Bruk QuickTake til å ta video mens du tar bilder

Med iOS 13 og nyere kan du bruke QuickTake til å ta video mens du tar bilder – uten å bytte modus.

Du kan bruke QuickTake-kameraet på disse enhetene: iPhone XS, iPhone XR og nyere.

Hold på lukkerknappen for å ta opp video

Kamera-appen åpnes i standard fotomodus. Trykk på lukkerknappen for å ta et bilde. Trykk på pilen for å justere innstillinger som for eksempel blits, Live Photos, Nattmodus, nedtelling med mer.

For å ta en QuickTake-video, er det bare å trykke på lukkerknappen .* Slipp knappen for å stoppe opptaket.

På iPhone XS, iPhone XR og nyere med iOS 14 kan du holde inne en av volumknappene for å ta en QuickTake-video. Hvis du har aktivert Bruk volum opp for bildesekvens, kan du ta en QuickTake-video med Volum ned-knappen.

Sveip til høyre for å låse opptak

Du kan ta opp video uten å holde nede knappen ved å sveipe lukkerknappen til høyre, og deretter slipper du den. Når knappen er låst på videoopptak, ser du en lukkerknapp til høyre. Du kan trykke på denne knappen for å ta stillbilder mens videoopptaket pågår. Når du ønsker å avslutte opptaket, trykker du på opptaksknappen.

Sveip til venstre for bildesekvenser

Skyv lukkerknappen til venstre og hold den inne for å ta en bildeserie, og slipp knappen for å stoppe opptaket.

På en iPhone XS, iPhone XR og nyere med iOS 14, kan du ta bilder med bildesekvensmodus ved å trykke på Volum opp-knappen. Bare gå til Innstillinger > Kamera og slå på Bruk volum opp for bildesekvens.

* Hvis du vil ta videoer med justerbar oppløsning, stereolyd og automatisk zoom, bytter du til videomodus.