Kamerafunksjoner på iPhone 11 og iPhone 11 Pro

Finn ut mer om QuickTake, ultravidvinkelkameraet, Nattmodus og andre nye kamerafunksjoner på iPhone 11 og iPhone 11 Pro.

Enkel tilgang til videoopptak med QuickTake

På iPhone 11 og iPhone 11 Pro finner du QuickTake – en ny funksjon som gjør det mulig å ta opp video uten å gå ut av fotomodus.

Hold inne lukkerknappen for å ta opp video

Kamera-appen åpnes i standard fotomodus. Trykk på lukkerknappen  for å ta et bilde. Trykk på pilen  for å justere innstillinger som for eksempel blits, Live Photos og nedtelling.

Hvis du vil ta opp en rask video, bare trykker og holder du på lukkerknappen.* Slipp knappen for å avslutte opptaket.

Sveip til høyre for å låse opptak

Du kan ta opp video uten å holde nede knappen ved å sveipe lukkerknappen til høyre og deretter slippe den. Når knappen er låst på videoopptak, ser du en lukkerknapp til høyre. Du kan trykke på denne knappen for å ta stillbilder mens videoopptaket pågår. Når du ønsker å avslutte opptaket, trykker du på opptaksknappen.

Sveip til venstre for bildesekvenser

Skyv lukkerknappen til venstre og hold den inne for å ta en bildeserie, og slipp knappen for å stoppe opptaket.

* Hvis du vil ta lengre videoer med justerbar oppløsning, stereolyd og automatisk zoom, bytter du til videomodus.

Se mer med ultravidvinkelkameraet

Med det nye Kamera-grensesnittet i iPhone 11 og iPhone 11 Pro får du også med det som skjer utenfor bilderammen, ved hjelp av det nye ultravidvinkelkameraet. Trykk på 0,5-knappen for å bytte til ultravidvinkelkameraet og få med alt som er synlig for iPhone.

Ta bilder i svakt lys med Nattmodus

iPhone 11 og iPhone 11 Pro slår på Nattmodus automatisk når kameraet registrerer at det er lite lys. Nattmodussymbolet  øverst på skjermen blir gult når funksjonen er aktiv.

Avhengig av hvor mørkt det er, kan iPhone ta et bilde i Nattmodus raskt, eller den kan forlenge lukkertiden i flere sekunder. Et tall vises ved siden av Nattmodussymbolet for å vise hvor lang tid bildet vil ta.

Du kan eksperimentere med lengre Nattmodusbilder ved å trykke på Nattmodussymbolet. Bruk deretter skyveknappen for å velge mellom Auto og Maks. Med Auto bestemmer kameraet automatisk hvor lenge det skal ta bildet. Med Maks. tar det et Nattmodusbilde med lengst mulig lukkertid. Når du tar bildet, endres skyveknappen til en tidtaker der du ser hvor mye som gjenstår av lukkertiden. Hold telefonen helt i ro til bildet er tatt.

Få helt perfekte bilder og videoer

Med Bilder-appen i iOS 13 får du enda bedre kontroll over redigeringen. Nå kan du justere intensiteten til alle redigeringsverktøyene og -filtrene. Du kan også redigere videoer med de samme verktøyene som du bruker for bilder, som beskjæring, rotering, filtre med mer. Finn ut mer om redigering av bilder på iPhone.

Ta fantastiske portrettbilder

Takket være kamerasystemene i iPhone 11 og iPhone 11 Pro er Portrettmodus blitt enda bedre. Med den nye effekten Svart-hvitt high key-lys kan du ta bilder i studiostil. Portrettmodus fungerer for alle typer motiver – for eksempel kjæledyr.