Se vad dina vänner lyssnar på i Apple Music

Med Apple Music kan du dela det du lyssnar på med dina vänner och se vad de lyssnar på.

En iPhone X med öppen kontoskärm i Apple Music. Se vad vänner lyssnar på är markerat.

Börja dela

Du skapar en profil i Musik-appen på iPhone, iPad eller iPod touch, iTunes på Mac eller Windows, eller i Apple Music-appen på Android.

• På din iOS-enhet: Öppna Musik-appen och gå till För dig. Tryck på ditt foto eller knappen Mitt konto längst upp till höger och tryck sedan på Se vad dina vänner lyssnar på.
  • På din Mac eller pc: Öppna iTunes, gå till För dig och klicka på ditt foto eller knappen Mitt konto längst upp till höger i iTunes. Klicka på Kom igång när meddelandet Upptäck musik med vänner visas.
  • På din Android-enhet: Öppna Apple Music-appen och tryck på menysymbolen längst upp till vänster. Tryck på ditt foto eller Apple-ID och tryck sedan på Se vad dina vänner lyssnar på.

Följ stegen för att ställa in din profil och börja dela. Dina delade spellistor och låtarna som du lyssnar på visas på din profilsida.

Du letar reda på vänner och följer dem genom att rulla längst ned på din profilsida och trycka på Följ fler vänner på iOS och Android eller klicka på Hitta fler vänner på din dator. Om dina vänner redan delar musik trycker du på Följ bredvid deras namn. Om du vill bjuda in en vän att dela trycker du på Bjud in.

Att dela musik med vänner är inte tillgängligt för barnkonton som ingår i Familjedelning.

En iPhone X med Apple Music som visar fliken För dig.

Se vad dina vänner lyssnar på

När du följer dina vänner visas Vänner lyssnar på under För dig.

Gå till din profil och tryck eller klicka på en väns foto eller symbol under Följare eller Följer för att se en specifik väns profilsida. Du kan se deras delade spellistor och vad de har lyssnat på den senaste tiden.

Du ser också vänner och följare i olika avsnitt i För dig, Bläddra, Radio och Sök. Om du vill visa deras profilsida från en av dessa avsnitt trycker eller klickar du bara på innehållet som finns vid deras symbol eller foto. Rulla sedan till avsnittet Vänner som lyssnade och tryck eller klicka på deras foto eller symbol.

En iPhone X som visar John Appleseeds Apple Music-profilsida.

Kontrollera vem som ser vad du delar

På din profilsida visar du kontodetaljerna genom att trycka eller klicka på Ändra. Om du väljer Alla kan alla som prenumererar på Apple Music se vad du lyssnar på. Om du väljer Personer du godkänner kan bara personer som du godkänner se din lyssningshistorik. Du kan växla mellan dessa båda inställningar när som helst.

Om du vill dölja innehåll i lyssningshistoriken letar du reda på det du vill dölja under Lyssnar på på din profilsida.

• På din iOS-enhet: Använd 3D Touch eller tryck länge på det objekt du vill dölja och välj sedan Göm från profilen.
  • På din Mac eller pc: För muspekaren över det objekt du vill dölja, kontrollklicka eller högerklicka på objektet och välj sedan Göm från Lyssnar på.
  • På din Android-enhet: Tryck länge på ett objekt som du vill dölja och välj Göm från profilen.

Du kan också göra spellistor privata.

• På din iOS-enhet: Gå till Bibliotek > Spellistor och tryck på den spellista som du vill göra privat. Tryck på Ändra i det övre högra hörnet. Slå av Visa på min profil och under Sök.
  • På Mac eller pc: Klicka på Bibliotek och klicka sedan på den spellista som du vill ska bli privat. Under spellistans rubrik markerar du rutan Publicera på min profil och under Sök. (Om rutan inte är markerad är spellistan redan privat.)
  • På din Android-enhet: Tryck på menysymbolen längst upp till vänster och tryck på Bibliotek > Spellistor. Tryck på den spellista som du vill ska bli privat och tryck sedan på symbolen Fler alternativ i det övre högra hörnet. Tryck på Redigera och stäng av Visa på min profil och under Sök.

Sluta dela

Om du gör dina aktiviteter och spellistor privata syns fortfarande din profilbild och ditt användarnamn i Sök. Om du vill ta bort dig själv helt och hållet raderar du din profil i Apple Music:

• På din iOS-enhet: I Musik-appen, gå till För dig och tryck eller klicka på ditt foto eller knappen Mitt konto. Tryck sedan på ditt namn och Ändra. Rulla ned till skärmens nederkant och tryck på Radera profil.
  • På din Mac eller pc: I iTunes, gå till För dig, klicka på ditt foto eller knappen Mitt konto och klicka sedan på Redigera. Under ditt användarnamn klickar du på Radera profil.
  • På din Android-enhet: I Apple Music-appen, tryck på menysymbolen längst upp till vänster, tryck på ditt foto eller Apple-ID och tryck sedan på Ändra. Rulla ned till skärmens nederkant och tryck på Radera profil.

När du raderar din profil rensas din användarreferens och musikaktivitet i Apple Music, men prenumerationen på Apple Music påverkas inte. Om du har delat en spellista med en vän och han eller hon har sparat den på sin enhet försvinner spellistan. Ditt bibliotek och dina spellistor ändras inte.

Rapportera ett problem

Om du ser något stötande i en användares profil eller i en spellista som skapats av en användare kan du rapportera det till Apple så undersöker vi problemet. Du kan rapportera stötande innehåll som en Apple Music-användare överför eller delar. Objekt som du kan rapportera är bland andra:

• Namn på spellistor
  • Bilder i spellistor
  • Beskrivningar av spellistor
  • Användarnamn
  • Bilder på användare
  • Användarreferenser (exempelvis @johnappleseed)

Rapportera ett namn eller en bild som stötande genom att gå till användarens eller spellistans sida. Tryck sedan på symbolen Fler alternativ eller symbolen Fler alternativ på din iOS-enhet, klicka på symbolen Fler alternativ på din Mac eller eller tryck på symbolen Fler alternativ på din Android-enhet och välj Rapportera problem.