Om Hitta mina vänner

Hitta mina vänner är en kostnadsfri app för iOS 8 eller senare som gör att du enkelt kan hitta vänner och familj på din iPhone, iPad eller iPod touch.

Vad behöver jag för att kunna använda Hitta mina vänner?

• En iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 8 eller senare
  • Appen Hitta mina vänner
  • Det Apple-ID du använder för iCloud

Hur ställer jag in Hitta mina vänner?

Installera det kostnadsfria programmet Hitta mina vänner på en enhet som använder iOS 8 eller senare. När du loggar in på iCloud på din enhet loggar du automatiskt in på Hitta mina vänner med ditt Apple-ID.

Du kan även använda Hitta mina vänner med Familjedelning.

Bjuda in vänner på iPhone

Hur lägger jag till vänner?

Om du vill använda Hitta mina vänner måste din vän även ha Hitta mina vänner på en enhet som använder iOS 8 eller senare. Om du vill lägga till en vän öppnar du Hitta mina vänner och trycker på Lägg till. Välj en vän eller ange din väns e-postadress och tryck sedan på Klar så att en förfrågan skickas.

När din vän har accepterat att dela sin plats med dig i Hitta mina vänner, kan du se var personen befinner sig på en karta eller i en lista.

Om du har vänner på ett annat konto kan du flytta dem till ditt nuvarande Apple-ID så att du har alla på samma plats:

1. Tryck på Hitta mina vänner > Jag.
  2. Bläddra ned och tryck på Flytta vänner från ett annat Apple-ID.
  3. Logga in med ditt gamla Apple-ID.

Om du vill kan du välja vilken e-postadress du vill använda när du skickar förfrågningar till vänner:

• På en iPhone eller iPod touch trycker du på Jag och sedan på Skicka som.
  • På en iPad trycker du på knappen Lista, sedan Jag, Info och sedan på Skicka som.

Hur ofta skickar enheten min plats med Hitta mina vänner?

Din plats skickas från enheten när någon begär att få veta den. Den skickas inte regelbundet. Se Översikt över säkerhet och integritet på iCloud för ytterligare information.

Finns det något sätt att hålla sig dold för dem som följer mig?

Ja. Du kan dölja eller sluta dela din plats. Så här slutar du dela från Hitta mina vänner:

Platsinställningar på iPhone

Tryck på Hitta mina vänner och tryck på Jag. Stäng sedan av Dela min platsinfo.

Delar inte

Tryck på Klar. Delar inte plats visas bredvid Jag längst ned på skärmen.

Du kan även gå till Inställningar > iCloud, bläddra ned, trycka på Dela min platsinfo och stänga av Dela min platsinfo. Dina vänners platser visas fortfarande för dig, men för dina vänner visas Platsen är inte tillgänglig när de försöker hitta dig.

Dela min platsinfo

Dela från Johns iPhone eller Johns iPad

Kan jag använda Hitta mina vänner på mer än en enhet samtidigt?

Ja. Du kan logga in på Hitta mina vänner och använda det från valfri iOS-enhet. Men enbart en enhet kan skicka var du befinner dig till de som följer dig. Du kan välja vilken du vill använda i Hitta mina vänner:

• På en iPhone eller iPod touch trycker du på Jag och sedan trycker du på en enhet under Dela min plats från.
  • På en iPad trycker du på knappen Lista och på Jag. Sedan trycker du på Info och på en enhet under Dela min plats från.

Valet visas bara om du för närvarande är inloggad på Hitta mina vänner på flera enheter.

Någon har skickat en förfrågan om min position och jag har accepterat förfrågan. Varför kan jag inte se var den personen befinner sig?

När du accepterar någons begäran om att följa din plats kan den personen se din plats. Om du vill se den personens plats måste du först bjuda in den och han eller hon måste acceptera din inbjudan.

Om du godkänner en förfrågan från en vän som du inte följer skickas en förfrågan om att följa automatiskt till din vän.

Finns det någon begränsning för antalet vänner, följare eller tillfälliga händelser?

• Du kan följa upp till 50 vänner.
  • Du kan ha upp till 50 följeslagare.
  • Du kan delta i upp till 10 tillfälliga händelser.
  • Var och en av de tillfälliga händelserna kan innehålla upp till 50 vänner.
  • Tillfälliga vänner räknas inte in i gränsen för dina permanenta vänner.

Går det att använda Hitta mina vänner via iCloud.com?

Nej. Hitta mina vänner är endast tillgängligt via iOS-appen.

Senast ändrad: