Om kamerafunksjonene på iPhone

Finn ut mer om QuickTake, ultravidvinkelkameraet og andre kamerafunksjoner på iPhone.

Ta en rask video med QuickTake

Du kan bruke QuickTake til å spille inn videoer uten å forlate fotomodus. QuickTake er tilgjengelig på iPhone XS, iPhone XR og nyere.

Hold på lukkerknappen for å ta opp video

Kamera-appen åpnes i standard fotomodus. Trykk på lukkerknappen  for å ta et bilde. Deretter trykker du på pilen  for å justere innstillinger som for eksempel blits, Live Photos og nedtelling.

Hvis du vil ta opp en QuickTake-video, kan du bare trykke og holde på lukkerknappen .* Slipp knappen for å stoppe opptaket.

Med iOS 14 kan du holde nede en av volumknappene for å ta en QuickTake-video. Hvis du har aktivert Bruk volum opp for bildesekvens, kan du bruke Volum ned-knappen for å ta en QuickTake-video.

Sveip til høyre for å låse opptak

Du kan ta opp video uten å holde nede knappen ved å sveipe lukkerknappen  til høyre og deretter slippe den. Når videoopptak er låst, vises en lukkerknapp til høyre. Trykk på lukkerknappen  for å ta et stillbilde mens videoopptaket pågår. Når du ønsker å avslutte opptaket, trykker du på opptaksknappen.

Sveip til venstre for bildesekvenser

Skyv lukkerknappen  til venstre og hold den inne for å ta en bildeserie, og slipp knappen for å stoppe opptaket.

Med iOS 14 kan du ta bilder i bildesekvensmodus ved å trykke på Volum opp-knappen. Bare gå til Innstillinger > Kamera og slå på Bruk volum opp for bildesekvens.

* Hvis du vil ta videoer med justerbar oppløsning, stereolyd og automatisk zoom, bytter du til videomodus.

Se utenfor bilderammen

På iPhone-modeller med ultravidvinkelobjektiv (0,5x) viser Kamera-grensesnittet hva som skjer utenfor bildet du rammer inn. Dette kan hjelpe deg med å finne ut om du må ta bildet fra en annen vinkel eller posisjon, eller om du må bytte til et annet kamera på iPhone for å få et bedre bilde.

Gi bildene dine et skreddersydd utseende automatisk

Med sceneregistrering oppdager kameraet det du tar et bilde av, og gir det et skreddersydd utseende for å få scenen til å se best mulig ut. For å slå av denne funksjonen går du til Innstillinger > Kamera, og deretter slår du av Sceneanalyse.

Sceneanalyse er tilgjengelig på iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max.

Juster fokus og eksponering

Før du tar et bilde, stiller kameraet automatisk fokus og eksponering, og ansiktsgjenkjenning balanserer eksponeringen over mange ansikter. Med iOS 14 kan du bruke Exposure Compensation Control (kontroll for eksponeringskompensering) for å stille inn og låse eksponeringen nøyaktig for kommende bilder.

Bare trykk på pilen , og deretter trykker du på  og justerer eksponeringsnivået. Eksponeringen låses til neste gang du åpner Kamera-appen.

Kontrollen for eksponeringskompensering er tilgjengelig på iPhone 11, iPhone 11 Pro og nyere.

Ta en speilet selfie

Med iOS 14 kan du ta en speilet selfie som tar bildet slik du ser det i kamerarammen. For å slå på Mirror Front Camera (Speil frontkamera) går du til Innstillinger > Kamera, og deretter slår du på innstillingen.

Speil frontkamera for foto og video er tilgjengelig på iPhone XS, iPhone XR og nyere. Hvis du har en iPhone 6s til iPhone X, kalles innstillingen Speil bilder tatt med kamera foran og tar bare bilder.

Ta bilder enda raskere

Med iOS 14 kan du bruke Prioriter raskere bildetagning for å endre hvordan bilder blir behandlet – slik at du kan ta flere bilder når du trykker raskt på lukkerknappen . For å slå dette av går du til Innstillinger > Kamera, og deretter slår du av Prioriter raskere bildetagning.

Prioriter raskere bildetagning er tilgjengelig på iPhone XS, iPhone XR og nyere.

Ta portrettbilder til neste nivå

Med Portrettmodus skaper kameraet en dybdeskarphetseffekt, som lar deg komponere bilder av studiokvalitet som holder motivet skarpt mens bakgrunnen er uskarp.

Ta bedre selfier og ultravidvinkelbilder

Når du tar en selfie med det fremovervendte kameraet eller et bilde med ultravidvinkelobjektiv (0,5x) og bruker korrigering av objektiv, forbedres bildene automatisk så de blir mer naturlige. For å slå dette av går du til Innstillinger > Kamera, og deretter slår du av Korrigering av objektiv.

Korrigering av objektiv er tilgjengelig på iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max.

Gjør mer med kameraet på iPhone

• Trenger du å ta bilder i dårlige lysforhold? Finn ut hvordan du bruker nattmodus på støttede iPhone-modeller.
  • Bruk Live Photo til å fange øyeblikk med bevegelse og lyd.