Svara på eller ringa RTT- eller TTY-samtal från din iPhone

Med iOS 10 eller senare och en mobilnätsanslutning på din iPhone kan du ringa RTT- eller TTY-samtal (realtidstext/texttelefon) utan ytterligare hårdvara. Du kan även hitta avskrifter av dina tidigare samtal.

Den här funktionen är endast tillgänglig för abonnemang från operatörer i USA och Kanada. Standardavgifter för röstsamtal gäller för RTT-/TTY-samtal oavsett om mjukvara eller hårdvara används. Beroende på vilken operatör du har kan du se RTT, TTY eller RTT/TTY.

Ställa in RTT/TTY

1. Gå till Inställningar > Hjälpmedel > RTT/TTY.
  2. Aktivera RTT/TTY för mjukvara eller TTY för hårdvara.
  3. Tryck på Relänummer och ange ett telefonnummer för RTT-/TTY-reläsamtal.
  4. Om du vill skicka tecken när du skriver dem aktiverar du Skicka direkt. Eller skriv hela meddelanden innan du skickar dem genom att stänga av Skicka direkt.
  5. Svara varje samtal som RTT/TTY genom att aktivera Besvara alla samtal som RTT/TTY.*
  6. Om du vill svara på och ringa RTT-/TTY-samtal från en extern RTT-/TTY-enhet istället för din iPhone aktiverar du TTY för hårdvara.

* Om du aktiverar Besvara alla samtal som RTT/TTY kommer du inte ta emot röstsamtal längre.

Ringa eller ta emot RTT-/TTY-telefonsamtal

1. Öppna appen Telefon.
  2. Välj en kontakt och tryck på deras telefonnummer.
  3. Välj RTT/TTY eller RTT-/TTY-relä.
  4. Vänta tills samtalet ansluter och välj sedan RTT/TTY.
  5. Skriv ditt meddelande:
    • Om du aktiverar Skicka direkt i Inställningar ser mottagaren ditt meddelande medan du skriver.
    • I annat fall anger du ditt meddelande och trycker sedan på Skicka-symbol för att skicka.
    • Vill du hitta snabbfraser? Vänta en stund innan du skriver ditt meddelande så visas genvägar, som SK för Redo att lägga på och GA för Fortsätt.

Hitta avskrifter för tidigare RTT-/TTY-samtal

1. Öppna appen Telefon.
  2. Tryck på Senaste.
  3. Tryck på  bredvid samtalet du vill se. För RTT-/TTY-samtal visas en telefonsymbol TTY-telefon och tangentbordssymbol vid dem.
  4. Tryck på historiken för Utgående samtal eller Inkommande samtal för att se en avskrift.