Använd gruppsamtal i FaceTime på din iPhone eller iPad

Gruppsamtal i FaceTime gör det enkelt att chatta med flera personer samtidigt. Du kan starta ett gruppsamtal i FaceTime från FaceTime-appen eller från en gruppkonversation i appen Meddelanden och lägga till upp till 32 personer.

ios-16-ipad-pro-iphone13-pro-group-facetime-hero
ios12-facetime-symbol

Du behöver ha iOS 12.1.4 eller senare, eller iPadOS, på en av dessa enheter för att kunna använda gruppsamtal i FaceTime: iPhone 6s eller senare, iPad Pro eller senare, iPad Air 2 eller senare, iPad mini 4 eller senare, iPad (5:e generationen) eller senare, eller iPod touch (7:e generationen). Tidigare modeller av iPhone, iPad och iPod touch som har stöd för iOS 12.1.4 kan delta med ljud i gruppsamtal i FaceTime.

FaceTime är inte tillgängligt i alla länder och regioner.

Starta ett gruppsamtal i FaceTime från FaceTime-appen

1. Gå till Inställningar > FaceTime och kontrollera att FaceTime är aktiverat.

2. Öppna FaceTime och tryck på Nytt FaceTime-samtalNytt FaceTime-samtal.

3. Ange kontakterna som du vill ringa.

4. Tryck på knappen Ljudknappen Ljud eller på FaceTimeFaceTime.

ios-16-iphone-13-pro-facetime-start-new-facetime-call

Du kan lägga till upp till 32 personer i ett gruppsamtal i FaceTime.

Starta ett gruppsamtal i FaceTime från appen Meddelanden

1. Öppna Meddelanden och starta en gruppkonversation. Eller gå till en befintlig gruppkonversation.

2. Tryck på FaceTime-knappenFaceTime-knappen i det övre högra hörnet.

ios-16-iphone-13-pro-messages-facetime-call-callout
  3. Tryck på FaceTime-ljudFaceTime-ljud eller FaceTime-videoFaceTime-video.

Du kan lägga till upp till 32 personer i ett gruppsamtal i FaceTime.

Gå med i ett gruppsamtal i FaceTime

Det finns några olika sätt att ansluta till ett gruppsamtal i FaceTime som startats av någon annan.

• Tryck på notisen från Notiscenter eller låsskärmen och tryck sedan på FaceTime-knappenFaceTime-knappen.

• Om du vill ansluta till ett gruppsamtal i FaceTime från Meddelanden trycker du på notisen längst upp skärmen eller trycker på Anslut från gruppkonversationen i Meddelanden. När du har tryckt på Anslut ansluts du automatiskt.

• Om du vill ansluta till ett samtal via FaceTime-appen går du bara till det aktiva samtalet i FaceTime och trycker på FaceTime-knappenFaceTime-knappen.

Från en notis

ios-16-iphone-13-pro-lock-screen-facetime-notification

Från ett gruppmeddelande

ios-16-iphone-13-pro-messages-facetime-call-message

Lägga till en person i ett gruppsamtal i FaceTime

1. Tryck på deltagarna överst på skärmen i samtalet och tryck sedan på Lägg till personerLägg till personer.

2. Ange kontaktens namn, telefonnummer eller e-postadress.

3. Tryck på Lägg till personer.

ios-16-iphone-13-pro-facetime-attendee-sheet

När du har lagt till någon i ditt samtal kan du trycka på Ring vid deras namn så att deras enhet meddelar dem igen om det inkommande samtalet.

När du har lagt till personer i ett gruppsamtal i FaceTime kan du inte ta bort dem från samtalet. Personen måste avsluta FaceTime-gruppsamtalet på sin egen enhet för att lämna samtalet.

Få mer gjort med FaceTime