Finn venner og del posisjonen din med Hvor er?

Finn ut hvordan du bruker Hvor er?-appen til å dele posisjonen din med venner og familiemedlemmer. Du kan til og med konfigurere stedsbaserte varslinger, slik at du vet om noen har dratt fra et sted eller akkurat kommet hjem.

Hvor er?-appen slår sammen Finn iPhone og Finn vennene mine til en enkelt app i de nyeste versjonene av iOS, iPadOS og macOS. Hvis du trenger hjelp til å finne en enhet, kan du bruke Søk på iPhone, iPad eller iPod touch eller bruke Spotlight på Mac. Du kan også dele posisjonen diniCloud.com

Del posisjonen din

Når Del posisjonen min er slått på, kan du bruke Hvor er? til å dele posisjonen din med venner, familie og kontakter på iPhone, iPad eller iPod touch. Du kan også dele posisjonen din i Finn personer-appen i watchOS 6 eller nyere med Apple Watch-modeller som har GPS og mobilnett og er sammenkoblet med iPhonen din.

Hvis du allerede har konfigurert Familiedeling og bruker Deling av posisjon, vises familiemedlemmene dine automatisk i Hvor er?.

Du kan også dele posisjonen din i Meldinger.

Del med andre

1. Åpne Hvor er?-appen, og velg Personer-fanen.
  2. Velg Del posisjonen min eller Begynn å dele posisjon.
  3. Skriv inn navnet eller telefonnummeret til personen du vil dele posisjonen din med.
  4. Velg Send.
  5. Velg å dele posisjonen din i én time, til slutten av dagen eller på ubestemt tid.
  6. Velg OK.

Når du deler posisjonen din med andre, får de et alternativ for å dele sin posisjon med deg.

Gi navn til posisjonen din

Hvis du vil, kan du gi navn til stedene du besøker ofte:

1. Åpne Hvor er?-appen, og velg Meg-fanen.
  2. Rull ned, og velg Rediger navn på sted.
  3. Velg Hjem, Arbeid, Skole, Treningsstudio eller Ingen.

Du kan også velge Legg til tilpasset etikett for å skrive inn et eget navn for stedet. Bare skriv inn et navn, og velg Ferdig.

Endre enheten du deler fra

For å endre enheten du deler posisjonen din fra, åpner du Finn på denne enheten. Velg Meg-fanen, og velg deretter Bruk denne [enheten] til posisjonen min.

Del forventet ankomsttid

Følg en venns delte posisjon

Du kan følge posisjonen til en venn hvis vennen deler posisjonen sin med deg eller godtar når du ber om å se posisjonen til vedkommende.

Be om å følge noens posisjon

For å begynne å følge en annen person må du først dele posisjonen din med den personen. Deretter følger du disse trinnene:

1. Åpne Hvor er?-appen, og velg Personer-fanen.
  2. Velg personen du vil dele posisjonen din med.
  3. Rull ned og velg Be om å følge posisjonen, og velg OK.

Svar på en forespørsel om deling av posisjon

Når noen deler posisjonen sin med deg, kan du velge å også dele posisjonen din:

1. Åpne Hvor er?-appen, og velg Personer-fanen.
  2. Under navnet på personen som sendte deg posisjonen sin, velger du Del for å la vedkommende følge posisjonen din.
  3. Hvis du ikke vil dele posisjonen din med denne personen, velger du Avbryt.

Del stedsbaserte varslinger

Fra og med iOS 14 og macOS Big Sur kan du konfigurere gjentakende stedsbaserte varslinger. På den måten vet du om noen har ankommet eller forlatt et sted, eller om de ikke er et bestemt sted i en bestemt tidsperiode.

Bli varslet når en venn ankommer, forlater eller ikke befinner seg på et sted

1. Åpne Hvor er?-appen, og velg Personer-fanen.
  2. Velg personen du vil dele varslinger med.
  3. Bla ned og trykk på Legg til under Varslinger.
  4. Trykk på Varsle meg for å bli varslet hvis posisjonen til en venn endrer seg.* Trykk på Varsle venn for å varsle en venn om at posisjonen din er endret.
  5. Velg Ankommer, Forlater eller Ikke er nær under Når. Hvis du deler en posisjonsendring, velger du Jeg ankommer eller Jeg drar.
  6. Under Sted trykker du for å velge nåværende sted, eller du kan trykke på Nytt sted for å velge et annet sted.
  7. Velg Kun én gang eller Hver gang under Hvor ofte.

* Vennen din blir varslet når du angir en stedsbasert varsling.

Finn en venn

1. Åpne Hvor er?-appen, og velg Personer-fanen.
  2. Under Personer velger du navnet på vennen som deler posisjonen sin med deg.
  3. Velg Veibeskrivelse for å åpne Kart, og følg deretter veibeskrivelsen for å finne frem til vennens posisjon.

Hvis posisjonen din vises nedenfor navnet til vennen din, følger du ikke vedkommende. Hvis du ser Finner ikke sted, kan ikke personen bli funnet.

Andre ting du kan gjøre

Når du åpner Hvor er?-appen, velger du Personer-fanen og deretter navnet på en person. Du kan

• se denne personens kontaktkort
  • velge Veibeskrivelse for å navigere til personens posisjon i Kart
  • velge Varsler for å se når personens posisjon endres, eller for å varsle personen om at posisjonen din er endret
  • legge til personen i Favoritter, eller fjerne personen Medlemmer i Familiedeling kan ikke fjernes fra Favoritter.
  • Velg Rediger navn på sted for gi posisjonen til personen et navn.

Slutt å dele posisjon

For å slutte å dele posisjonen din med alle følger du denne fremgangsmåten. Du kan også slutte å dele posisjonen din med en spesifikk person, eller du kan slå av Tillat venneforespørsler.

1. Åpne Hvor er?-appen.
  2. Velg Meg-fanen.
  3. Slå av Del posisjonen min.

Slutt å dele med én person

1. Åpne Hvor er?-appen, og velg Personer-fanen.
  2. Velg personen du vil slutte å dele posisjonen din med.
  3. Rull ned, og velg Slutt å dele posisjonen min.

Slå av Tillat venneforespørsler

1. Åpne Hvor er?-appen.
  2. Velg Meg-fanen.
  3. Slå av Tillat venneforespørsler.

Del posisjonen din med Meldinger-appen

1. Åpne Meldinger-appen på iPhone, og velg en melding.
  2. Velg navnet på personen øverst i samtalen.
  3. Velg informasjonssymbolet .
  4. Trykk på Send min nåværende posisjon. Da kan mottakeren se posisjonen din på kartet. Eller du kan velge Del posisjonen min. Deretter velger du hvor lenge du vil dele posisjonen.

Hvis du har iOS 12 eller eldre eller macOS Mojave eller eldre

Hvor er?-appen kombinerer Finn iPhone og Finn vennene mine i en enkelt app som er inkludert i iOS 13, iPadOS, macOS Catalina og nyere. Gjør følgende hvis du har iOS 12, macOS Mojave, watchOS 5 eller en eldre versjon: