Bruk Løft for å vekke på iPhone

Finn ut hvordan du bruker Løft for å vekke eller Trykk for å vekke på iPhone.

Bruk Løft for å vekke

Når du løfter opp en iPhone for å se på den, vekkes Låst skjerm automatisk. Her kan du raskt få oversikt over varslingene dine, bruke Kontrollsenter, sveipe mot venstre for å ta et bilde eller sveipe mot høyre for å få tilgang til widgeter,

Med iPhone X eller nyere kan du også trykke på skjermen for å se varslingene dine, ta bilder eller raskt få tilgang til lommelykten.

Dra opp fra bunnen av skjermen hvis du må låse opp iPhone X. På iPhone SE og iPhone 8 eller tidligere trykker du på Hjem-knappen. Hvis du ikke gjør noe, går iPhone tilbake i dvale.

For å slå Løft for å vekke av eller på går du til Innstillinger > Skjerm og lysstyrke.

På iPhone 14 Pro eller nyere og iPhone 14 Pro Max eller nyere er Alltid på-skjermen som standard på. iPhonen demper låseskjermen mens den fortsatt viser hendig informasjon, som klokken, widgeter og bakgrunnen din.

Hvis du vil bruke iPhonen mens alltid på-skjermen er aktivert, løfter du den, trykker på skjermen eller trykker på sideknappen. Hvis du bruker Løft for å vekke, vekkes enheten som vanlig når du løfter og ser på iPhonen. Du kan også sveipe opp fra bunnen av skjermen for å vekke iPhonen og aktivere Face ID-autentisering.