Använda Håll upp för att väcka på iPhone

Läs om hur du använder Håll upp för att väcka eller Tryck för att väcka på iPhone.

Använda Håll upp för att väcka

När du lyfter upp din iPhone för att titta på den, väcks den automatiskt så att låsskärmen visas. Därifrån kan du snabbt kontrollera dina notiser, komma åt Kontrollcenter, svepa åt vänster för att ta en bild eller svepa åt höger för att komma åt widgetar.

Med iPhone X eller senare kan du också trycka på skärmen för att kontrollera notiser, ta en bild eller snabbt komma åt ficklampan.

När du behöver låsa upp din iPhone X eller senare sveper du uppåt från bildskärmens nederkant. På iPhone SE och iPhone 8 eller tidigare trycker du på hemknappen. Om du inte gör något kommer din iPhone att försättas i viloläge igen.

Stäng av Håll upp för att väcka genom att gå till Inställningar > Visning och ljusstyrka.

På iPhone 14 Pro eller senare och iPhone 14 Pro Max eller senare är Alltid på-skärmen på som standard. Din iPhone tonar ner låsskärmen men visar fortfarande användbar information, som tid, widgetar och bakgrundsbilder.

För att interagera med din iPhone medan Alltid på-skärm är aktiverat lyfter du den, trycker på skärmen eller trycker på sidoknappen. Om du använder Håll upp för att väcka väcker du enheten som vanligt när du lyfter och tittar på din iPhone. Du kan också svepa uppåt från skärmens nederkant för att väcka iPhone och aktivera autentisering med Face ID.

ios-17-iphone-15-pro-raise-to-wake-animation