Bruk Diktering på iPhone, iPad eller iPod touch

Du kan bruke diktering i stedet for tastaturet til å skrive inn tekst i en rekke apper og funksjoner som bruker tastaturet på iPhone, iPad eller iPod touch.

På iPhone 6s eller nyere og iPad kan du bruke diktering uten internett-tilkobling. Tidligere iPhone- og iPad-modeller krever internett-tilkobling.1

Dikter tekst

For å skrive inn tekst trykker du på Mikrofon-knappen  på tastaturet og begynner å snakke. Teksten vises på skjermen etter hvert som du snakker. For å avslutte stopper du å snakke og trykker deretter på Tastatur-knappen iPhone-tastatur.

Hvis Diktering ikke er sikker på hvilket ord du sa, ser du en blå linje under ordet, slik at du kan sjekke om det stemmer. For å gjøre rettelser trykker du på ordet med understreking. Deretter velger du den riktige stavemåten. Hvis du vil erstatte et ord, dobbelttrykker du på det, trykker på Mikrofon-knappen , sier ordet igjen og trykker på Tastatur-knappen iPhone-tastatur

Hvis du vil erstatte et avsnitt, velger du ordene du vil erstatte, trykker deretter på Mikrofon-knappen  og begynner å snakke igjen. Hvis du vil legge til mer tekst, trykker du på stedet du vil legge til tekst, trykker du på Mikrofon-knappen  og begynner å snakke igjen.

Hvis du vil endre språket som Diktering bruker, trykker du lenge på Mikrofon-knappen  og velger språket du vil bruke.

Bruk tegnsetting og formatering

Du kan legge til tegnsetting ved å si tegnet du vil sette inn. «Hei komma Jon komma pakken er i posten utropstegn» blir for eksempel «Hei, Jon, pakken er i posten!»

Her er noen vanlige kommandoer for tegnsetting og formatering som du kan bruke:

• Sitat/avslutt sitat: begynn og avslutt et sitat
  • Nytt avsnitt: start et nytt avsnitt
  • Ny linje: start en ny linje
  • Stor: stor bokstav i neste ord
  • Store bokstaver på / store bokstaver av: stor bokstav i begynnelsen av hvert ord
  • Smilefjes: sett inn :-)
  • Surfjes: sett inn :-(
  • Blunk: sett inn ;-)
  1. Enkelte språk støttes kanskje ikke for diktering uten internett-tilkobling.