Så här hittar du din parkerade bil med Kartor på iPhone

Kartor markerar platsen för din bil med en kartnål när du kopplar bort iPhone från Bluetooth eller CarPlay i bilen, så att du enkelt kan hitta platsen där du parkerade.

Innan du börjar

Kontrollera detta:

• Slå på Platstjänster. Gå till Inställningar > Integritetsskydd > Platstjänster.
  • Kontrollera att Signifikanta platser är aktiverat. Gå till inställningar > Integritet > Platstjänster > Systemtjänster > Signifikanta platser > Signifikanta platser.
  • Aktivera Visa plats för parkeringen. Gå till Inställningar > Kartor > Visa plats för parkeringen.
  • Kontrollera att din iPhone är parkopplad till CarPlay eller Bluetooth i din bil.

Hitta din bil

När du lämnar bilen kopplar iPhone från Bluetooth, så att Kartor kan markera bilens plats. Ändra bilens plats genom att öppna Kartor och trycka på Parkerad bil eller lägg till en bild på platsen där du parkerade.

När du är redo att gå tillbaka till bilen följer du dessa steg:

1. Öppna Kartor.
  2. Tryck på sökfältet och välj sedan Parkerad bil från listan med förslag.
  3. Tryck på Färdbeskrivning och välj Bil, Gång, Kollektivtrafik eller Skjuts.
  4. Välj önskad rutt. Tryck på Starta när du är redo.

Tryck på Parkerad bil på kartan för att ta bort en kartnålen för Parkerad bil. Svep sedan upp på menykortet och tryck på Ta bort bil. Kartor markerar inte platsen för din parkerade bil om du ofta parkerar på samma plats, som hemma eller på jobbet.

Läs mer

Använd Kartor för att få färdbeskrivningar med trafikinformation i realtid, hitta nya platser med Siri och mycket mer.