Använda gruppsamtal i FaceTime på iPhone, iPad och iPod touch

I iOS 12.1 och senare är det enklare att chatta med flera personer samtidigt med gruppsamtal i FaceTime. Du kan starta ett gruppsamtal i FaceTime direkt från FaceTime-appen eller från en gruppkonversation i appen Meddelanden. Panelen för personen som pratar förstoras automatiskt så att det är lätt att följa med i konversationen.

Om du vill använda videogruppsamtal i FaceTime behöver du en iPhone 6s eller senare, en iPad Pro eller senare, en iPad Air 2 eller en iPad Mini 4 med iOS 12.1. Tidigare modeller av iPhone, iPad och iPod touch som har stöd för iOS 12.1 kan delta i ljuddelen av gruppsamtal i FaceTime.

FaceTime är inte tillgängligt i alla länder och regioner.

Ringa ett samtal från FaceTime-appen

1. Gå till Inställningar > FaceTime och kontrollera att FaceTime är aktiverat.
  2. Öppna FaceTime och tryck på  längst upp till höger.
  3. Ange namnen på dina kontakter, telefonnummer eller e-postadresser.
  4. Starta FaceTime-samtalet genom att trycka på Ljud eller Video.

Ringa ett samtal från Meddelanden-appen

Du kan starta ett gruppsamtal i FaceTime direkt från en gruppkonversation i Meddelanden. Gör så här:

1. Öppna Meddelanden och starta en gruppkonversation. Eller gå till en befintlig gruppkonversation.
  2. Tryck på kontakterna längst upp i gruppkonversationen.
  3. Tryck på FaceTime  och påbörja sedan samtalet.

Ansluta till ett FaceTime-samtal

Det finns några olika sätt att ansluta till ett gruppsamtal i FaceTime som startats av någon annan:

• Tryck på notisen från Notiscenter eller låsskärmen och tryck sedan på FaceTime-symbol
  • Om du vill ansluta till ett gruppsamtal i FaceTime från Meddelanden trycker du på notisen längst upp skärmen eller trycker på Anslut från gruppkonversationen i Meddelanden. När du har tryckt på Anslut ansluts du automatiskt.
  • Om du vill ansluta till ett samtal från FaceTime-appen går du bara till det aktiva samtalet i FaceTime och trycker på FaceTime-symbol

Från en notis

notis

Från ett gruppmeddelande

skärmen lägg till en person

Lägga till en person i ett gruppsamtal i FaceTime

1. Tryck på symbolen lägg till från samtalet.
  2. Tryck på Lägg till person.
  3. Ange kontaktens namn, telefonnummer eller e-postadress.
  4. Tryck på Lägg till person i FaceTime.

skärm med kameraeffekter

Lägga till kameraeffekter i samtalen

Om du har en iPhone X eller senare kan du använda Animoji och Memoji i dina gruppsamtal i FaceTime. På iPhone 7 och senare kan du använda andra kameraeffekter som filter, text och former.

Så här använder du en Animoji eller Memoji på en iPhone X eller senare:

1. Tryck på kameraeffekter under ett FaceTime-samtal.
  2. Tryck på Animoji-symbol och välj sedan din Animoji eller Memoji.

Använda andra kameraeffekter:

1. Tryck på kameraeffekter under ett FaceTime-samtal.
  2. Tryck på Filter filtersymbol, Text textsymbol eller Former symbol för former.

Du behöver en iPhone X eller senare för att använda Animoji och Memoji. Alla filter och effekter stöds inte på alla iOS-enheter.

Ändra ljud- och videoinställningar i FaceTime

Du kan ändra ljud- och videoinställningar i FaceTime-appen när som helst under samtalets gång. När du vill ändra inställningarna trycker du på skärmen och sedan på knappen mer och väljer bland de här alternativen:

Tryck på Vänd för att växla till den bakre kameran. Tryck en gång till för att växla tillbaka till den främre kameran.

Tryck på Ljud av för att stänga av ljudet. Tryck på Ljud av en gång till för att slå på ljudet igen.

Tryck på Högtalare för att växla mellan avstängt ljud och högtalaren.

Tryck på Kameran är av för att stänga av kameran. Tryck på alternativet en gång till för att slå på den igen.

Få mer gjort med FaceTime