Dela och visa hälsoinformation i appen Hälsa

Dela dina hälsodata säkert med familj och vänner.

Om delning av hälsa

Under Delning i appen Hälsa kan du dela data som du sparat i appen Hälsa. Du kan dela dessa data med upp till fem personer. Du bestämmer vilka data som delas och du kan ändra detta eller sluta dela när som helst. Väljer en vän eller familjemedlem att dela sin hälsoinformation med dig får du notiser när personens hälsoinformation ändras.

ios-16-iphone-13-pro-health-sharing

Detta behöver du

• En iPhone med iOS 15 eller senare eller iPad med iPadOS 17 eller senare krävs för att dela din hälsodata.

• En iPhone med iOS 16 eller senare eller iPad med iPadOS 17 eller senare krävs för att bjuda in någon att dela hälsodata.

• Ett iCloud-konto där du har aktiverat Hälsa och tvåfaktorsautentisering.

• Personen du vill börja dela med måste sparas i dina kontakter med e-postadressen för iCloud-kontot inkluderad.*

Dela dina hälsodata med någon

1. Öppna appen Hälsa på din iPhone eller iPad.

2. På din iPhone trycker du på fliken Delning. På din iPad trycker du på sidofältet  för att öppna sidofältet och trycker sedan på Delning.

3. Tryck på Dela med någon. Se till att du har aktiverat Hälsa i ditt iCloud-konto.

4. Välj en kontakt att dela data med. Ett namn i blått anger att personens enhet stöder delning. Grå betyder att enheten inte stöder delning.

5. Tryck på Se ämnesförslag eller Ställ in manuellt.

6. Välj vilka data som du vill dela.

7. Tryck på Dela och sedan på Klar.

Personen du valde får en inbjudan att börja visa hälsodata.

Om du bor i USA kan du dela hälsodata med deltagande vårdgivare.

Bjud in någon att dela hälsodata

1. På din iPhone med iOS 16 eller senare eller iPad med iPadOS 17 eller senare öppnar du appen Hälsa.

2. På din iPhone trycker du på fliken Delning. På din iPad trycker du på sidofältet  för att öppna sidofältet och trycker sedan på Delning.

3. Tryck på Be någon om att dela.

4. Välj en kontakt att dela data med.

5. Tryck på knappen Skicka för att skicka inbjudan.

Den valda personen får en inbjudan och kan sedan välja vilken hälsoinformation som delas. Tala om för de inbjudna att du måste inkluderas i deras kontakter.

Hantera vad du vill dela och se

Du väljer vad du delar. Du kan ändra vad du delar, sluta dela eller sluta ta emot hälsoinformation när som helst. Du kan också uppdatera vilka notiser du vill få från personer som delar sin hälsoinformation med dig.

Sluta dela hälsoinformation

1. Öppna appen Hälsa på din iPhone eller iPad.

2. På din iPhone trycker du på fliken Delning. På din iPad trycker du på sidofältet  för att öppna sidofältet och trycker sedan på Delning.

3. Välj en person eller vårdgivare under Du delar med.

4. Inaktivera ett hälsoämne för att sluta dela dessa data.

ios-16-iphone-13-pro-health-sharing-info-you-share

Du kan också trycka på Visa alla ämnen under en kategori för att lägga till ytterligare data att dela. Vill du sluta dela all hälsoinformation kan du rulla nedåt och trycka på Sluta dela. Slutar du dela data helt kommer dina data tas bort från den andra personens enhet eller från vårdgivarens journalsystem.

Sluta ta emot hälsoinformation

1. Öppna appen Hälsa på din iPhone eller iPad.

2. På din iPhone trycker du på fliken Delning. På din iPad trycker du på sidofältet  för att öppna sidofältet och trycker sedan på Delning.

3. Välj en person under Delar med dig.

4. Tryck på Alternativ uppe till höger.

5. Tryck på Sluta ta emot hälsoinformation.

ios-16-iphone-13-pro-health-sharing-contact-stop-receiving-health-data

Vill du sluta ta emot notiser kan du inaktivera notiser, trender eller uppdateringar.

* Börjar du dela data med någon som du sedan tar bort från dina Kontakter kommer delningen av data fortsätta.