Bruk Diktering på iPhone, iPad eller iPod touch

Finn ut hvordan du kan bruke diktering til å skrive inn tekst i stedet for tastaturet.

Du kan bruke diktering med en rekke apper og funksjoner som bruker iOS-tastaturet. På iPhone 6s eller nyere versjoner, iPhone SE og iPad Pro kan du bruke diktering uten Internett-tilkobling. Tidligere iPhone- og iPad-modeller krever Internett-tilkobling.

Dikter tekst

Når du skal skrive inn tekst, kan du trykke på mikrofonen på tastaturet ditt – deretter begynner du å snakke. Teksten vises på skjermen etter hvert som du snakker. For å avslutte trykker du på iPhone-tastaturet.

Hvis du vil gjøre endringer, kan du trykke på et feilstavet ord og velge den korrekte stavingen. Du kan også trykke på et ord og diktere det på nytt.

Hvis du vil erstatte et avsnitt, velger du ordene du vil erstatte, trykker deretter på dikter og begynner å snakke igjen. Hvis du vil legge til mer tekst, trykker du på stedet du vil legge til tekst, trykker på diktering og begynner å snakke igjen.

Bruk tegnsetting og formatering

Du kan legge til tegnsetting ved å si tegnet du vil sette inn. F.eks. skrives «Hei komma Jon komma pakken er i posten utropstegn» som «Hei, Jon, pakken er i posten!»

Her er noen vanlige kommandoer for tegnsetting og formatering som du kan bruke:

• Sitat/avslutt sitat: begynn og avslutt et sitat
  • Nytt avsnitt: start et nytt avsnitt
  • Ny linje: start en ny linje
  • Stor: stor bokstav i neste ord
  • Store bokstaver på / store bokstaver av: stor bokstav i begynnelsen av hvert ord
  • Smilefjes: sett inn :-)
  • Surfjes: sett inn :-(
  • Blunk: sett inn ;-)