Spela in HD- eller 4K-video med din iPhone eller iPad

Beroende på din iPhone- eller iPad-modell kan du spela in video i format med hög kvalitet, bland annat HD, 4K, HD (PAL) och 4K (PAL).

Så här ändrar du videoformat och bildfrekvens:

1. Gå till Inställningar.
  2. Tryck på Kamera och sedan på Spela in video.
  3. Välj i listan över videoformat och bildfrekvenser som din iPhone eller iPad har stöd för.

På en iPhone XS, iPhone XR och senare kan du också trycka på reglagen längst upp till höger på skärmen för att ändra videoformat och bildfrekvens.

PAL är ett tv-videoformat som används i många länder och regioner i Europa, Afrika, Asien och Sydamerika. PAL-format är tillgängliga med iOS 14.2.

När du öppnar Kamera och väljer Video visas det format som du har valt (till exempel 4K • 60) längst upp på skärmen.

Läs mer

Om du har iCloud-bilder aktiverat lagras dina HD- och 4K-videor i iCloud i sina originalformat med full upplösning.