Om Hitta mina vänner

Med Hitta mina vänner kan du enkelt hitta dina vänner och din familj från din iPhone, iPad, iPod touch eller på iCloud.com.

Vad behöver jag för att kunna använda Hitta mina vänner?

Hur ställer jag in Hitta mina vänner?

Om din enhet använder iOS 9 eller senare är Hitta mina vänner automatiskt installerad. Om din enhet använder iOS 8 kan du installera appen Hitta mina vänner gratis. När du loggar in på iCloud på din enhet loggar du automatiskt in på Hitta mina vänner med ditt Apple-ID.

Du kan också använder Hitta mina vänner med Familjedelning eller på iCloud.com.

Bjuda in vänner på iPhone

Hur lägger jag till vänner?

Dina vänner måste ha Hitta mina vänner på deras iOS-enhet för att du ska kunna använda Hitta mina vänner. Du kan endast lägga till vänner med Hitta mina vänner på din iOS-enhet. Så här lägger du till en vän:

1. Öppna Hitta mina vänner och tryck på Lägg till.
  2. Välj en vän eller ange din väns e-postadress och tryck sedan på Klar så att en förfrågan skickas.

När din vän godkänner att dela sin plats med dig via Hitta mina vänner kan du se din väns plats på en lista eller på en karta i Hitta mina vänner på din iOS-enhet eller på iCloud.com.

Om du har vänner på ett annat konto kan du flytta dem till ditt nuvarande Apple-ID så att du har alla på samma plats:

1. Tryck på Hitta mina vänner > Jag.
  2. Bläddra ned och tryck på Flytta vänner från ett annat Apple-ID.
  3. Logga in med ditt gamla Apple-ID.

Om du vill kan du välja vilken e-postadress du vill använda när du skickar förfrågningar till vänner:

• På en iPhone eller iPod touch trycker du på Jag och sedan på Skicka som.
  • På en iPad trycker du på knappen Lista, sedan Jag, Info och sedan på Skicka som.

Med appen Hitta mina vänner på iCloud.com kan du endast se dina vänner och deras plats eller ändra inställningar för delning av din plats. Du måste använda en iOS-enhet för att lägga till vänner.

Hur ofta skickar enheten min plats med Hitta mina vänner?

Var du befinner dig skickas från enheten när någon begär att få veta det. Den skickas inte regelbundet. Se Översikt över säkerhet och integritet på iCloud för mer information.

Finns det något sätt att hålla sig dold för dem som följer mig?

Ja. Du kan dölja eller sluta dela din plats. Så här slutar du dela från Hitta mina vänner:

Platsinställningar på iPhone

Tryck på Hitta mina vänner och tryck på Jag. Stäng sedan av Dela min platsinfo.

Delar inte

Tryck på Klar. Delar inte plats visas bredvid Jag längst ned på skärmen.

Du kan även gå till Inställningar > iCloud, bläddra ned, trycka på Dela min platsinfo och stänga av Dela min platsinfo. Dina vänners platser visas fortfarande för dig, men för dina vänner visas Platsen är inte tillgänglig när de försöker hitta dig.

Dela min platsinfo

Om du använder appen Hitta mina vänner på iCloud.com kan du stoppa delning av din plats genom att göra följande:

1. Logga in på iCloud.com och öppna Hitta mina vänner.
  2. Välj Jag.
  3. Avmarkera Dela min platsinfo.

Dela från Johns iPhone eller Johns iPad

Kan jag använda Hitta mina vänner på mer än en enhet samtidigt?

Ja. Du kan logga in på Hitta mina vänner och använda tjänsten från valfri iOS-enhet. Men enbart en enhet kan skicka var du befinner dig till de som följer dig. Du kan välja vilken du vill använda i Hitta mina vänner:

• På en iPhone eller iPod touch trycker du på Jag och sedan trycker du på en enhet under Dela min plats från.
  • På en iPad trycker du på knappen Lista och på Jag. Sedan trycker du på Info och på en enhet under Dela min plats från.

Valet visas bara om du för närvarande är inloggad på Hitta mina vänner på flera enheter.

Någon har skickat en förfrågan om min position och jag har accepterat förfrågan. Varför kan jag inte se var den personen befinner sig?

När du accepterar någons begäran om att följa din plats kan den personen se din plats. Om du vill se den personens plats måste du först bjuda in den och han eller hon måste acceptera din inbjudan.

Om du godkänner en förfrågan från en vän som du inte följer skickas en förfrågan om att följa automatiskt till din vän.

Finns det någon begränsning för antalet vänner, följare eller tillfälliga händelser?

• Du kan följa upp till 50 vänner.
  • Du kan ha upp till 50 följeslagare.
  • Du kan delta i upp till 10 tillfälliga händelser.
  • Var och en av de tillfälliga händelserna kan innehålla upp till 50 vänner.
  • Tillfälliga vänner räknas inte in i gränsen för dina permanenta vänner.

Senast ändrad: