Läs böcker och mer med Apple Books

Köp och hämta böcker och anpassa din läsupplevelse med Apple Books.

Utforska bokhandeln

Sök efter och köp böcker från olika kategorier och genrer från bokhandeln.

Bläddra bland böcker på din iPhone, iPad och iPod touch

1. Öppna appen Böcker och tryck på Bokhandel längst ned på skärmen.
  2. Bläddra i topplistor eller bland böcker som rekommenderas för dig. Du kan också trycka på Bläddra bland sektioner för att visa sektioner i bokhandeln, till exempel Kommer snart eller genrer som Unga vuxna eller Faktaböcker. Du kan också trycka på fliken Sök för att söka efter specifika titlar, författare, berättare med mera.
  3. Tryck på en bok. Du kan trycka på Utdrag för att läsa en förhandsvisning av boken eller trycka på Vill läsa för att lägga till den i listan Vill läsa på fliken Läser nu.

Du kan trycka på Köp och bekräfta köpet av din bok. Alla böcker, bokserier, PDF-filer och ljudböcker som du har köpt från bokhandeln eller ljudbokhandeln eller manuellt lagt till i din enhet visas under fliken Bibliotek.

Bläddra bland böcker på din Mac

1. Öppna appen Böcker och klicka på Bokhandel högst upp på skärmen.
  2. Klicka på Topplistor, New York Times eller Populära författare i sidofältet för att bläddra bland böcker. Du kan också klicka på Kategorier för att visa genrer som Serietidningar och grafiska romaner, Historia eller Deckare och thrillers. Du kan också använda sökalternativet i det övre högra hörnet.
  3. Klicka på en bok. Sedan kan du klicka på Hämta utdrag för att läsa en förhandsvisning av boken innan du köper den.

Du kan klicka på Köp och bekräfta köpet av din bok. Alla böcker, bokserier, PDF-filer och ljudböcker som du har köpt från bokhandeln eller ljudbokhandeln eller manuellt lagt till i din Mac visas på fliken Bibliotek, under fliken Alla böcker i sidofältet.

Läs böcker

Klicka på eller dubbelklicka på en bok för att öppna den och börja läsa. Om du stänger boken sparar Apple Books sidan du var på åt dig. Det finns reglage för att anpassa din läsupplevelse och lägga till anteckningar i passager. Du kan också söka efter ett specifikt ord eller sidnummer och skapa bokmärken för att visa senare.

Styr din läsning på din iPhone, iPad eller iPod touch

Tryck på mitten av skärmen på din iPhone, iPad och iPod touch för att öppna och stänga reglagen medan du läser. Du kan trycka på knappen Innehållsförteckning  för att hoppa till ett annat kapitel eller avsnitt, se bokmärken som du har lagt till och visa höjdpunkter och anteckningar som du har gjort.

Läs mer om hur du justerar typsnittsstorlekar och ljusstyrka, för anteckningar och skapar bokmärken.

Styr din läsning på din Mac

Flytta muspekaren högst upp i boken för att visa reglagen när du läser på din Mac. Du kan klicka på knappen Innehållsförteckning  för att hoppa till ett annat kapitel eller avsnitt. Om du vill hoppa till en bokmärkt sida klickar du på nedåtpilen bredvid knappen Bokmärke .

Läs mer om hur du markerar och för anteckningar eller ändrar bokens utseende.

Hantera ditt bibliotek

Organisera böckerna i ditt bibliotek och hämta en bok för att läsa offline. Om du behöver ta bort hämtade objekt kan du ta bort böcker och ljudböcker från dina enheter.

Hämta böcker på din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Hitta objektet i ditt bibliotek. Visas inte boken du vill ha?
  2. Tryck på boken för att öppna den och hämta den automatiskt. Du kan också trycka på knappen Mer under boken och välja Hämta.
  3. Om boken ingår i en serie trycker du först för att öppna serien. Tryck sedan på hämtningsknappen under boken som du vill hämta.

Organisera ditt bibliotek på din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Tryck på Bibliotek.
  2. Tryck på ordet bredvid Sortera under Samlingar. Om du inte ser Sortera kan du svepa nedåt på skärmen så att alternativet visas.
  3. Välj Senaste, Titel, Författare eller Manuellt på menyn som visas. Du kan också sortera andra samlingar. Gå till exempel till Samlingar > Ljudböcker för att sortera dina ljudböcker efter författare.

Klicka på Listvy Lista för att se dina böcker som en lista i stället för ett rutnät.

Hämta böcker på din Mac

1. Hitta objektet i ditt bibliotek. Visas inte boken du vill ha?
  2. Klicka på molnsymbolen  i det övre högra hörnet. Om du inte ser molnsymbolen har boken redan hämtats till din enhet.
  3. Om boken ingår i en serie dubbelklickar du först för att öppna serien. Klicka sedan på molnsymbolen under boken som du vill hämta.

Organisera ditt bibliotek på din Mac

1. Klicka på Alla böcker i det vänstra sidofältet.
  2. Klicka på Sortera efter i övre högra hörnet.
  3. Välj Senaste, Titel eller Sortera manuellt.

Klicka på Listvy Lista för att se dina böcker som en lista i stället för ett rutnät.

Om en bok inte visas

Om du inte ser en bok som du har köpt från bokhandeln i biblioteket kan du försöka med något av följande.

Uppdatera din enhet

Se till att du använder senaste versionen av iOS eller iPadOS på din iPhone, iPad och iPod touch eller senaste versionen av macOS på din Mac.

Aktivera iCloud på din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Öppna appen Inställningar.
  2. Tryck på [ditt namn] > iCloud
  3. Aktivera både iCloud Drive och Böcker.
  4. Sedan går du till Inställningar > Böcker. Aktivera iCloud Drive under Synkronisering.

Hämta alla dina böcker på din Mac

1. Klicka på fliken Bokhandel längst upp i fönstret.
  2. Klicka på Utvalda i sidofältet.
  3. Under Snabblänkar klickar du på Köpt.
  4. Klicka på Hämta alla i nedre högra hörnet.

Hämta igen eller visa dina gömda böcker

Hämta böcker igen för att lägga till böcker, som du tidigare tagit bort, till ditt bibliotek.

Visa gömda böcker om du tidigare har gömt dessa köp.

Upptäck fler sätt att läsa på

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.