Använda gruppsamtal i FaceTime på iPhone, iPad och iPod touch

Gruppsamtal i FaceTime gör det enkelt att chatta med flera personer samtidigt. Du kan starta ett gruppsamtal i FaceTime direkt från FaceTime-appen eller från en gruppkonversation i appen Meddelanden. Panelen för personen som pratar förstoras automatiskt så att det är lätt att följa med i konversationen.

Du behöver iOS 12.1.4 eller iPadOS på en av dessa enheter för att använda gruppsamtal i FaceTime: iPhone 6s eller senare, iPad Pro eller senare, iPad Air 2 eller senare, iPad mini 4 eller senare eller iPod touch (7:e generationen). Tidigare modeller av iPhone, iPad och iPod touch och som har stöd för iOS 12.1.4 kan delta med ljud i dessa gruppsamtal.

FaceTime är inte tillgängligt i alla länder och regioner.

Ringa ett samtal från FaceTime-appen

1. Gå till Inställningar > FaceTime och kontrollera att FaceTime är aktiverat.
  2. Öppna FaceTime och tryck på plusknappen  i det övre högra hörnet.
  3. Ange namnen på dina kontakter, telefonnummer eller e-postadresser.
  4. Starta FaceTime-samtalet genom att trycka på Ljud eller Video.

Ringa ett samtal från Meddelanden-appen

Du kan starta ett gruppsamtal i FaceTime direkt från en gruppkonversation i Meddelanden. Gör så här:

1. Öppna Meddelanden och starta en gruppkonversation. Eller gå till en befintlig gruppkonversation.
  2. Tryck på kontakterna längst upp i gruppkonversationen.
  3. Tryck på FaceTime  och påbörja sedan samtalet.

Ansluta till ett FaceTime-samtal

Det finns några olika sätt att ansluta till ett gruppsamtal i FaceTime som startats av någon annan:

• Tryck på notisen från Notiscenter eller låsskärmen och tryck sedan på FaceTime-symbol
  • Om du vill ansluta till ett gruppsamtal i FaceTime från Meddelanden trycker du på notisen längst upp skärmen eller trycker på Anslut från gruppkonversationen i Meddelanden. När du har tryckt på Anslut ansluts du automatiskt.
  • Om du vill ansluta till ett samtal från FaceTime-appen går du bara till det aktiva samtalet i FaceTime och trycker på FaceTime-symbol

Från en notis

Från ett gruppmeddelande

Lägga till en person i ett gruppsamtal i FaceTime

1. Tryck på symbolen lägg till från samtalet.
  2. Tryck på Lägg till person.
  3. Ange kontaktens namn, telefonnummer eller e-postadress.
  4. Tryck på Lägg till person i FaceTime.

Lägga till kameraeffekter i samtalen

Om du har en iPhone X eller senare, eller en iPad Pro 11 tum eller en iPad Pro 12,9 tum (3:e generationen), kan du använda Animoji och Memoji i dina gruppsamtal i FaceTime. På enheter som inte har Face ID kan du använda andra kameraeffekter som filter, text och former i dina FaceTime-gruppsamtal.

Om du vill använda en Animoji eller Memoji på en iPhone X eller senare, eller en iPad Pro 11 tum eller en iPad Pro 12,9 tum (3:e generationen):

1. Under ett FaceTime-samtal trycker du på .
  2. Tryck på Animoji-symbol och välj sedan din Animoji eller Memoji.

Använda andra kameraeffekter:

1. Under ett FaceTime-samtal trycker du på knappen Effekter .
  2. Tryck på Filter filtersymbol, Text textsymbol eller Former formersymbol, Memoji-märken * och Emoji-märken *.

Du måste ha en iPhone X eller senare, eller en iPad Pro 11 tum eller en iPad Pro 12,9 tum (3:e generationen) för att använda Animoji och Memoji. Alla filter och effekter stöds inte på alla enheter. Du behöver iOS 13 eller iPadOS för att använda Memoji-märken och Emoji-märken.

Ändra ljud- och videoinställningar i FaceTime

Du kan ändra ljud- och videoinställningar i FaceTime-appen när som helst under samtalets gång. Du kan ändra dina inställningar genom att trycka på skärmen och sedan svepa upp för att visa fler alternativ eller trycka på ett av dessa alternativ:

Tryck på Vänd för att växla till den bakre kameran. Tryck en gång till för att växla tillbaka till den främre kameran.

Tryck på Ljud av för att stänga av ljudet. Tryck på Ljud av en gång till för att slå på ljudet igen.

Tryck på Högtalare för att växla mellan avstängt ljud och högtalaren.

Tryck på Kameran är av för att stänga av kameran. Tryck på alternativet en gång till för att slå på den igen*.

* Du behöver iOS 12.1.4 eller iPadOS på en av dessa enheter för att använda gruppsamtal i FaceTime: iPhone 6s eller senare, iPad Pro eller senare, iPad Air 2 eller senare, iPad mini 4 eller senare eller iPod touch (7:e generationen). Tidigare modeller av iPhone, iPad och iPod touch och som har stöd för iOS 12.1.4 kan delta med ljud i dessa gruppsamtal.

Få mer gjort med FaceTime