Se hva venner hører på i Apple Music på iPhone, iPad, iPod touch eller en Android-enhet

Hvis du abonnerer på Apple Music, kan du opprette en profil slik at vennene dine kan se hva du hører på. Og du kan se hva vennene dine hører på.

En iPhone som viser profilen til en bruker i Apple Music-appen. Og en Mac som viser «Kom i gang»-skjermen for å opprette en ny profil i Apple Music-programmet.

Opprett en profil

1. Åpne Apple Music-appen.
  2. Trykk på Lytt nå.
  3. Øverst til høyre på Lytt nå-skjermen:
    • På iPhone, iPad eller iPod touch trykker du på bildesymbolet bildesymbolet.
    • På en Android-enhet trykker du på Mer-knappen Mer-knappen, og deretter trykker du på Konto.
  4. Trykk på Se hva venner lytter til.
  5. Følg instruksjonene på skjermen for å opprette et brukernavn, finne og følge venner, dele spillelister med mer.
  6. Trykk på Ferdig.

Administrer det du deler

Du kan velge å dele musikken du lytter til, med følgere på profilen din. Hvis du gjør avspillingsloggen din og spillelistene dine private, er profilbildet ditt og brukernavnet ditt fortsatt synlige i Søk. For å fjerne alt om deg må du slette Apple Music-profilen din.

Se profilen din

1. Åpne Apple Music-programmet.
  2. Trykk på Lytt nå.
  3. Øverst til høyre på Lytt nå trykker du på bildesymbolet bildesymbolet eller bildet ditt.
  4. Trykk på [navnet ditt] Vis profil øverst på skjermen.

Del eller skjul spillelistene dine

1. Trykk på Rediger øverst i profilen din.
  2. Velg spillelistene du vil dele på profilen din og i Søk. Og fjern markeringen for de du vil skjule.
  3. Trykk på Ferdig.

Skjul musikken du hører på

For å skjule noe du hører på, går du til profilen din, trykker og holder på et album eller en spilleliste, og trykker deretter på Skjul fra profil.

Slik skjuler du all musikken du hører på:

1. Trykk på Rediger øverst i profilen din.
  2. Bla til bunnen, og følg deretter fremgangsmåten for enheten din:
    • Slå av Hva jeg hører på på iPhone, iPad eller iPod touch.
    • Trykk på Flere innstillinger for personvern på Android-enheten din, og slå deretter av Hva jeg hører på.

Slett profilen din

1. Gå til profilen din.
  2. Trykk på Rediger øverst i profilen din.
  3. Rull til nederst på skjermen, og trykk på Slett profil.

Når du sletter profilen din, blir brukerreferansen og musikkaktiviteten din fjernet fra Apple Music, men det skjer ikke noe med Apple Music-abonnementet ditt. Hvis du har delt en spilleliste med en venn som har arkivert listen på enheten sin, forsvinner denne spillelisten. Det skjer ikke noe med biblioteket ditt og spillelistene dine.

Finn og følg venner

Her er noen måter du kan finne venner å følge på:

• Følg venner: Trykk på Følg flere venner nederst i profilen din, og trykk deretter på Følg ved siden av en kontakt.
  • Søk i Apple Music: Gå til Søk, skriv inn vennens navn, trykk på navnet til vedkommende i søkeresultatene, og trykk deretter på Følg øverst i profilen.

Hvis noen ber om å følge deg, kan du godta eller avslå forespørselen øverst i profilen din.

Deling av musikk med venner er ikke tilgjengelig for barnekontoer som er med i Familiedeling.

Se hva vennene dine hører på

For å se og spille av musikk som vennene dine deler, går du til Lytt nå, og deretter blar du ned til Venner hører på.

Hvis du vil se profilen til en bestemt venn, går du til profilen din og trykker på bildet til vedkommende under Følgere eller Følger. Herfra kan du se spillelistene som vennen din deler, og hva vedkommende hører på.

Slutt å følge og blokker brukere

1. Gå til profilen din.
  2. Trykk på en person under Følger eller Følgere for å gå til profilen til vedkommende.
  3. På høyre side av profilen til vedkommende trykker du på Mer-knappen Mer-knappen.
    • Trykk på Ikke følg for å slutte å følge denne personen.
    • Trykk på Blokker for å hindre en bruker fra å se profilen din. Personer du blokkerer, kan ikke se musikken din eller finne profilen din i Apple Music.

Rapporter et problem

Hvis du ser noe krenkende på en brukerprofil eller i en brukeropprettet spilleliste, kan du rapportere det til Apple, så undersøker vi problemet. Du kan rapportere problemer med alt av innhold som en Apple Music-bruker laster opp eller deler.

Du kan blant annet rapportere følgende:

• navn på spillelister
  • bilder for spillelister
  • beskrivelser av spillelister
  • brukernavn
  • brukerbilder
  • brukerreferanser

Slik rapporterer du et støtende navn eller bilde:

1. Gå til siden for brukeren eller spillelisten.
  2. På iPhone, iPad eller iPod touch trykker du på Mer-knappen Mer-knappen.  På en Android-enhet trykker du på Mer-knappen Mer-knappen.
  3. Velg Rapporter et problem.

Deling av musikk med venner er ikke tilgjengelig i Kamerun, Fastlands-Kina, Malawi, Mali, Russland, Tyrkia og Uruguay.