Använd HomeKit Secure Video

Anpassa videoinspelnings-, notis-, lagrings- och delningsalternativ med HomeKit Secure Video.

Det här behöver du

Strömning av video och lagring av videoklipp kräver en iCloud-lagringsplan. Om du vill spela in video krävs en iCloud-lagringsplan på 200 GB för en kameras behov och en lagringsplan på 2 TB för upp till fem kamerors behov.

Ställa in kameran

1. Fråga din kameratillverkare om du behöver installera deras kameraapp för iOS eller iPadOS före installationen.
  2. Lägg till din kamera som tillbehör i appen Hem. Det visas en notis på enheten om att kameran läggs till. Lägg till kameran i samma nätverk där appen Hem finns och se till att nätverket är stabilt. Om ditt nätverk kopplas från medan kameran spelar in kanske videon inte lagras.
  3. Följ instruktionerna på skärmen för att välja inställningar för strömning och inspelning, användarbehörigheter och mycket mer. Dessa inställningar går också att ändra senare. Tryck på Klar när du är färdig.

Använd de här stegen för att lägga till alla dina kameror för HomeKit säker video i appen Hem. Du får en notis om du kommer upp till det maximala antal kameror som kan spela in som stöds med den iCloud-lagringsplan du har.

Med det Apple-ID som du använder i appen Hem kan du använda upp till fem kameror som kan spela in i alla hem du äger. Medlemmar av ett iCloud-lagringsavtal med Familjedelning delar på detta med alla andra som utnyttjar lagringsavtalet. Om du vill spela in med fler än fem kameror måste du använda ett annat Apple-ID med ett annat iCloud-lagringsavtal.

En iOS-skärmavbild av videoinställningar i appen Hem.

Ändra inställningarna

För att justera kamerainställningarna öppnar du appen Hem på din iPhone, iPad eller iPod touch. Tryck på videoflödet och sedan på Inställningar . På din Mac* kontrollklickar du på videoflöden och väljer sedan Inställningar .

*Du kan ändra inspelningsinställningar och visa videoklipp och strömmar i appen Hem med macOS 10.15.1 och senare.

Granska och dela videor

Visa videoströmmarna och inspelningarna på fliken Hem i appen Hem under Favoritkameror eller i rummet i appen Hem där du har placerat kameran. Hemmets medlemmar kan också visa videoströmmar i Kontrollcenter på Apple TV, i appen Hem på en Mac eller på Apple Watch. Den primära användaren av appen Hem kan begränsa vilka hemanvändare som kan visa alla videoinspelningar

Granska videoskärmavbilden för iOS i appen Hem.

Om du vill granska videoklipp trycker du på videoflödet i appen Hem på din iPhone, iPad eller iPod touch. På din Mac *dubbelklickar du på videoflödet i appen Hem.

• Ovanför videon visas vilken tid och dag du tittar på. Använd kalendern ovanför videon för att visa inspelningar en viss dag. Du kan visa de tio senaste dagarna med inspelad videoklippshistorik som lagras i iCloud.
  • Använd videotidslinjen längst ned på skärmen för att spela upp eller pausa inspelningen, eller använd tidslinjen för att gå bakåt eller framåt i videon. Om du ser en symbol för en person, ett djur eller en bil på tidslinjen kan du trycka eller klicka på den och se på ett inspelat videoklipp från den tidpunkt då hemhubben upptäckte rörelsen. På din iPhone, iPad eller iPod touch nyper du ihop tidslinjen med två fingrar för att zooma in och se dina ramar mer detaljerat.
  • Tryck eller klicka på  om du vill dela videoklippen med andra personer eller appar eller spara dem på iCloud eller i Bilder.
  • Tryck eller klicka på  om du vill se andra tillbehör som finns i samma rum som kameran i appen Hem.

*Du kan ändra inspelningsinställningar och visa videoklipp och strömmar i appen Hem med macOS 10.15.1 och senare.