Använda gruppsamtal i FaceTime på iPhone, iPad och iPod touch

Gruppsamtal i FaceTime gör det enkelt att chatta med flera personer samtidigt. Du kan starta ett gruppsamtal i FaceTime från FaceTime-appen eller från en gruppkonversation i appen Meddelanden och lägga till upp till 32 personer.

iPhone och iPad som visar ett gruppsamtal i FaceTime

FaceTime-symbol

Du behöver ha iOS 12.1.4 eller senare, eller iPadOS, på en av dessa enheter för att kunna använda gruppsamtal i FaceTime: iPhone 6s eller senare, iPad Pro eller senare, iPad Air 2 eller senare, iPad mini 4 eller senare, iPad (5:e generationen) eller senare, eller iPod touch (7:e generationen). Tidigare modeller av iPhone, iPad och iPod touch och som har stöd för iOS 12.1.4 kan delta med ljud i dessa gruppsamtal.

FaceTime är inte tillgängligt i alla länder och regioner.

iPhone som visar hur du startar ett gruppsamtal i FaceTime från appen FaceTime

Starta ett gruppsamtal i FaceTime från FaceTime-appen

1. Gå till Inställningar > FaceTime och kontrollera att FaceTime är aktiverat.
  2. Öppna FaceTime och tryck på  Nytt FaceTime-samtal.
  3. Ange kontakterna som du vill ringa.
  4. Tryck på ljudknappen  eller  FaceTime.

Du kan lägga till upp till 32 personer i ett gruppsamtal i FaceTime.

iPhone som visar hur du ringer gruppsamtal i FaceTime från appen Meddelanden

Starta ett gruppsamtal i FaceTime från appen Meddelanden

1. Öppna Meddelanden och starta en gruppkonversation. Eller gå till en befintlig gruppkonversation.
  2. Tryck på FaceTime-knappen  i det övre högra hörnet.
  3. Tryck på FaceTime-röstsamtal  eller FaceTime-video .

Du kan lägga till upp till 32 personer i ett gruppsamtal i FaceTime.

Gå med i ett gruppsamtal i FaceTime

Det finns några olika sätt att ansluta till ett gruppsamtal i FaceTime som startats av någon annan:

• Tryck på notisen från Notiscenter eller låsskärmen och tryck sedan på FaceTime-knappen
  • Om du vill ansluta till ett gruppsamtal i FaceTime från Meddelanden trycker du på notisen längst upp skärmen eller trycker på Anslut från gruppkonversationen i Meddelanden. När du har tryckt på Anslut ansluts du automatiskt.
  • Om du vill ansluta till ett samtal via FaceTime-appen går du bara till det aktiva samtalet i FaceTime och trycker på FaceTime-knappen FaceTime-symbol.

Från en notis

iPhone som visar hur du ansluter till ett FaceTime-samtal via en notis

Från ett gruppmeddelande

iPhone som visar hur du ansluter till ett FaceTime-samtal från ett gruppmeddelande

iPhone som visar hur du lägger till någon i ett gruppsamtal i FaceTime

Lägga till en person i ett gruppsamtal i FaceTime

1. Tryck på deltagarna överst på skärmen i samtalet och tryck sedan på Lägg till personer .
  2. Ange kontaktens namn, telefonnummer eller e-postadress.
  3. Tryck på Lägg till personer.

När du har lagt till någon i ditt samtal kan du trycka på Ring vid deras namn så att deras enhet meddelar dem igen om det inkommande samtalet.

När du har lagt till personer i ett gruppsamtal i FaceTime kan du inte ta bort dem från samtalet. Personen måste avsluta FaceTime-gruppsamtalet på sin egen enhet för att lämna samtalet.

Få mer gjort med FaceTime