Se vad dina vänner lyssnar på i Apple Music

Med Apple Music kan du dela det du lyssnar på med dina vänner och se vad de lyssnar på.

Börja dela

Gå till För dig i appen Musik på iPhone, iPad eller iPod touch, eller i iTunes på Mac eller pc, och tryck eller klicka sedan på din profilsymbol  eller ditt foto. I appen Apple Music på en Android-enhet trycker du på menysymbolen  i det övre vänstra hörnet och trycker sedan på ditt foto eller ditt Apple-ID. Sedan följer du de här stegen:

• På iPhone, iPad eller iPod touch: Tryck på Börja dela med vänner och tryck sedan på Kom igång.
  • På Mac eller pc: Klicka på Kom igång när meddelandet Upptäck musik med vänner visas.
  • På din Android-enhet: Tryck på Börja dela med vänner och tryck sedan på Kom igång.

Följ stegen för att ställa in din profil och börja dela. Dina delade spellistor och låtarna som du lyssnar på visas på din profilsida.

Du letar reda på vänner och följer dem genom att rulla längst ned på din profilsida och trycka eller klicka på Hitta fler vänner. Om dina vänner redan delar musik trycker du på  bredvid deras namn. Om du vill bjuda in en vän att dela trycker du på .

Att dela musik med vänner är inte tillgängligt för barnkonton som ingår i Familjedelning.

Se vad dina vänner lyssnar på

När du följer dina vänner visas Vänner lyssnar på under För dig.

Om du vill se vad en specifik vän lyssnar på trycker eller klickar du på deras symbol på din profilsida. Du kan se deras delade spellistor och vad de har lyssnat på den senaste tiden.

Kontrollera vem som ser vad du delar

På din profilsida visar du kontodetaljerna genom att trycka eller klicka på Ändra. När du började dela valde du vilka som kan följa dig. Om du valde Alla kan alla som prenumererar på Apple Music se vad du lyssnar på. Om du valde Personer du väljer kan bara personer som du godkänner se din lyssningshistorik. Du kan växla mellan dessa båda inställningar när som helst.

Om du vill dölja innehåll i lyssningshistoriken letar du reda på det du vill dölja under Lyssnar på på din profilsida.

• På iPhone, iPad eller iPod touch: Använd 3D Touch eller tryck länge på det objekt du vill dölja och välj sedan Göm från profilen.
  • På Mac eller pc: Håll muspekaren över det objekt du vill dölja och klicka sedan på  . Välj Göm från Lyssnar på.
  • På din Android-enhet: Tryck på det objekt du vill dölja och tryck sedan på  och välj Göm från profilen.

Du kan också göra spellistor privata.

• På iPhone, iPad eller iPod touch: Gå till Bibliotek > Spellistor och tryck på den spellista som du vill göra privat. Tryck på Ändra i det övre högra hörnet. Slå av Visa på min profil och under Sök.
  • På Mac eller pc: Klicka på Bibliotek och klicka sedan på den spellista som du vill ska bli privat. Under spellistans rubrik markerar du rutan Visa på min profil och under Sök. (Om rutan inte är markerad är spellistan redan privat.)
  • På din Android-enhet: Tryck på menysymbolen  i det övre vänstra hörnet och tryck sedan på Bibliotek > Spellistor. Tryck på den spellista som du vill ska bli privat och tryck sedan på  i det övre högra hörnet. Tryck på Redigera och stäng av Visa på min profil och under Sök.

Sluta dela

Om du gör dina aktiviteter och spellistor privata syns fortfarande din profilbild och ditt användarnamn i Sök. Om du vill ta bort dig själv helt och hållet raderar du din profil i Apple Music:

• På iPhone, iPad eller iPod touch: I appen Musik går du till För dig, trycker på din profilsymbol  eller ditt foto och trycker på Ändra. Rulla ned till skärmens nederkant och tryck på Radera profil.
  • På Mac eller pc: I iTunes går du till För dig, klickar på din profilsymbol  eller ditt foto och klickar på Redigera. Längst ned på sidan klickar du på Radera profil.
  • På din Android-enhet: I appen Apple Music trycker du på menysymbolen  i det övre vänstra hörnet, trycker på ditt foto eller Apple-ID och trycker sedan på Ändra. Rulla ned till skärmens nederkant och tryck på Radera profil.

När du raderar din profil rensas din användarreferens och musikaktivitet i Apple Music, men prenumerationen på Apple Music påverkas inte. Om du har delat en spellista med en vän och han eller hon har sparat den på sin enhet försvinner spellistan. Ditt bibliotek och dina spellistor ändras inte.

Rapportera ett problem

Om du ser något stötande i en användares profil eller i en spellista kan du rapportera det till Apple så undersöker vi problemet. Objekt som du kan rapportera är bland andra:

• Namn på spellistor
  • Bilder i spellistor
  • Beskrivningar av spellistor
  • Användarnamn
  • Bilder på användare
  • Användarreferenser (exempelvis @johnappleseed)

Rapportera ett namn eller en bild som stötande genom att gå till användarens eller spellistans sida. Tryck sedan på  på din iOS-enhet, klicka på  på din Mac eller pc eller tryck på  på din Android-enhet och välj Rapportera problem. Du hittar det här alternativet på allt innehåll som Apple Music-användare överför eller delar.