Läsa och ordna böcker i appen Apple Books

Med Apple Books på en iPhone, iPad eller Mac kan du köpa och hämta böcker, ljudböcker och dokument och läsa och lyssna på dem. Du kan också ordna och sortera ditt bibliotek och skapa anpassade samlingar för att göra det enklare att hitta dina saker.

Hitta dina böcker, ljudböcker och PDF-filer

Ordna ditt bibliotek

Ställa in läsmål

Hitta dina böcker, ljudböcker och PDF-filer

Så här hittar du snabbt de böcker och ljudböcker som du läser eller lyssnar på just nu:

• På en iPhone: Öppna appen Böcker och tryck på Hem.

• På en iPad eller Mac: Öppna appen Böcker och välj Läs nu.

Du kan även se anpassade förslag för din nästa läsning, vilka böcker som du har markerat med ”Vill läsa”, nuvarande storsäljare med mera.

iPhone-skärm som visar avsnittet Hem i appen Böcker

Så här hittar du alla böcker, ljudböcker, utdrag och PDF-filer som du antingen har hämtat från Bokhandel eller manuellt lagt till i appen Böcker:

• På din iPhone trycker du på Bibliotek.

• På din iPad eller Mac trycker eller klickar du på Alla under Bibliotek.

Här kan du också välja Samlingar om du vill se ditt bibliotek sorterat i kategorier som Vill läsa, Läst, Böcker, PDF-filer eller anpassade samlingar som du har skapat.

iPhone-skärm som visar avsnittet Bibliotek i appen Böcker.

Ordna biblioteket

I appen Böcker hittar du alla böcker, ljudböcker och PDF-filer som du har köpt från appen eller som du manuellt har lagt till på din enhet (till exempel en PDF som du har skapat och lagt till manuellt i appen från en webbsida). Du kan också göra saker som att sortera dina böcker, skapa samlingar med mera.

Sortera ordningen efter titel, författare eller manuellt tillagda dokument

1. Öppna appen böcker.

2. På din iPhone trycker du på Bibliotek. På din iPad eller Mac trycker eller klickar du på Alla under Bibliotek.

3. Tryck eller klicka på knappen Mer Mer och välj sedan hur du vill sortera ditt bibliotek. Här kan du också välja att se ditt bibliotek i ett rutnät eller en lista.

iPhone-skärm som visar alternativen för att organisera appen Böcker

Skapa samlingar för att anpassa ditt bibliotek

1. Öppna appen Böcker.

2. På en iPhone: Tryck på Bibliotek, Samlingar och sedan på Ny samling. På en iPad eller Mac trycker eller klickar du på Ny samling under Mina samlingar

3. Ge samlingen ett namn, till exempel Strandläsning eller Bokklubben.

Ställa in läsmål

Du kan hålla koll på hur många minuter du läser varje dag och hur många böcker och ljudböcker du läser klart varje år. Du kan anpassa dina mål om du vill ägna mer tid åt att läsa, ställa in nya lässviter och dela dina prestationer med andra.

På en iPhone

1. Öppna appen Böcker och tryck sedan på Hem.

2. Rulla ned tills du hittar Läsmål.

3. Tryck på området där det står Dagens läsning. Tryck sedan på Justera mål.

På en iPad eller Mac

1. Öppna appen Böcker och tryck eller klicka sedan på Läs nu.

2. Rulla ned tills du hittar Läsmål. På en iPad: Tryck på området där det står Dagens läsning och justera ditt mål. På en Mac: Klicka på knappen Justera målknappen Justera mål och justera sedan målet.

iPhone-skärm som visar hur du ställer in läsmål

Fler sätt att använda appen Böcker

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.