Använd HomeKit Secure Video

Anpassa videoinspelnings-, notis-, lagrings- och delningsalternativ med HomeKit Secure Video.

Det här behöver du

Strömning av video och lagring av videoklipp kräver en iCloud-lagringsplan. Om du vill spela in video krävs en iCloud-lagringsplan på 200 GB för en kameras behov och en lagringsplan på 2 TB för upp till fem kamerors behov.

Ställa in kameran

1. Innan du sätter i gång kanske du behöver installera kameratillverkarens iOS-app inför konfigurationen. Hör med tillverkaren om hur du går till väga.
  2. Lägg till din kamera som tillbehör i appen Hem. Det visas en notis på enheten om att kameran läggs till. Lägg till kameran i samma nätverk där appen Hem finns och se till att nätverket är stabilt. Om nätverket kopplas från medan du spelar in kanske videon inte lagras.
  3. Välj när kameran strömmar och spelar in och vilka som kan se bilderna, ändra kamerans tillbehörsinställningar, ändra i vilket rum kameran finns i appen Hem eller lägga till kameran bland favoriterna. Dessa inställningar går också att ändra senare. Tryck på Klar när du är färdig.

Du får en notis om du kommer upp till det maximala antal kameror som kan spela in som stöds med den iCloud-lagringsplan du har.

Med det Apple-ID som du använder i appen Hem kan du använda upp till fem kameror som kan spela in i alla hem du äger. Medlemmar av ett iCloud-lagringsavtal med Familjedelning delar på detta med alla andra som utnyttjar lagringsavtalet. Om du vill spela in med fler än fem kameror måste du använda ett annat Apple-ID med ett annat iCloud-lagringsavtal.

Ändra inställningarna

Ändra kamerainställningarna genom att trycka på videoflödet i appen Hem på din iOS-enhet och trycka på Inställningar .

• Tryck på Notiser för att ändra hur du tar emot notiser. Du kan slå på eller stänga av notiser, ta mot dem när vissa rörelser identifieras när ingen är hemma och mycket annat. Notisinställningarna kan variera beroende på kameratillverkaren.

Du kan dessutom ändra inspelningsinställningar och visa videoklipp och strömmar i appen Hem med macOS 10.15.1.

Granska och dela videor

Visa videoströmmarna och inspelningarna på fliken Hem i appen Hem under Favoritkameror eller i rummet i appen Hem där du har placerat kameran. Medlemmar av hemmet kan också visa videoströmmar i appen Hem på Mac eller Apple Watch. Den primära användaren av appen Hem kan begränsa vilka hemanvändare som kan visa alla videoinspelningar

Granska videoklippen genom att trycka på videoflödet i appen Hem på din iOS-enhet.

• Ovanför videon visas vilken tid och dag du tittar på. Använd kalendern ovanför videon för att visa inspelningar en viss dag. Du kan visa de tio senaste dagarna med inspelad videoklippshistorik som lagras i iCloud.
  • Använd videotidslinjen längst ned på skärmen för att spela upp eller pausa inspelningen. Du kan även dra fingret åt vänster eller höger på tidslinjen för att gå bakåt eller framåt i videon. Om du ser en ikon för en person, ett djur eller ett djur på tidslinjen kan du klicka på den och se på ett inspelat videoklipp från den tid då hemhubben upptäckte rörelsen. Nyp på tidslinjen med två fingrar för att zooma in och se bildrutorna mer detaljerat.
  • Tryck på om du vill dela videoklippen med andra personer eller appar eller spara dem i iCloud eller Bilder.
  • Tryck på om du vill se andra tillbehör som finns i samma rum som kameran i appen Hem.

Du kan dessutom ändra inspelningsinställningar och visa videoklipp och strömmar i appen Hem med macOS 10.15.1.