Om Hitta mina vänner

Med Hitta mina vänner kan du enkelt hitta dina vänner och din familj från din iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch eller på iCloud.com.

Innan du börjar

Ställa in Hitta mina vänner

Om din iPhone, iPad eller iPod touch använder iOS 9 eller senare är Hitta mina vänner automatiskt installerad. Om din enhet använder iOS 8 kan du installera appen Hitta mina vänner gratis. När du loggar in på iCloud på din enhet loggar du automatiskt in på Hitta mina vänner med ditt Apple-ID.

Om du vill få notiser från Hitta mina vänner på din Apple Watch kan du aktivera den från appen Apple Watch på din iPhone. Gå till fliken Min klocka, tryck Notiser, bläddra ned, tryck på Hitta vänner och dra för att aktivera Spegla iPhone-notiser.

Du kan också använder Hitta mina vänner med Familjedelning eller på iCloud.com.

Lägga till en vän

Dina vänner måste ha Hitta mina vänner på deras enhet för att du ska kunna använda Hitta mina vänner. Du kan endast lägga till vänner från Hitta mina vänner på din iPhone, iPad eller iPod touch.

1. Öppna Hitta mina vänner.
  2. Tryck på Lägg till.
  3. Välj en vän eller ange din väns e-postadress och tryck sedan på Klar så att en förfrågan skickas.

När din vän godkänner att dela sin plats kan du se din väns plats i en lista eller på en karta i appen Hitta mina vänner eller på iCloud.com.

Om du har vänner på ett annat konto kan du flytta dem till ditt nuvarande Apple-ID så att du har alla på samma plats:

1. Tryck på Hitta mina vänner > Jag.
  2. Bläddra ned och tryck på Flytta vänner från ett annat Apple-ID.
  3. Logga in med ditt gamla Apple-ID.

Om du vill kan du välja vilken e-postadress du vill använda när du skickar förfrågningar till vänner:

• På en iPhone eller iPod touch trycker du på Jag och sedan på Skicka som.
  • På en iPad trycker du på knappen Lista, sedan Jag, Info och sedan på Skicka som.

Med appen Hitta mina vänner på iCloud.com kan du endast se dina vänner och deras plats eller ändra inställningar för delning av din plats. Du måste använda en iOS-enhet för att lägga till vänner.

Göm dig för följare

Du kan dölja eller sluta dela din plats med dina vänner. Så här slutar du dela från Hitta mina vänner:

Tryck på Hitta mina vänner och tryck på Jag. Stäng sedan av Dela min platsinfo.

Tryck på Klar. Delar inte plats visas bredvid Jag längst ned på skärmen.

Sluta dela din plats

Om du inte vill att dina vänner ska se din plats i Hitta mina vänner kan du sluta dela från appen på din iOS-enhet eller på iCloud.com. Dina vänners platser visas fortfarande för dig, men för dina vänner visas Platsen är inte tillgänglig när de försöker hitta dig.

På din iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Gå till Inställningar > iCloud.
  2. Bläddra ned och tryck på Dela min platsinfo.
  3. Inaktivera Dela min platsinfo.

På iCloud.com:

1. Logga in på iCloud.com och öppna Hitta mina vänner.
  2. Välj Jag.
  3. Avmarkera Dela min platsinfo.

Använd Hitta mina vänner på fler än en enhet

Du kan logga in på Hitta mina vänner och använda den på valfri iPhone, iPad, iPod touch eller Apple Watch som du äger. Men enbart en iOS-enhet kan skicka var du befinner dig till de som följer dig. Du kan välja vilken du vill använda i Hitta mina vänner:

• På en iPhone eller iPod touch trycker du på Jag och sedan trycker du på en enhet under Dela min plats från.
  • På en iPad trycker du på knappen Lista och på Jag. Sedan trycker du på Info och på en enhet under Dela min plats från.

Valet visas bara om du för närvarande är inloggad på Hitta mina vänner på flera enheter.

Om du har accepterat en platsförfrågan från någon men inte kan se var personen befinner sig

När du accepterar någons begäran om att följa din plats kan den personen se din plats. Om du vill se den personens plats måste du först skicka en inbjudan och han eller hon måste acceptera din inbjudan.

Om du godkänner en förfrågan från en vän som du inte följer skickas en förfrågan om att följa automatiskt till din vän.

Begränsningar för vänner, följare och tillfälliga händelser

• Du kan följa upp till 50 vänner.
  • Du kan ha upp till 50 följeslagare.
  • Du kan delta i upp till 10 tillfälliga händelser.
  • Var och en av de tillfälliga händelserna kan innehålla upp till 50 vänner.
  • Tillfälliga vänner räknas inte in i gränsen för dina permanenta vänner.

Läs mer

Din plats skickas endast från enheten när någon begär att få se den. Platsen skickas inte regelbundet. Se Översikt över säkerhet och integritet på iCloud för mer information.