Lyssna på radio i Apple Music

Alla kan lyssna på Beats 1 och andra liveradiostationer med en wifi- eller mobilanslutning. Apple Music-prenumeranter kan också lyssna på on-demandstationer för alla genrer eller skapa sina egna.

Börja lyssna på Radio

• På iPhone, iPad eller iPod touch: Öppna appen Musik och tryck på Radio-fliken  längst ned på skärmen.
  • På Mac eller PC: Öppna iTunes. Välj  Musik längst upp till vänster. Välj sedan Radio i navigeringsfältet högst upp i iTunes.
  • På Apple Watch Series 3: Öppna Radio-appen .
  • På Apple TV: Öppna Musik-appen och välj sedan Radio högst upp på skärmen.
  • På HomePod: Be Siri att spela upp Beats 1 eller en artist, genre, känsla eller aktivitet.
  • På en Android-telefon: Öppna Apple Music-appen, tryck på Android-menysymbolen längst upp till vänster och tryck sedan på Radio.

Du kan bli ombedd att logga in med ditt Apple-ID.

Skapa en anpassad station med Apple Music

Hitta en låt eller ett album som du vill skapa en station från, och följ sedan dessa steg:

• På iPhone, iPad eller iPod touch: Tryck på den rosa cirkeln med tre vita vågräta punkter eller använd 3D Touch. Tryck sedan på Skapa station.
  • På Mac eller PC: Klicka på den blå cirkeln med tre vita vågräta punkter bredvid ett låtnamn i iTunes. Klicka sedan på Skapa station.
  • På en Android-telefon: Tryck på den rosa cirkeln med tre vågräta vita punkter och tryck sedan på Skapa station.

På alla Apple-enheter kan du även be Siri att ”skapa en station från …” och sedan säga namnet på en låt, en artist eller ett album.

Din nya station läggs till i listan med senast uppspelade stationer. De senast uppspelade stationerna visas från den senast spelade och kan inte tas bort.

Spara en låt som du hör i Radio

När du hör musik som du gillar i Radio kan du lägga till den i ditt bibliotek eller bara lägga till den i en spellista. Du måste prenumerera på Apple Music för att kunna lägga till en låt i ditt bibliotek.

På iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Öppna Spelas nu-skärmen och tryck sedan på fler alternativ-symbol i iOS till höger om låten.
  2. Tryck på Lägg till i bibliotek  om du vill lägga till låten i ditt bibliotek eller tryck på Lägg till i en spellista   .

På Mac eller PC:

1. Håll pekaren över låtnamnet längst upp i iTunes och klicka sedan på  .
  2. Välj Lägg till i bibliotek eller Lägg till i spellista. Du kan lägga till låten i en befintlig spellista eller skapa en ny.

På Apple Watch Series 3 trycker du på  på skärmen Spelas nu.

På Apple TV håller du ned pekytan på fjärrkontrollen och väljer sedan Lägg till i Bibliotek eller Lägg till i en spellista.

På din Android-telefon:

1. Tryck på Fler alternativ-symbol i Android till höger om låten, albumet eller spellistan.
  2. Tryck på lägg till-symbol i Android för att lägga till låten i Min musik, eller tryck på Lägg till i en spellista.

Läs mer

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.