Använda PDF-dokument med iBooks på din iPhone, iPad eller iPod touch

I appen iBooks på din iOS-enhet kan du visa, spara, dela och skriva ut PDF-filer.

Visa en PDF-bilaga i ett e-postmeddelande

1. Öppna e-postmeddelandet med PDF-bilagan och tryck på bilagan.
  2. Tryck på symbolen Dela () i hörnet längst ned till vänster.
  3. Bläddra bland delningsalternativen tills du ser Kopiera till iBooks och tryck på det.
  4. PDF-filen öppnas i iBooks. När du använder iBooks för att öppna en PDF-fil sparar iBooks automatiskt en kopia av PDF-filen på PDF-hyllan i iBooks.

Skicka PDF-filer i e-postmeddelanden och skriva ut dem

1. Öppna iBooks.
  2. Tryck på menyn högst upp på skärmen och välj PDF-filer. Beroende på vilken vy du använder kan den här menyn heta Alla böcker, Böcker, PDF-filer eller namnet på en anpassad samling som du har skapat.
  3. Tryck på PDF-filen som du vill skriva ut eller bifoga i ett e-postmeddelande.
  4. Tryck på symbolen Dela () högst upp i menyfältet. Du kan behöva trycka en gång på skärmen för att visa menyfältet.
  5. Tryck på Skriv ut eller E-posta beroende på vad du vill göra.
  6. Om du trycker på Skriv ut: Välj en AirPrint-skrivare, ett sidintervall och ett antal kopior. Tryck sedan på Skriv ut.
    Om du trycker på E-posta: Ange e-postadressen som du vill skicka PDF-filen till och lägg till en ämnesrad och ett meddelande. Tryck sedan på Skicka.

Läs mer

• PDF-filer som du lägger till i appen iBooks på din iOS-enhet visas automatiskt i iBooks på alla dina andra Apple-enheter om du använder iCloud med iBooks.
  • Läs mer om iBooks.