Finn personer og del posisjonen din med Hvor er?

Finn ut hvordan du bruker Hvor er?-appen til å dele posisjonen din med venner og familiemedlemmer. Du kan til og med konfigurere stedsbaserte varsler, slik at du vet om noen har forlatt et sted eller nettopp har kommet hjem, eller finn en venns nøyaktige posisjon når du er i nærheten.

Del posisjonen din

Når Del posisjonen min er slått på, kan du bruke Hvor er? til å dele posisjonen din med venner, familie og kontakter på iPhone eller iPad. Du kan også dele posisjonen din i Finn personer-appen i watchOS 6 eller nyere med Apple Watch-modeller som har GPS og mobilnett og er sammenkoblet med iPhonen din.

Hvis både du og personen du deler posisjonen din med, har en iPhone med iOS 15 eller nyere, deler dere sanntidsposisjon – slik at vennen din eller familiemedlemmet ditt kan se posisjonen din i sanntid. Hvis du er på farten, kan de få en følelse av retningen du reiser i og hvor fort.

Hvis du allerede har konfigurert Familiedeling og bruker Stedsdeling, vises familiemedlemmene dine automatisk i Hvor er?.

Du kan også dele posisjonen din i meldinger og kart

Plasseringsdeling støttes ikke i Sør-Korea, og funksjonen kan være utilgjengelig i andre regioner på grunn av lokal lovgivning.

Del med andre

1. Åpne Hvor er?-appen, og velg Personer-fanen.

2. Trykk på Legg til-knappenLegg til-knappen.

Del posisjonen din med en venn i Hvor er? på iPhone
  3. Velg Del posisjonen min.

4. Skriv inn navnet eller telefonnummeret til personen du vil dele posisjonen din med.

5. Velg Send.

6. Velg å dele posisjonen din i én time, til slutten av dagen eller på ubestemt tid.

Når du deler posisjonen din med andre, får de et alternativ for å dele sin posisjon med deg.

Gi navn til posisjonen din

Hvis du vil, kan du gi navn til stedene du besøker ofte:

1. Åpne Hvor er?-appen, og velg Meg-fanen.

2. Rull ned og trykk på Posisjon.

3. Velg Hjem, Jobb, Skole, Treningsstudio eller Ingen, eller trykk på Legg til tilpasset etikett for å opprette ditt eget navn.

Endre hvilken enhet du deler fra

Hvis du vil endre hvilken enhet du deler posisjonen din fra, åpner du Hvor er? på enheten du vil dele fra. Velg Meg-fanen, og velg deretter Bruk posisjonen til denne [enheten].

Del posisjonen din via satellitt

På iPhone 14 (med iOS 16.1 eller nyere) eller iPhone 15-modeller kan du også dele posisjonen din via satellitt når du er på et sted uten mobildekning og Wi-Fi-dekning. Hvis du vil dele posisjonen din via satellitt med noen, må du allerede dele posisjonen din med den aktuelle personen i Hvor er? før du befinner deg utenfor mobil- og Wi-Fi-dekning. Du må også være på et sted hvor posisjonsdeling via satellitt er tilgjengelig.

Du kan oppdatere posisjonen din via satellitt hvert 15. minutt.

Finn ut hvordan du deler posisjonen din via satellitt

Følg en venns delte posisjon

Du kan følge posisjonen til en venn hvis vennen deler posisjonen sin med deg eller godtar når du ber om å se posisjonen til vedkommende.

Be om å følge noens posisjon

For å begynne å følge en annen person må du først dele posisjonen din med den personen. Deretter følger du denne fremgangsmåten:

1. Åpne Hvor er?-appen, og velg Personer-fanen.

2. Velg personen du vil dele posisjonen din med.

3. Rull ned og velg Be om å følge posisjonen.

Svar på en forespørsel om deling av posisjon

Når noen deler posisjonen sin med deg, kan du velge å også dele posisjonen din:

1. Åpne Hvor er?-appen, og velg Personer-fanen.

2. Under navnet på personen som sendte deg posisjonen sin, velger du Del for å la vedkommende følge posisjonen din.

Del posisjonen din med en venn i Hvor er? på iPhone
  3. Hvis du ikke vil dele posisjonen din med denne personen, velger du Ikke del (eller Avbryt).

Del stedsbaserte varslinger

Konfigurer gjentakende stedsbaserte varsler for å få beskjed om noen har ankommet eller forlatt et sted, eller om de ikke er på et bestemt sted i en bestemt tidsperiode.

Bli varslet når en venn ankommer, forlater eller ikke befinner seg på et sted

1. Åpne Hvor er?-appen, og velg Personer-fanen.

2. Velg personen du vil dele varslinger med.

3. Bla ned og trykk på Legg til under Varslinger.

4. Trykk på Varsle meg for å bli varslet hvis posisjonen til en venn endrer seg.* Trykk på Varsle venn for å varsle en venn om at posisjonen din er endret.

5. Velg Ankommer, Forlater eller Ikke er nær under Når. Hvis du deler en posisjonsendring, velger du Jeg ankommer eller Jeg drar.

6. Under Sted trykker du for å velge nåværende sted, eller du kan trykke på Nytt sted for å velge et annet sted.

Opprett en stedsbasert varsling for en venn på iPhone
  7. Velg Kun én gang eller Hver gang under Hvor ofte.

* Vennen din blir varslet når du angir en stedsbasert varsling. For regelmessige stedsbaserte varslinger må vennen din godta invitasjonen.

Finn en venn

1. Åpne Hvor er?-appen, og velg Personer-fanen.

2. Under Personer velger du navnet på vennen som deler posisjonen sin med deg.

3. Velg Veibeskrivelse for å åpne Kart, og følg deretter veibeskrivelsen til den aktuelle posisjonen.

Finn en venn i Hvor er? på iPhone

Hvis posisjonen din vises nedenfor navnet til vennen din, følger du ikke vedkommende. Hvis du ser Finner ikke sted, kan ikke personen bli funnet.

Andre ting du kan gjøre

Når du åpner Hvor er?-appen, velger du Personer-fanen og deretter navnet på en person. Du kan gjøre det på følgende måter:

• se denne personens kontaktkort

• velge Veibeskrivelse for å navigere til personens posisjon i Kart

• velge Varsler for å se når personens posisjon endres, eller for å varsle personen om at posisjonen din er endret

• legge til personen i Favoritter, eller fjerne personen Medlemmer i Familiedeling kan ikke fjernes fra Favoritter.

• Velg Rediger navn på sted for gi posisjonen til personen et navn.

Hvis både du og vennen din eller familiemedlemmet ditt har iPhone 15 eller iPhone 15 Pro, kan dere få veibeskrivelse til hverandres nøyaktige posisjon når dere er i nærheten.

Finn ut hvordan du bruker Presisjonssøk for å møte en venn

Bare én person kan bruke Presisjonssøk for å få veibeskrivelser til noens posisjon om gangen. Hvis du ikke ser Finn i nærheten for en person du deler posisjon med, kan det hende at noen andre allerede prøver å finne vedkommende. Det kan være lurt å vente en stund, og deretter prøve igjen.

Slutte å dele posisjon

For å slutte å dele posisjonen din med alle følger du denne fremgangsmåten. Du kan også slutte å dele posisjonen din med en spesifikk person, eller du kan slå av Tillat venneforespørsler.

1. Åpne Hvor er?-appen.

2. Velg Meg-fanen.

3. Slå av Del posisjonen min.

Slutt å dele med én person

1. Åpne Hvor er?-appen, og velg Personer-fanen.

2. Velg personen du vil slutte å dele posisjonen din med.

3. Rull ned, og velg Slutt å dele posisjonen min.

Slå av Tillat venneforespørsler

1. Åpne Hvor er?-appen.

2. Velg Meg-fanen.

3. Slå av Tillat venneforespørsler.

Hvis du sletter Hvor er?-programmet, deles fortsatt posisjonen din. Personer du tidligere har delt posisjonen din med, kan fortsatt se posisjonen din. Hvis du vil slutte å dele posisjonen din, installerer du Hvor er?-appen på nytt og følger trinnene for å slutte å dele posisjonen din.