Titta på filmer och tv-program tillsammans i FaceTime på din iPhone eller iPad

Med SharePlay kan alla synkroniserat titta på filmer och tv-serier i ett FaceTime-samtal.

Alla deltagare behöver följande

Titta på video tillsammans under ett FaceTime-samtal

1. På din iPhone eller iPad kan du påbörja ett FaceTime-samtal.

2. Svep uppåt från skärmens nederkant i FaceTime-samtalet och öppna sedan en app för videoströmning som har stöd för SharePlay.

3. Välj en film eller ett tv-program och tryck på spela upp. Tryck på SharePlay om du uppmanas att göra det.

Uppspelningsreglage delas av alla som tittar, så vem som helst kan spela upp, pausa, spola bakåt eller framåt. Om du ändrar inställningar som undertexter eller volym påverkas endast din egen enhet.

Bjud in vänner att titta på video tillsammans på FaceTime från en app som stöds

Du kan också starta en SharePlay-session från strömningsappar som stöds.

1. Öppna din strömningsapp.

2. Hitta en film eller ett tv-program som du vill dela. Tryck på Meny-knappenMeny-knappen eller knappen Delaknappen Dela .

3. Tryck på SharePlaySharePlay och ange sedan de kontakter som du vill ringa.

4. Tryck på FaceTime för att starta FaceTime-video. Du kan också trycka på ljudknappen ljudknappen för att starta FaceTime-ljud.

5. Starta videon.

Uppspelningsreglage delas av alla som tittar, så vem som helst kan spela upp, pausa, spola bakåt eller framåt. Om du ändrar inställningar som undertexter eller volym påverkas endast din egen enhet.

Om du behöver hjälp med en videoströmningsapp kan du läsa här om du hur kontaktar en tredjepartsutvecklare.

Delta i en tittarsession i ett FaceTime-samtal

1. Tryck på Öppna bredvid Anslut till SharePlay i ett FaceTime-samtal.

ios-16-iphone-13-pro-facetime-shareplay-tv-show-join-shareplay
  2. Tryck på Anslut till SharePlay när appen för strömning av video öppnas.

3. Tryck på bilden i bildbrickan överst i appen för strömning av video för att gå tillbaka till FaceTime-samtalet.

Om du inte har åtkomst till innehållet kommer du att bli ombedd att skaffa åtkomst via ett abonnemang, ett köp eller en kostnadsfri provperiod, om det finns tillgängligt.

Ta reda på vilka appar som stöder SharePlay

1. I ett FaceTime-samtal trycker du på knappen Dela innehållknappen Dela innehåll .

2. Under Appar för SharePlay sveper du genom listan över dina installerade appar som du kan dela från och trycker sedan på en app för att öppna den. Eller tryck på Mer för att bläddra bland appar som stöds i App Store.

Läs mer

Läs om hur du använder SharePlay för att titta på innehåll tillsammans i FaceTime på din Apple TV.

Du kan också använda SharePlay för att titta på filmer och tv-program tillsammans i FaceTime på din Mac med macOS Monterey eller senare.

FaceTime och en del FaceTime-funktioner kanske inte är tillgängliga i alla länder och regioner.

Ett visst innehåll kanske inte stöds om SharePlay-användare befinner sig i olika länder eller regioner.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.