Dela platser i appen Hitta på din iPhone och andra enheter

Med iOS 13 eller senare kan du använda appen Hitta för att dela din plats med vänner och familjemedlemmar.

Det här behöver du

Om du inte har iOS 13 eller senare eller watchOS 6 kan du ställa in och använda Hitta mina vänner och lära dig att dela din plats med familjen.

Dela din plats

När Dela min plats är aktiverat kan du använda appen Hitta för att dela din plats med vänner och familj och kontakterna i din iPhone, iPad och iPod touch. Med watchOS 6 eller senare kan du också använda appen Hitta personer för att dela din plats med Apple Watch-modeller som har gps och mobil uppkoppling och är parkopplade till din iPhone.

Om du redan har ställt in Familjedelning och använder Platsdelning visas dina familjemedlemmar automatiskt i appen Hitta.

Du kan också dela din plats i Meddelanden.

Dela med andra personer

1. Öppna appen Hitta och välj fliken Personer.
  2. Välj Dela min plats eller Börja dela plats.
  3. Ange namn eller telefonnummer till personen du vill dela din plats med.
  4. Välj Skicka.
  5. Välj att dela din plats under en timme, tills slutet av dagen eller obegränsat.
  6. Välj OK.

När du delar din plats med någon kan de välja att också dela sin plats med dig.

Namnge din plats

Om du vill kan du namnge de platser du besöker regelbundet:

1. Öppna appen Hitta och välj fliken Jag.
  2. Rulla ned och väj Redigera platsnamn.
  3. Välj Hem, Arbete, Skola, Gym eller Inget.

Du kan även lägga till anpassade namn som du anger själv för dina platser. Ange bara ett namn och välj Klar.

Ändra enheten du delar ifrån

Om du vill ändra enheten som du delar din plats ifrån öppnar du appen Hitta på den enheten. Välj fliken Jag och sedan Använd denna [device] som Min plats.

Dela din beräknade ankomsttid

Se en väns delade plats

Du kan se andras platsinformation om de delar sin plats med dig, eller du ber att få ta del av deras platsinformation, och de går med på att visa den.

Be någon om deras platsinformation

Om du vill se någon annans platsinformation måste du först dela din plats med dem. Sedan följer du de här stegen:

1. Öppna appen Hitta och välj fliken Personer.
  2. Välj den person du delat din plats med.
  3. Rulla ned och välj Fråga om att få följa plats. Välj sedan OK.

Svara på en förfrågan om platsdelnings

Om någon delar sin plats med dig kan du välja att också dela din plats med dem:

1. Öppna appen Hitta och välj fliken Personer.
  2. Under namnet på personen som delat sin plats kan du välja Dela för att dela din plats med dem.
  3. Om du inte vill dela din plats med den personen väljer du Avbryt.

Hitta en vän

1. Öppna appen Hitta och välj fliken Personer.
  2. Under Personer kan du välja namnet på den vän som delar sin plats med dig.
  3. Välj Vägbeskrivning för att öppna Kartor och följ sedan anvisningarna för att komma till din vän.

Om din plats visas under din väns namn betyder det att du inte följer dem. Om det står Ingen plats hittad kan personen inte följas.

Andra saker du kan göra

När du öppnar appen Hitta kan du välja fliken Personer och sedan välja en person. Du kan:

• visa personens kontaktkort
  • välja Vägbeskrivning och ta dig till personens plats med hjälp av Kartor
  • välja Notiser för att få veta när en persons plats ändras eller meddela andra när din plats ändras
  • lägga till och ta bort personen från Favoriter (personer som ingår i familjedelningen kan inte tas bort från favoriter)
  • välja Redigera platsnamn för att namnge personens plats.

Sluta dela din plats

1. Öppna appen Hitta och välj fliken Personer.
  2. Välj den person du vill sluta dela plats med.
  3. Rulla ned och välj Sluta dela min plats.

Avaktivera Tillåt vänförfrågningar

1. Öppna appen Hitta.
  2. Välj fliken Jag.
  3. Avaktivera Tillåt vänförfrågningar.

Sluta dela med alla

1. Öppna appen Hitta.
  2. Välj fliken Jag.
  3. Inaktivera Dela min platsinfo.

Andra sätt att dela din plats

Du kan dela din plats med en person från appen Meddelanden på din iPhone.

Meddelanden-appen

1. Öppna Meddelanden-appen på din iPhone och välj ett meddelande.
  2. Tryck på namnet på kontakten längst upp i konversationen.
  3. Tryck på informationssymbolen .
  4. Tryck på Skicka min nuvarande plats. Mottagaren får se din plats på kartan. Du kan också välja Dela min platsinfo. Sedan väljer du hur länge du vill dela din plats.