Apper, innstillinger og funksjoner du kan bruke fra Kontrollsenter

Med Kontrollsenter får du rask tilgang til disse appene, funksjonene og innstillingene på iPhone, iPad og iPod touch.

Bruk Kontrollsenter med et par trykk

Hvis du ikke ser disse appene, funksjonene og innstillingene i Kontrollsenter, må du kanskje legge til en kontroll og tilpasse innstillingene for Kontrollsenter. Etter at du har tilpasset innstillingene, skal du ha tilgang til disse med et par trykk.

Klokke-symbol
Alarm: Legg inn en alarm for å våkne, eller juster innstillingene for Leggetid.

Kalkulator-symbol
Kalkulator:Beregn raskt tall, eller roter enheten for å bruke den vitenskapelige kalkulatoren med avanserte funksjoner.

Mørk modus-symbol
Mørk modus: Bruk Mørk modus for en god visningsopplevelse i miljøer med lite lys.

Bilsymbol
Ikke forstyrr sjåføren: Slå på denne funksjonen så iPhone kan merke når du antagelig kjører bil, og da kan dempe anrop, tekstmeldinger og varslinger.

Grå lås-symbol
Begrenset tilgang: Bruk Begrenset tilgang for å begrense enheten til én enkelt app og styre hvilke appfunksjoner som er tilgjengelige for bruk.

Batterisymbol
Spareblussmodus: Bytt til Spareblussmodus når iPhone-batteriet er lavt eller når du ikke har tilgang til nettstrøm.

Forstørrelsesglass-symbol
Lupe: Gjør iPhone om til et forstørrelsesglass, slik at du kan zoome inn på objekter i nærheten.

Shazam-symbol
Musikkgjenkjenning: Finn raskt ut hva du lytter til med et enkelt trykk. Se deretter resultatene øverst på skjermen.

Lås i stående retning-symbol
Lås i stående retning: Hindre skjermbildet fra å rotere når du beveger enheten.

QR-kode-symbol
Skann QR-kode: Bruk det innebygde kameraet på enheten til å skanne en QR-kode, slik at du raskt kan gå inn på et nettsted.

Bjellesymbol
Stillemodus: Demp raskt varsler og meldinger du mottar på enheten.

Seng-symbol
Søvnmodus: Juster søvnplanen, redusere forstyrrelser med Ikke forstyrr, og aktiver Avslapping for å minimere distraksjoner rett før sengetid.

Stoppeklokkesymbol
Stoppeklokke: Mål hvor lang tid en aktivitet tar og spor rundetider.

Symbol med A
Tekststørrelse: Trykk, og dra deretter skyveknappen opp eller ned for å gjøre teksten på enheten større eller mindre.

Taleopptak-symbol
Taleopptak: Lag et taleopptak med den innebygde mikrofonen på enheten.

*Kalkulator er kun tilgjengelig på iPhone og iPod touch. Ikke forstyrr mens jeg kjører og Spareblussmodus er kun tilgjengelige på iPhone. Lydløsmodus er kun tilgjengelig på iPad og iPod touch.

Trykk og hold for å kontrollere mer

Trykk og hold på disse appene og innstillingene for å se flere kontroller.

Tilgjengelighetssnarveier-symbol
Tilgjengelighetssnarveier: Slå raskt på tilgjengelighetsfunksjoner som AssistiveTouch, Bryterkontroll og VoiceOver med mer.

Les opp meldinger med Siri-symbol
Les opp meldinger med Siri: Når du bruker AirPods eller kompatible Beats-hodetelefoner, kan Siri lese opp meldingene du mottar.

Fjernkontroll-symbol
Apple TV-fjernkontroll: Styr Apple TV 4K eller Apple TV HD med iPhone, iPad eller iPod touch.

Lysstyrke-symbol som ser ut som en sol
Lysstyrke: Dra lysstyrkekontrollen oppover eller nedover for å justere lysstyrken på skjermen.

Kamera-symbol
Kamera: Ta et bilde eller en selfie eller ta opp video raskt.

Halvmåne-symbol
Ikke forstyrr: Slå på for å dempe varslinger i en time eller frem til slutten av dagen. Eller slå det på kun for et arrangement eller mens du er på et bestemt sted, så slås det automatisk av når arrangementet er slutt eller du forlater det stedet.

Lommelykt-symbol
Lommelykt: Gjør LED-blitsen på kameraet om til en lommelykt. Trykk og hold på lommelykten for å justere lysstyrken.

Øre-symbol
Hørsel: Sammenkoble eller fjern sammenkoblingen mellom høreapparater og iPhone, iPad eller iPod touch. Deretter har du rask tilgang til høreapparatene dine, eller du kan bruke direktelytting på AirPods.

Hjem-symbol
Hjem: Hvis du konfigurerer tilbehør i Hjem-appen, kan du styre favorittenhetene og -stemningene dine hjemme.

Night Shift-symbol
Night Shift: I Lysstyrke-kontrollen slår du på Night Shift for å endre fargene på skjermen til den varmere delen av spekteret om natten.

Støykontroll-symbol
Støykontroll: Støykontroll oppdager eksterne lyder, som AirPods Pro blokkerer for å kansellere støyen. Med Lydfremheving blir lyden på utsiden sluppet inn, slik at du kan høre hva som foregår rundt deg.

Notat-symbol for Notater
Notater: Skriv raskt ned en idé, lag en sjekkliste eller en rask tegning, med mer.

Like skjermer-symbol
Like skjermer: Strøm musikk, bilder og video trådløst til Apple TV og andre enheter der AirPlay er aktivert.

Skjermopptak-symbol
Skjermopptak: Trykk for å ta opp skjermen, eller trykk og hold på Skjermopptak, og trykk på Mikrofonlyd for å bruke mikrofonen på enheten til å ta opp lyd mens du tar opp skjermen.

Lydgjenkjenning-symbol
Lydgjenkjenning: iPhone lytter etter bestemte lyder og varsler deg når lyder blir gjenkjent. Eksempler inkluderer sirener, brannalarmer, ringeklokker med mer.

Romlyd-symbol
Romlyd: Bruk Romlyd med AirPods Pro for en dynamisk lytteopplevelse. Romlyd endrer lydene du lytter til, slik at det virker som de kommer fra enheten din, selv når hodet eller enheten beveger seg.

Nedtelling-symbol
Nedtelling: Dra skyveknappen opp eller ned for å angi et tidsintervall, og trykk på Start.

True Tone-symbol
True Tone: Slå på True Tone slik at fargen og intensiteten på skjermen automatisk justeres slik at den passer til lyset i omgivelsene.

Volumsymbol
Volum: Dra volumkontrolleren opp eller ned for å justere volumet for lydavspilling.

Wallet-symbolet
Wallet: Få rask tilgang til betalingskort til Apple Pay eller ombordstigningskort og kinobilletter med mer.

Du bør ikke sette din lit til Lydgjenkjenning under omstendigheter der du kan bli skadet, i nødsituasjoner med høy risiko eller for navigering.