Se vad dina vänner lyssnar på i Apple Music

Med Apple Music kan du dela det du lyssnar på med dina vänner och se vad de lyssnar på.

Om du vill börja dela ställer du in en profil

Följ stegen nedan för din enhet.

Ta reda på om du kan  dela musik med vänner i ditt land eller din region.

På din iPhone, iPad, iPod touch eller en Android-telefon

1. Öppna appen Musik och tryck på För dig längst ner på skärmen.
  2. Klicka på ditt foto i det övre högra hörnet på skärmen.
  3. Klicka på Se vad vänner lyssnar på.
  4. Följ instruktionerna på skärmen för att skapa ett användarnamn, hitta och följa vänner, dela spellistor med mera.
  5. Tryck på Klar.

Dina delade spellistor och låtarna som du lyssnar på visas på din profilsida.

På Mac eller pc

1. På din Mac: öppna Musik-appen. På en pc: öppna iTunes för Windows.
  2. I sidofältet klickar du För dig.
  3. Klicka på ditt foto i det övre högra hörnet på skärmen.
  4. Klicka på Komma igång i fönstret som visas.
  5. Följ instruktionerna på skärmen för att skapa ett användarnamn, hitta och följa vänner, dela spellistor med mera.
  6. Klicka på Klar.

Dina delade spellistor och låtarna som du lyssnar på visas på din profilsida.

Hitta och följ vänner

1. Gå till För dig.
  2. Tryck på ditt foto i det övre högra hörnet på din iPhone, iPad, iPod touch eller Android-enhet och sedan på Visa profil. Klicka på ditt foto i det övre högra hörnet på din Mac eller pc.
  3. Bläddra till botten av din profil.
  4. Klicka på Följ vänner eller klicka på Hitta fler vänner.

Härifrån kan du följa vänner i din kontaktlista, söka efter vänner som använder Apple Music med mera. Du kan också trycka eller klicka på BJUDA IN för att andra ska följa din profil.

Om du vill sluta följa någon eller blockera en följare trycker eller klickar du på personen, trycker eller klickar på knappen mer  och väljer sedan Avfölj eller Blockera.

Att dela musik med vänner är inte tillgängligt för barnkonton som ingår i Familjedelning.

Se vad dina vänner lyssnar på

Gå till För dig och bläddra sedan ner till Vänner lyssnar på. Om du vill spela musik som din vän lyssnar på trycker du bara på eller klickar på deras musik.

Om du vill lyssna på en blandning av låtar som dina vänner lyssnar på trycker du på Friends Mix.

För att se en specifik väns profilsida går du till din profil och trycker eller klickar sedan på deras foto under Följare eller Följer. Härifrån kan du se deras delade spellistor och vad de har lyssnat på den senaste tiden.

Om du inte ser en Friends Mix kan du behöva följa fler personer.

Kontrollera vad du delar

1. Gå till För dig.
  2. Tryck på ditt foto i det övre högra hörnet på din iPhone, iPad, iPod touch eller Android-enhet och sedan på Visa profil. Klicka på ditt foto i det övre högra hörnet på din Mac eller pc.
  3. Tryck eller klicka på Redigera på din profilsida. Härifrån kan du:
    • Välj vem som kan se vad du lyssnar på.
    • Göm vad du lyssnar på och gör spellistor privata.

Göm musik som du lyssnar på

Gå till din profilsida och titta under Lyssna på. Leta upp musik som du vill gömma och följ sedan stegen nedan för din enhet:

• Tryck på och håll in ett album på din iPhone, iPad, iPod touch eller Android-enhet och tryck sedan på Göm från profil.
  • Kontrollera eller högerklicka på ett album på din Mac eller pc och välj sedan Göm från Lyssna på.

Gör spellistor privata

• Gå till Bibliotek > Spellistor på din iPhone, iPad, iPod touch eller Android-enhet och tryck på en spellista för att öppna den. I det övre högra hörnet trycker du på Redigera. Stäng sedan av Visa i Min profil och i Sök.
  • Gå till sidofältet och klicka på spellistan för att öppna den på din Mac eller pc. Under spellistans titel kan du se om det finns en bock bredvid Publicera i profilen och i sök. Om det finns, avmarkerar du detta för att göra spellistan privat.

Sluta dela

Om du gör dina aktiviteter och spellistor privata syns fortfarande din profilbild och ditt användarnamn i Sök. Om du vill ta bort dig själv helt och hållet raderar du din profil i Apple Music:

• Gå till För dig på din iPhone, iPad, iPod touch eller Android-enhet. Tryck på ditt foto, ditt namn och sedan på Redigera. Rulla ned till skärmens nederkant och tryck på Radera profil.
  • Gå till För Dig på din Mac eller pc, klicka på ditt foto och sedan på Redigera. Klicka på Radera profil under ditt användarnamn.

När du raderar din profil rensas din användarreferens och musikaktivitet i Apple Music, men prenumerationen på Apple Music påverkas inte. Om du har delat en spellista med en vän och han eller hon har sparat den på sin enhet försvinner spellistan. Ditt bibliotek och dina spellistor ändras inte.

Rapportera ett problem

Om du ser något stötande i en användares profil eller i en spellista som skapats av en användare kan du rapportera det till Apple så undersöker vi problemet. Du kan rapportera stötande innehåll som en Apple Music-användare överför eller delar. Objekt som du kan rapportera är bland andra:

• Namn på spellistor
  • Bilder i spellistor
  • Beskrivningar av spellistor
  • Användarnamn
  • Bilder på användare
  • Användarreferenser (exempelvis @johnappleseed)

Så här rapporterar du ett stötande namn eller bild:

1. Gå till användarens sida eller spellistans sida.
  2. Tryck eller klicka på knappen mer på din iPhone, iPad, iPod touch, Mac eller pc.  Klicka på  på din Android-enhet.
  3. Välj Rapportera ett problem.