Se hva venner lytter til i Apple Music

Med Apple Music kan du dele det du lytter til med venner, og se hva de lytter til.

Begynn å dele

Gå til For deg i Musikk-appen på iPhone, iPad eller iPod touch eller i iTunes på Mac eller PC, og trykk eller klikk på profilsymbolet  eller bildet ditt. I Apple Music-appen på en Android-telefon trykker du på menysymbolet  øverst til venstre og så på bildet ditt eller Apple-ID-en din. Følg deretter denne fremgangsmåten:

• På iPhone, iPad eller iPod touch: Trykk på «Begynn å dele med venner» og så på Kom i gang.
  • På Mac eller PC: Klikk på Kom i gang når du ser meldingen «Oppdag musikk med venner».
  • På en Android-telefon: Trykk på «Begynn å dele med venner» og så på Kom i gang.

Følg fremgangsmåten for å konfigurere profilen din, og begynn å dele. Spillelistene du deler og sangene du lytter til, vises på profilsiden din.

For å finne og følge venner ruller du til bunnen av profilsiden din og trykker eller klikker på Finn flere venner. Hvis vennene dine deler musikk fra før, trykker du på  ved siden av navnet. Trykk på  hvis du vil invitere en venn til å dele.

Deling av musikk med venner er ikke tilgjengelig for barnekontoer som er del av Familiedeling.

Se hva vennene dine lytter til

Når du følger venner, ser du en Venner lytter til-del i For deg.

Trykk eller klikk på symbolet til en venn på profilsiden din for å se hva han eller hun lytter til. Du kan se spillelistene de deler, og det de har lyttet til nylig.

Bestem hvem som ser det du deler

Trykk eller klikk på Rediger på profilsiden din for å se kontodetaljene dine. Da du begynte å dele, valgte du hvem som kan følge deg. Hvis du valgte Alle, kan alle Apple Music-abonnenter se det du lytter til. Hvis du valgte Personer du velger, kan bare personer du godkjenner, se avspillingsloggen din. Du kan når som helst bytte mellom de to innstillingene.

Hvis du vil skjule innhold fra avspillingsloggen, finner du det du vil skjule under Lytter til på profilsiden din.

• På iPhone, iPad eller iPod touch: Bruk 3D Touch eller trykk lenge på objektet du vil skjule, og velg så «Skjul fra profil».
  • På Mac eller PC: Flytt markøren over objektet du vil skjule, og klikk på  . Velg «Skjul fra Lytter til».
  • På en Android-telefon: Trykk på objektet du vil skjule, trykk på  og velg «Skjul fra profil».

Du kan også gjøre spillelister private.

• På iPhone, iPad eller iPod touch: Gå til Innstillinger > Spillelister, og trykk på spillelisten du vil gjøre privat. Trykk på Rediger øverst til høyre. Slå av «Vis i Min profil og i søk».
  • På Mac eller PC: Klikk på Bibliotek og så på spillelisten du vil gjøre privat. Under tittelen på spillelisten klikker du i ruten ved siden av «Vis i Min profil og i søk». (Hvis det ikke er et hakemerke i ruten, er spillelisten allerede privat.)
  • På en Android-telefon: Trykk på menysymbolet  øverst til venstre og så på Bibliotek > Spillelister. Trykk på spillelisten du vil gjøre privat, og trykk på  øverst til høyre. Trykk på Rediger og slå deretter av «Vis i Min profil og i søk».

Slutt å dele

Hvis du gjør aktivitetene og spillelistene dine private, er profilbildet og brukernavnet ditt fortsatt synlige i Søk. For å fjerne alt om deg selv må du slette Apple Music-profilen din:

• På iPhone, iPad eller iPod touch: Gå til For deg i Musikk-appen, trykk på profilsymbolet  eller bildet ditt, og trykk på Rediger. Rull til bunnen av skjermen, og trykk på Slett profil.
  • På Mac eller PC: Gå til For deg i iTunes, klikk på profilsymbolet  eller bildet ditt, og klikk på Rediger. Trykk på Slett profil nederst på siden.
  • På en Android-telefon: Trykk på menysymbolet  øverst til venstre i Apple Music-appen, trykk på bildet ditt eller Apple-ID-en din, og trykk på Rediger. Rull til bunnen av skjermen, og trykk på Slett profil.

Når du sletter profilen din, blir brukerreferansen og musikkaktiviteten din fjernet fra Apple Music, men det skjer ikke noe med Apple Music-abonnementet ditt. Hvis du har delt en spilleliste med en venn som har arkivert listen på enheten sin, forsvinner den spillelisten. Det skjer ikke noe med biblioteket ditt og spillelistene dine.

Rapporter et problem

Hvis du ser noe krenkende på en brukerprofil eller i en spilleliste, kan du rapportere det til Apple, som vil undersøke problemet. Du kan blant annet rapportere følgende:

• Navn på spillelister
  • Bilder for spillelister
  • Beskrivelser av spillelister
  • Brukernavn
  • Brukerbilder
  • Brukerreferanser (for eksempel @johnappleseed)

For å rapportere et krenkende navn eller bilde går du til brukersiden eller spillelistesiden og trykker på  på en iOS-enhet, klikker på  på en Mac eller PC, eller trykker på  på en Android-telefon og velger «Rapporter et problem». Dette valget har du for alt innhold som en Apple Music-bruker laster opp eller deler.