Lyssna på radio i appen Apple Music

Strömma sändningar från radiostationer från hela världen. Leta upp Apple Musics direktsända radiostationer och lyssna på program med några av musikvärldens mest kända namn. Du kan också skapa egna stationer med musiken du älskar med Radio i appen Apple Music.

Så här hittar du Radio

• På iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple TV, en Android-enhet eller Chromebook: öppna Apple Music-appen och gå till fliken Radio.
  • På Apple Watch Series 3 eller senare: öppna Radio-appen.
  • På HomePod: Be Siri spela en radiostation.
  • På pc: öppna iTunes, välj Musik i popup-menyn och klicka på Radio i navigeringsfältet.
  • På webben: gå till music.apple.com och klicka på Radio i sidofältet.

Radio är bara tillgängligt i utvalda länder och regioner och funktionerna varierar beroende på land och region. Läs om vad som är tillgängligt i ditt land eller din region.

Lyssna på direktsänd radio i Apple Music

Prenumererar du på Apple Music kan du lyssna på tre direktsända radiostationer – Apple Music 1, Apple Music Hits och Apple Music Country.* Varje station har program ledda av respekterade personer från musikvärlden. Du kan lyssna på program i direktsändning eller på begäran.

Börja lyssna så här:

1. Öppna Apple Music-appen eller gå till music.apple.com. Öppna iTunes på en pc.
  2. Gå till Radio. Kan du inte hitta Radio?
  3. Bläddra till Apple Music 1, Apple Music Hits eller Apple Music Country för att lyssna live, se kommande program eller lyssna på tidigare sända program när du vill.

Du kan också be Siri spela Apple Music 1, Apple Music Hits eller Apple Music Country.

Lyssna på Apple Music 1-radio nu

*Du kan lyssna på Apple Music Hits och Apple Music Country under begränsad tid utan en Apple Music-prenumeration. Har du inte en Apple Music-prenumeration kan du lyssna på direktsändningar i Apple Music 1, men du kan inte lyssna på tidigare sända program på begäran.

Lyssna på radiosändningar

När du använder Apple Music-appen kan du lyssna på radiosändningar från dina favoritstationer, även lokala stationer.

1. Gå till Sök.
  2. Sök efter radiostationer med namn, anropssignal, frekvens eller smeknamn.
  3. Tryck eller klicka på radiostationen för att lyssna på den live.

Du kan även be Siri spela upp en radiostation.

Skapa anpassade stationer

Om du prenumererar på Apple Music kan du skapa en alldeles egen station med din favoritmusik. Du kan också spara låtar som du vill lyssna på i en anpassad station eller direktsänd radiostation i Apple Music. Och visa nyligen spelade stationer.

• Skapa en anpassad station: Spela en artist, låt eller genre, gå till Nu spelas, tryck på Mer  eller klicka på Mer  och välj Skapa station. Eller säg ”Hej Siri, starta en station från” och säg sedan namnet på en låt, artist eller genre.
  • Spara en låt: När du lyssnar på en anpassad station eller direktsänd station i Apple Musickan du gå till Nu spelas, trycka på Mer  eller klicka på Mer  och välja Lägg till i bibliotek. Eller säg ”Hej Siri, lägg till den här låten i mitt bibliotek”.
  • Visa nyligen spelade stationer: Gå till Radio och titta i avsnittet Nyligen spelat.

Du kan inte spara låtar från direktsända radiosändningar.

Läs mer

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.