Använda gruppsamtal i FaceTime på iPhone, iPad och iPod touch

Gruppsamtal i FaceTime gör det enkelt att chatta med flera personer samtidigt. Du kan starta ett gruppsamtal i FaceTime från FaceTime-appen eller från en gruppkonversation i appen Meddelanden och lägga till upp till 32 personer. Panelen för personen som pratar förstoras automatiskt så att det är lätt att följa med i konversationen.

Du behöver iOS 12.1.4 eller senare eller iPadOS på en av följande enheter för att kunna använda gruppsamtal i FaceTime: iPhone 6s eller senare, iPad Pro eller senare, iPad Air 2 eller senare, iPad mini 4 eller senare, iPad (5:e generationen) eller senare, eller iPod touch (7:e generationen). Tidigare modeller av iPhone, iPad och iPod touch som har stöd för iOS 12.1.4 kan delta med ljud i gruppsamtal i FaceTime.

FaceTime är inte tillgängligt i alla länder och regioner.

Starta ett gruppsamtal i FaceTime från FaceTime-appen

1. Gå till Inställningar > FaceTime och kontrollera att FaceTime är aktiverat.
  2. Öppna FaceTime och tryck på Lägg till-knappen  i det övre högra hörnet.
  3. Ange namnen på dina kontakter, telefonnummer eller e-postadresser.
  4. Starta FaceTime-samtalet genom att trycka på Ljud eller Video.

Du kan lägga till upp till 32 personer i ett gruppsamtal i FaceTime.

Starta ett gruppsamtal i FaceTime från appen Meddelanden

Du kan starta ett gruppsamtal i FaceTime direkt från en gruppkonversation i Meddelanden. Gör så här:

1. Öppna Meddelanden och starta en gruppkonversation. Eller gå till en befintlig gruppkonversation.
  2. Tryck på kontakterna längst upp i gruppkonversationen.
  3. Tryck på FaceTime  och påbörja sedan samtalet.

Du kan lägga till upp till 32 personer i ett gruppsamtal i FaceTime.

Gå med i ett gruppsamtal i FaceTime

Det finns några olika sätt att ansluta till ett gruppsamtal i FaceTime som startats av någon annan:

• Tryck på notisen från Notiscenter eller låsskärmen och tryck sedan på FaceTime-symbol
  • Om du vill ansluta till ett gruppsamtal i FaceTime från Meddelanden trycker du på notisen längst upp skärmen eller trycker på Anslut från gruppkonversationen i Meddelanden. När du har tryckt på Anslut ansluts du automatiskt.
  • Om du vill ansluta till ett samtal från FaceTime-appen går du bara till det aktiva samtalet i FaceTime och trycker på FaceTime-symbol

Från en notis

Från ett gruppmeddelande

Lägga till en person i ett gruppsamtal i FaceTime

1. Tryck på knappen Lägg till lägg till-symbol för det samtalet.
  2. Tryck på Lägg till person.
  3. Ange kontaktens namn, telefonnummer eller e-postadress.
  4. Tryck på Lägg till person i FaceTime.

När du har lagt till någon i ditt samtal kan du trycka på Ring vid deras namn så att deras enhet meddelar dem om det inkommande samtalet.

När du har lagt till personer i ett gruppsamtal i FaceTime kan du inte ta bort dem från samtalet. Det är de som lades till i samtalet som behöver avsluta gruppsamtalet i FaceTime.

Lägga till kameraeffekter i gruppsamtal i FaceTime

Om du har en iPhone X eller senare, eller en 11-tums iPad Pro (1:a och 2:a generationen) eller en 12,9-tums iPad Pro (3:e generationen eller senare), kan du använda Animoji och Memoji i dina gruppsamtal i FaceTime. På enheter som inte har Face ID kan du använda andra kameraeffekter, som filter, text och former i dina FaceTime-gruppsamtal.

Så här använder du Animoji eller Memoji:

1. Under ett FaceTime-samtal trycker du på .
  2. Tryck på Memoji-symbolen och välj sedan din Animoji eller Memoji.

Använda andra kameraeffekter:

1. Under ett FaceTime-samtal trycker du på knappen Effekter .
  2. Tryck på Filter filtersymbol, Text textsymbol eller Former formersymbol, Memoji-märken, Memoji-märke* och Emoji-märken *.

Du behöver en iPhone X eller senare, eller en 11-tums iPad Pro (1:a och 2:a generationen) eller en 12,9-tums iPad Pro (3:e generationen och senare), för att kunna använda Animoji och Memoji. Alla filter och effekter stöds inte på alla enheter. Du behöver ha iOS 13 eller iPadOS för att använda Memoji- och Emoji-märken.

Ändra ljud- och videoinställningar i FaceTime

Du kan ändra ljud- och videoinställningar i FaceTime-appen när som helst under samtalets gång. Du kan ändra dina inställningar genom att trycka på skärmen och sedan svepa upp för att visa fler alternativ. Du kan också trycka på något av dessa alternativ:

Tryck på Kameran är av för att stänga av kameran. Tryck på alternativet en gång till för att slå på den igen*.

Tryck på Vänd för att växla till den bakre kameran. Tryck en gång till för att växla tillbaka till den främre kameran.

Tryck på Ljud av för att stänga av ljudet. Tryck på Ljud av en gång till för att slå på ljudet igen.

Tryck på Högtalare för att växla mellan avstängt ljud och högtalaren.

Om Kamera-knappen  inte visas kontrollerar du att enheten är kompatibel.

Panelen för personen som pratar förstoras automatiskt under gruppsamtalet i FaceTime. Gå till Inställningar> FaceTime om du vill avaktivera inställningen. Under Framhäv automatiskt kan du avaktivera Talar.

* Du behöver ha iOS 12.1.4 eller senare, eller iPadOS, på en av dessa enheter för att kunna använda gruppsamtal i FaceTime: iPhone 6s eller senare, iPad Pro eller senare, iPad Air 2 eller senare, iPad mini 4 eller senare, iPad (5:e generationen) eller senare, eller iPod touch (7:e generationen). Tidigare modeller av iPhone, iPad och iPod touch som har stöd för iOS 12.1.4 kan delta med ljud i gruppsamtal i FaceTime.

Få mer gjort med FaceTime

Få hjälp

Om det visas en triangel med ett utropstecken  kan det betyda att anslutningen är långsam eller att andra användare strömmar ljud eller video i samma nätverk. Du och dina mottagare behöver en stark mobilanslutning eller wifi-anslutning för att använda gruppsamtal i FaceTime. Om du använder wifi kräver FaceTime en bredbandsanslutning.