funktioner.

Symbol för QR-kod
Skanna en QR-kod: Använd den inbyggda kameran på din enhet för att skanna en QR-kod och snabbt komma åt webbplatser.

Symbol för Mörkt läge
Mörkt läge: Använd Mörkt läge för en fantastisk visningsupplevelse i omgivningar med svag belysning.

Halvmånesymbol
Stör ej: Tryck på Fokus, sedan på Stör ej för att tysta notiser i en timme eller till slutet av dagen. Eller aktivera det bara för en viss händelse eller när du är på en specifik plats, så avaktiveras det automatiskt när händelsen är avslutad eller du lämnar platsen.

Bilsymbol
Kör bil:* Slå på fokuset Kör bil för att tysta samtal, meddelanden och aviseringar.

Grå låssymbol
Guidad åtkomst: Använd Guidad åtkomst för att begränsa enheten till en enda app och styra vilka appfunktioner som är tillgängliga för användning.

Tangentbords ljusstyrka: Svep uppåt eller nedåt för att justera tangentbordets ljusstyrka på ett Magic Keyboard.

Batterisymbol
Strömsparläge: växla till Strömsparläge när iPhone-enhetens batteri är svagt eller när du inte har tillgång till ett eluttag.

Symbol för förstoringsglas
Förstorare: Förvandla din iPhone till ett förstoringsglas så att du kan förstora föremål i närheten.

Shazam-symbol
Musikigenkänning: Ta snabbt reda på vad du lyssnar på med ett enda tryck. Se sedan resultaten högst upp på din skärm.

Symbol för Egentid
Egentid: Aktivera fokuset Egentid och välj vilka appar och personer du vill få notiser från under din egentid.

Pinga Apple Watch
Pinga Apple Watch: Spela upp ett ljud på din Apple Watch för att hjälpa dig hitta den.

Symbolen för Låst i stående riktning
Låst i stående riktning: Förhindra att skärmen roterar när du flyttar enheten.

Snabb anteckning: Skriv ner information över en app eller skärm på din enhet.

Klocksymbol
Tyst läge:* Stäng snabbt av varningar och aviseringar som du får på din enhet.

Sängsymbol
Sömn: aktivera fokuset Sömn och välj vilka appar och notiser du vill få notiser från medan du sover eller kopplar av innan sängdags.

Scenansvarig: Organisera appar och fönster för att göra det snabbt och enkelt att växla mellan uppgifter på din iPad.

Tidtagarursymbol
Tidtagarur: Mät tiden för en händelse och registrera varvtider.

Symbol med ett A på
Textstorlek: gör texten på enheten större eller mindre genom att trycka och dra reglaget uppåt eller nedåt.

Symbol för Röstmemon
Röstmemon: Skapa ett röstmemo med enhetens inbyggda mikrofon.

Arbete: Aktivera fokuset Arbete och välj vilka appar och personer du vill få notiser från medan du jobbar.

*Kalkylator är endast tillgängligt på iPhone och iPod touch. Fokuset Kör bil är endast tillgänglig på iPhone. Tyst läge är endast tillgängligt på iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max, iPad och iPod touch.

Tryck och håll ned för fler reglage

Tryck på och håll ned följande appar och inställningar för att se fler reglage.

Symbol för Hjälpmedelsgenvägar
Hjälpmedelsgenvägar: Aktivera snabbt hjälpmedel som AssistiveTouch, Reglagestyrning, VoiceOver och annat.

Symbol för Läsa upp meddelanden med Siri
Läsa upp meddelanden med Siri: när du har dina AirPods eller kompatibla Beats-hörlurar på dig kan Siri läsa upp dina meddelanden.

Fjärrkontrollsymbol
Apple TV Remote: Styr din Apple TV 4K eller Apple TV HD med en iPhone, iPad eller iPod touch.

Symbol för ljusstyrka, som ser ut som en sol
Ljusstyrka: Justera ljusstyrkan på bildskärmen genom att dra reglaget för ljusstyrka uppåt eller nedåt.

Kamerasymbol

Kamera: Ta en snabb bild eller en selfie, eller spela in en video.

Symbol för ficklampa
Ficklampa: förvandla LED-blixten på kameran till en ficklampa. Tryck på och håll ned ficklampan för att justera ljusstyrkan.

Symbol för öra
Hörsel: Parkoppla din hörapparat med iPhone, iPad eller iPod touch, eller ta bort parkopplingen. Kom sedan snabbt åt dina hörapparater eller använd Hör allt på dina AirPods.

Symbol för Hem
Hem: om du ställer in tillbehör i appen Hem kan du styra dina favoritenheter och scenarier i ditt hem.

Symbol för Night Shift
Night Shift: Slå på Night Shift i reglaget för ljusstyrka så justeras färgerna på bildskärmen till den varmare delen av spektrumet på kvällen.

Symbol för bruskontroll
Brusreducering: Brusreducering detekterar externa ljud som dina AirPods Pro eller AirPods Pro Max blockerar för att stänga ute ljudet. Transparensläget låter ljud från utsidan komma in, så att du kan höra vad som händer omkring dig.

Symbol för att skapa i Anteckningar
Anteckningar: Du kan snabbt skriva ned en idé, skapa en checklista, rita en skiss och annat.

Symbol för Skärmdubblering
Skärmdubblering: Lyssna på musik och se videor och foton trådlöst på Apple TV och andra AirPlay-aktiverade enheter.

Symbol för Skärminspelning
Skärminspelning: tryck för att spela in skärmen eller tryck på och håll ned Skärminspelning och tryck på Mikrofonljud för att använda din enhets mikrofon och fånga upp ljud när du spelar in.

Symbol för ljudigenkänning
Ljudigenkänning: Din iPhone lyssnar efter vissa ljud och meddelar dig när ljuden upptäcks. Några exempel är sirener, brandlarm, dörrklockan och annat.

Symbol för rumsligt ljud
Rumsligt ljud: Använd rumsligt ljud med dina AirPods Pro eller AirPods Pro Max för en dynamisk lyssnarupplevelse. Rumsligt ljud ändrar ljuden du lyssnar på så att de verkar komma från enhetens håll även när du rör på huvudet eller enheten.

Timer
Timer: Ställ in tidslängden för timern genom att dra reglaget uppåt eller nedåt och sedan trycka på Starta.

Symbol för True Tone
True Tone: Aktivera True Tone om du vill justera färgen och intensiteten på bildskärmen automatiskt så att den matchar det omgivande ljuset.

Symbolen för volym
Volym: Justera volymen för all ljuduppspelning genom att dra volymreglaget uppåt eller nedåt.

Symbol för Plånbok
Plånbok: snabb åtkomst till Apple Pay, boardingkort, biobiljetter och annat.

Du ska inte förlita dig på ljudigenkänning i situationer där du kan råka ut för skador, i riskfyllda nödsituationer eller för navigering.