Bruk Diktering på iPhone, iPad eller iPod touch

Du kan bruke diktering i stedet for tastaturet til å skrive inn tekst i en rekke apper og funksjoner som bruker iOS-tastaturet.

På iPhone 6s eller nyere og iPad kan du bruke diktering uten Internett-tilkobling. Tidligere iPhone- og iPad-modeller krever Internett-tilkobling.1

Dikter tekst

For å skrive inn tekst trykker du på mikrofon på tastaturet ditt og begynner å snakke. Teksten vises på skjermen etter hvert som du snakker. For å avslutte stopper du å snakke og trykker deretter på iPhone-tastatur på tastaturet ditt.

Hvis diktering ikke er sikker på hvilket ord du sa, ser du en blå linje under ordet, slik at du kan sjekke om det stemmer. For å gjøre rettelser trykker du på ordet med understreking. Deretter velger du den riktige stavemåten. Hvis du vil erstatte et ord, dobbelttrykker du på det, trykker på mikrofon, sier ordet igjen og trykker på iPhone-tastatur

Hvis du vil erstatte et avsnitt, velger du ordene du vil erstatte, trykker deretter på mikrofon og begynner å snakke igjen. Hvis du vil legge til mer tekst, trykker du på stedet du vil legge til tekst, trykker på mikrofon og begynner å snakke igjen.

Bruk tegnsetting og formatering

Du kan legge til tegnsetting ved å si tegnet du vil sette inn. F.eks. skrives «Hei komma Jon komma pakken er i posten utropstegn» som «Hei, Jon, pakken er i posten!»

Her er noen vanlige kommandoer for tegnsetting og formatering som du kan bruke:

• Sitat/avslutt sitat: begynn og avslutt et sitat
  • Nytt avsnitt: start et nytt avsnitt
  • Ny linje: start en ny linje
  • Stor: stor bokstav i neste ord
  • Store bokstaver på / store bokstaver av: stor bokstav i begynnelsen av hvert ord
  • Smilefjes: sett inn :-)
  • Surfjes: sett inn :-(
  • Blunk: sett inn ;-)
  1. Enkelte språk støttes kanskje ikke for diktering uten Internett-tilkobling.