Ställa in och använda Hitta mina vänner

Använd Hitta mina vänner för att enkelt hitta dina vänner och din familj från din iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch eller på iCloud.com.

Innan du börjar

Ställa in Hitta mina vänner

Om din iPhone, iPad eller iPod touch använder iOS 9 eller senare är Hitta mina vänner automatiskt installerad. Om din enhet använder iOS 8 kan du installera appen Hitta mina vänner gratis. När du loggar in på iCloud på din enhet loggar du automatiskt in på Hitta mina vänner med ditt Apple-ID.

Om du vill få notiser från Hitta mina vänner på din Apple Watch går du till appen Apple Watch på din iPhone. Gå sedan till fliken Min klocka, tryck Notiser, rulla ned, tryck på Hitta vänner och tryck för att aktivera Spegla iPhone-notiser. Du kan även aktivera notiser från Apple Watch om du använder watchOS 4 eller senare. Gå till Inställningar > Allmänt > Platstjänster. Aktivera sedan Dela min platsinfo.

Du kan också använda Hitta mina vänner på iCloud.com eller med Familjedelning för att dela din plats med din familj.

Lägga till en vän

Se till att dina vänner har Hitta mina vänner på sin enhet för att använda Hitta mina vänner. Du kan endast lägga till vänner från Hitta mina vänner på din iPhone, iPad eller iPod touch.

1. Öppna Hitta mina vänner.
  2. Tryck på Lägg till.
  3. Välj en vän eller ange e-postadressen och tryck sedan på Skicka eller Klar så att en förfrågan skickas.

När din vän godkänner att dela sin plats kan du se din väns plats i en lista eller på en karta i appen Hitta mina vänner eller på iCloud.com.

Om du vill kan du välja vilken e-postadress du vill använda när du skickar förfrågningar till vänner:

• På din iPhone eller iPod touch trycker du på Jag > Skicka som.
  • På din iPad trycker du på Lista > Jag > Info > Skicka som.

Om du inte vill få vänförfrågningar:

• På din iPhone eller iPod touch trycker du på Jag > och stäng av Tillåt vänförfrågningar under Inbjudningar.
  • På din iPad trycker du på Lista > Jag > stäng av Tillåt vänförfrågningar under Inbjudningar.

Med appen Hitta mina vänner på iCloud.com kan du endast se dina vänner och deras plats eller ändra inställningar för delning av din plats. Du måste använda en iOS-enhet för att lägga till vänner.

Dölj din plats

Du kan dölja eller sluta dela din plats med dina vänner. Gör bara så här:

Öppna Hitta mina vänner och tryck på Jag. Stäng sedan av Dela min platsinfo.

Tryck på Klar. Delar inte plats visas bredvid Jag längst ned på skärmen.

Sluta dela din plats

Om du inte vill att dina vänner ska se din plats i Hitta mina vänner kan du sluta dela från appen på din iOS-enhet eller på iCloud.com. Dina vänners platser visas fortfarande för dig, men för dina vänner visas Platsen är inte tillgänglig när de försöker hitta dig.

På din iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Gå till Inställningar > [ditt namn].
  2. Tryck på Dela min platsinfo om du använder iOS 12. Tryck på iCloud > Dela min platsinfo om du använder en tidigare version av iOS.
  3. Inaktivera Dela min platsinfo.

På iCloud.com:

1. Logga in på iCloud.com och öppna Hitta mina vänner.
  2. Välj Jag.
  3. Avmarkera Dela min platsinfo.

Använd Hitta mina vänner på flera enheter

Du kan använda Hitta mina vänner på valfri iPhone, iPad, iPod touch eller Apple Watch som du äger. Men enbart en iOS-enhet kan skicka var du befinner dig till de som följer dig. Du kan välja vilken du vill använda i Hitta mina vänner:

• På din iPhone eller iPod touch trycker du på Jag och sedan trycker du på en enhet under Dela min plats från.
  • På din iPad trycker du på Lista > Jag > Info och därefter trycker du på en enhet under Dela min platsinfo från.

Valet visas bara om du för närvarande är inloggad på Hitta mina vänner på flera enheter.

Skicka och acceptera platsförfrågningar

Dina vänner kan skicka en förfrågan att följa din plats. När du accepterar någons begäran kan den personen se din plats. Om du vill se den personens plats måste du först skicka en inbjudan och han eller hon måste acceptera din inbjudan.

Om du godkänner en förfrågan från en vän som du inte följer skickas en förfrågan om att följa automatiskt till din vän.

Gränser för vänner och följare

• Du kan följa upp till 100 vänner.
  • Upp till 100 vänner kan följa dig.

Läs mer

Din plats skickas endast från enheten när någon begär att få se den. Platsen skickas inte regelbundet. Se Översikt över säkerhet och integritet på iCloud för mer information.