Använda Kartor på iPhone, iPad eller iPod touch

Med Kartor kan du få färdbeskrivningar med trafikinformation i realtid, hitta och utforska nya platser, spara favoritplatser och mycket mer.

Med Kartor är det enkelt att hitta rätt. Du får detaljerad information och förslag baserat på dina vanor och kalenderhändelser.

Lägga till platser som du besöker ofta

Så här lägger du till platser som du besöker ofta, som ditt hem eller arbetet:

1. Öppna Kartor och tryck på Kartor längst upp till höger.
  2. Tryck på Rapportera ett problem.
  3. Tryck på Hem eller Arbete och sök efter adressen.
  4. Tryck på Lägg till en plats eller Adress och skriv adressen eller tryck på en plats som du har besökt tidigare.
  5. Tryck på Lägg till. Tryck på Tillbaka när du är klar.

Beroende på vilken operatör och vilket abonnemang du har kan dataavgifter tillkomma vid användning av Kartor.

Få färdbeskrivningar

1. Öppna Kartor och ange din destination i sökfältet.
  2. Tryck på Färdbeskrivning.
  3. Välj Bil, Gång, Kollektivtrafik eller Skjuts.
  4. Välj önskad rutt. Kartor visar den snabbaste rutten först baserat på trafikförhållandena.
  5. När du är klar trycker du på . Om du vill se en översikt över rutten trycker du på Tryck för översikt i banderollen.
  6. Tryck på  längst ned till höger för att avsluta navigeringen. Tryck sedan på Avsluta rutt. Du kan också be Siri att ”Stoppa navigeringen” om du har aktiverat Handsfree.

När du förflyttar dig uppdaterar Kartor sin position för att ge dig en tydligare färdbeskrivning. Du kan också rulla framåt med fingret för att se om det finns några hinder på vägen. Och med iOS 11 eller senare föreslår Kartor vilken fil du ska ligga i när du kör så du inte missar någon sväng eller avfart. Du kan också se hastighetsbegränsningen på den väg du kör på.

Gå till Inställningar > Kartor > Körning och navigering om du vill undvika vägtullar eller motorvägar. Tryck sedan på reglagen för vägtullar och motorvägar.

Använda ruttkortet

Du kan använda ruttkortet för att hitta platser i närheten, till exempel bensinstationer och matställen.

Så här lägger du till en avstickare till en rutt:

1. Öppna menyn genom att trycka på  medan du navigerar.
  2. Välj ett alternativ, till exempel bensinstationer. Kartor visar dig en lista över förslag i närheten.
  3. Tryck på . Kartor lägger till en avstickare till din originalrutt.
  4. När du är klar trycker du på den blå banderollen längst upp på skärmen för att återgå till din rutt.

Svep upp på menyn när du navigerar och tryck på Detaljer för att få detaljerad steg-för-steg-navigering. Du kan även se en översikt över din resa och justera inställningarna för navigeringsrösten i samma menyfält.

Om du har parkopplat enheten med Bluetooth i bilen kan du hantera inställningarna för Navigeringsröst. Lär dig hur du använder Kartor med Bluetooth.

Lägga till en kollektivtrafiklinje som favorit

Du kan lägga till kollektivtrafiklinjer till dina Favoriter och sedan visa dem i din widget för snabb information.

Så här lägger du till en kollektivtrafiklinje till dina Favoriter:

1. I Kartor trycker du på Kartor och väljer sedan Kollektivtrafik.
  2. Zooma in på kollektivtrafiklinjen. Tryck sedan på namnet eller numret för kollektivtrafiklinjen eller stationen. Du kan även se en symbol för linjen.
  3. När du ser kortet Detaljer rullar du längst ned och trycker på Lägg till som favorit.

Du kan även ange din destination och sedan trycka på Färdbeskrivning för att se om det finns någon annan typ av kollektivtrafik du kan åka med.

Använda en markör för att få en färdbeskrivning mellan två platser

Du kan använda markörer för att markera din befintliga plats. Du kan också placera en markör för att visa avståndet mellan två platser.

Markera en plats:

1. Tryck på Kartor i det övre högra hörnet av Kartor.
  2. Tryck sedan på Markera min plats. Du kan också trycka och hålla ned på ett specifikt område för att markera platsen.

Om du vill ha färdbeskrivning mellan två andra platser än din befintliga plats:

1. Tryck på en landmärkessymbol eller lägg ut en markör.
  2. Tryck på Färdbeskrivning. Tryck sedan på Min plats och ange en annan intressant plats.
  3. Tryck på nästa fält för att ändra startpunkt. Du kan även trycka på  för att växla start- och slutpunkt.
  4. Tryck på Rutt. Kartor visar dig den snabbaste rutten.

Om du vill ta bort en markör trycker du på den. Tryck sedan på Ändra plats och Ta bort markör.

Söka efter platser i närheten

Du kan använda I närheten för att söka efter sådant som finns i närheten, till exempel mat och underhållning.

Så här hittar du platser i närheten:

1. Öppna Kartor.
  2. Visa kategorierna i ditt område genom att trycka på sökfältet.
  3. Välj en kategori och sen en plats.
  4. Tryck på Färdbeskrivning när du har valt en plats.
  5. Tryck på .

Ta reda på om I närheten är tillgängligt i ditt område

Läs om hur du raderar dina senaste destinationer och sökhistorik från Kartor och redigerar dina viktiga platser.

Lägga till eller ta bort dina favoritplatser

Så här lägger du till en plats i Favoriter:

1. Välj en plats.
  2. Rulla ned och tryck på Favoriter .

Så här delar du, redigerar eller tar bort en favorit:

1. Tryck på sökfältet.
  2. Rulla ned och tryck på Favoriter.
  3. Svep åt vänster över favoriten och tryck på Dela eller Ta bort.

Göra mer med Kartor

1. Steg-för-steg-navigering fungerar på iPhone 4s eller senare, iPad Pro, iPad Air eller senare, iPad 2 eller senare och iPad mini eller senare med stöd för mobildata.
  2. Flyover är tillgängligt på iPhone 4s eller senare, iPad Pro, iPad Air eller senare, iPad 2 eller senare, iPad mini eller senare och iPod touch (5:e generationen eller senare). Du behöver en iPhone 6s eller senare, iPad Pro eller iPad (5:e generationen eller senare) med iOS 11 för att använda Flyover medan du rör enheten genom luften. Mobildataavgifter kan tillkomma.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.