Del posisjoner i Finn på iPhone og andre enheter

I iOS 13 eller nyere kan du bruke Finn-appen til å dele posisjonen din med venner og familie.

Dette trenger du

Hvis du ikke har iOS 13 eller nyere, eller watchOS 6, kan du konfigurere og bruke Finn vennene mine og se hvordan du deler posisjonen din med familien.

Del posisjonen din

Når Del posisjonen min er aktivert, kan du dele posisjonen din med venner, familie og kontakter fra iPhone, iPad og iPod touch med Finn. Du kan også dele posisjonen din med Apple Watch-modeller som har GPS og mobilnett, og som er sammenkoblet med iPhone, i Finn personer-appen på watchOS 6 eller nyere.

Hvis du allerede har konfigurert Familiedeling og bruker Deling av posisjon, vises familiemedlemmene dine automatisk i Finn.

Du kan også dele posisjonen din i Meldinger.

Del med andre

1. Åpne Finn-appen, og velg Personer-fanen.
  2. Velg Del posisjonen min eller Begynn å dele posisjon.
  3. Skriv inn navnet eller telefonnummeret til personen du vil dele posisjonen din med.
  4. Velg Send.
  5. Velg å dele posisjonen din i én time, til slutten av dagen eller på ubestemt tid.
  6. Velg OK.

Når du deler posisjonen din med andre, får de et alternativ for å dele sin posisjon med deg.

Gi navn til posisjonen din

Hvis du vil, kan du gi navn til stedene du besøker ofte:

1. Åpne Finn-appen, og velg Meg-fanen.
  2. Rull ned, og velg Rediger navn på sted.
  3. Velg Hjem, Arbeid, Skole, Treningsstudio eller Ingen.

Du kan også velge Legg til tilpasset etikett for å skrive inn et eget navn for stedet. Bare skriv inn et navn, og velg Ferdig.

Endre enheten du deler fra

For å endre enheten du deler posisjonen din fra, åpner du Finn på denne enheten. Velg Meg-fanen, og velg deretter Bruk denne [enheten] til posisjonen min.

Del forventet ankomsttid

Følg en venns delte posisjon

Du kan følge posisjonen til en venn hvis vennen deler posisjonen sin med deg eller godtar når du ber om å se posisjonen til vedkommende.

Be om å følge noens posisjon

For å begynne å følge en annen person må du først dele posisjonen din med den personen. Deretter følger du disse trinnene:

1. Åpne Finn-appen, og velg Personer-fanen.
  2. Velg personen du vil dele posisjonen din med.
  3. Rull ned og velg Be om å følge posisjonen, og velg OK.

Svar på en forespørsel om deling av posisjon

Når noen deler posisjonen sin med deg, kan du velge å også dele posisjonen din:

1. Åpne Finn-appen, og velg Personer-fanen.
  2. Under navnet på personen som sendte deg posisjonen sin, velger du Del for å la vedkommende følge posisjonen din.
  3. Hvis du ikke vil dele posisjonen din med denne personen, velger du Avbryt.

Finn en venn

1. Åpne Finn-appen, og velg Personer-fanen.
  2. Under Personer velger du navnet på vennen som deler posisjonen sin med deg.
  3. Velg Veibeskrivelse for å åpne Kart, og følg deretter veibeskrivelsen for å finne frem til vennens posisjon.

Hvis posisjonen din vises nedenfor navnet til vennen din, følger du ikke vennen. Hvis du ser Finner ikke sted, kan ikke personen bli funnet.

Andre ting du kan gjøre

Når du åpner Finn-appen, velger du Personer-fanen og deretter navnet på en person. Du kan

• se denne personens kontaktkort
  • velge Veibeskrivelse for å navigere til personens posisjon i Kart
  • velge Varsler for å se når personens posisjon endres, eller for å varsle personen om at posisjonen din er endret
  • legge til personen i Favoritter, eller fjerne personen Medlemmer i Familiedeling kan ikke fjernes fra Favoritter.
  • Velg Rediger navn på sted for gi posisjonen til personen et navn.

Slutt å dele posisjon

1. Åpne Finn-appen, og velg Personer-fanen.
  2. Velg personen du vil slutte å dele posisjonen din med.
  3. Rull ned, og velg Slutt å dele posisjonen min.

Slå av Tillat venneforespørsler

1. Åpne Finn-appen.
  2. Velg Meg-fanen.
  3. Slå av Tillat venneforespørsler.

Slutt å dele med alle

1. Åpne Finn-appen.
  2. Velg Meg-fanen.
  3. Slå av Del posisjonen min.

Andre måter å dele posisjonen din på

Du kan dele posisjonen din med en person fra Meldinger-appen på iPhone.

I Meldinger-appen

1. Åpne Meldinger-appen på iPhone, og velg en melding.
  2. Velg navnet på personen øverst i samtalen.
  3. Velg informasjonssymbolet .
  4. Trykk på Send min nåværende posisjon. Da kan mottakeren se posisjonen din på kartet. Eller du kan velge Del posisjonen min. Velg deretter hvor lenge du vil dele posisjonen din.