Se hva venner lytter til i Apple Music

Med Apple Music kan du dele det du lytter til med venner, og se hva de lytter til.

En iPhone X med Apple Music-kontoskjermen oppe. Venner hører på er markert.

Begynn å dele

Du kan opprette en profil i Musikk-appen på iPhone, iPad eller iPod touch, i iTunes på Mac eller PC eller i Apple Music-appen på en Android-enhet.

• På iOS-enheten: Åpne Musikk-appen, og gå deretter til For deg. Trykk på bildet ditt eller Min konto-knappen øverst til høyre på skjermen, og trykk deretter på Venner hører på.
  • På Mac eller PC: Åpne iTunes, og gå deretter til For deg og klikk på bildet ditt eller Min konto-knappen øverst til høyre i iTunes-vinduet. I «Oppdag musikk med venner»-meldingen som vises, klikker du på Kom i gang.
  • På en Android-enhet: Åpne Apple Music-appen og trykk på Meny-symbolet øverst til venstre på skjermen. Trykk på bildet ditt eller Apple-ID-en, og trykk deretter på Venner hører på.

Følg fremgangsmåten for å konfigurere profilen din, og begynn å dele. Spillelistene du deler og sangene du lytter til, vises på profilsiden din.

For å finne og følge venner blar du til bunnen av profilsiden og trykker på Følg flere venner på iOS og Android, eller klikker på Finn flere venner på datamaskinen. Hvis vennene dine deler musikk fra før, trykker du på Følg ved siden av navnet. Trykk på Inviter hvis du vil invitere en venn til å dele.

Deling av musikk med venner er ikke tilgjengelig for barnekontoer som er del av Familiedeling.

En iPhone X med Apple Music åpen på For deg-fanen.

Se hva vennene dine lytter til

Når du følger venner, ser du en Venner lytter til-del i For deg.

Hvis du vil se profilsiden til en bestemt venn, går du til profilen din, og deretter trykker eller klikker du på bildet eller symbolet til vedkommende under Følgere eller Følger. Du kan se spillelistene de deler, og det de har lyttet til nylig.

Du ser også venner og følgere i forskjellige deler av For deg, Bla gjennom, Radio og Søk. Hvis du vil åpne profilsiden deres fra en av disse delene, kan du bare trykke eller klikke på innholdet som du ser symbolet eller bildet til vedkommende på, og deretter blar du til Venner som har lyttet-delen og trykker eller klikker på bildet eller symbolet deres.

En iPhone X som viser John Appleseeds Apple Music-profilside.

Bestem hvem som ser det du deler

Trykk eller klikk på Rediger på profilsiden din for å se kontodetaljene dine. Hvis du velger Alle, kan alle Apple Music-abonnenter se det du lytter til. Hvis du velger Personer du godkjenner, kan bare personer du godkjenner, se avspillingsloggen din. Du kan når som helst bytte mellom de to innstillingene.

Hvis du vil skjule innhold fra avspillingsloggen, finner du det du vil skjule under Lytter til på profilsiden din.

• På iOS-enheten: Bruk 3D Touch eller trykk lenge på objektet du vil skjule, og velg så «Skjul fra profil».
  • På Mac eller PC: Flytt pekeren over objektet du vil skjule, Kontroll-klikk eller høyreklikk på objektet, og velg deretter «Skjul fra Hører på».
  • På en Android-enhet: Trykk lenge på objektet du vil skjule, og velg deretter «Skjul fra profil».

Du kan også gjøre spillelister private.

• On en iOS-enhet: Gå til Bibliotek > Spillelister, og trykk på spillelisten du vil gjøre privat. Trykk på Rediger øverst til høyre. Slå av «Vis i Min profil og i søk».
  • På Mac eller PC: Klikk på Bibliotek og så på spillelisten du vil gjøre privat. Under tittelen på spillelisten klikker du i ruten ved siden av «Publiser på profilen og i søk». (Hvis det ikke er et hakemerke i ruten, er spillelisten allerede privat.)
  • På en Android-enhet: Trykk på Meny-symbolet øverst til venstre, og trykk deretter på Bibliotek > Spillelister. Trykk på spillelisten du vil gjøre privat, og trykk deretter på Flere valg-symbolet øverst til høyre. Trykk på Rediger og slå deretter av «Vis i Min profil og i søk».

Slutt å dele

Hvis du gjør aktivitetene og spillelistene dine private, er profilbildet og brukernavnet ditt fortsatt synlige i Søk. For å fjerne alt om deg selv må du slette Apple Music-profilen din:

• På en iOS-enhet: I Musikk-appen går du til For deg, trykker på bildet ditt eller Min konto-knappen , trykker på navnet ditt, og deretter trykker du på Rediger. Rull til bunnen av skjermen, og trykk på Slett profil.
  • På Mac eller PC: I iTunes går du til For deg, klikker på bildet ditt eller Min konto-knappen , og deretter klikker du på Rediger. Klikk på Slett profil under brukernavnet ditt.
  • På en Android-enhet: I Apple Music-appen trykker du på Meny-symbolet øverst til venstre, trykker på bildet ditt eller Apple-ID-en, og deretter trykker du på Rediger. Rull til bunnen av skjermen, og trykk på Slett profil.

Når du sletter profilen din, blir brukerreferansen og musikkaktiviteten din fjernet fra Apple Music, men det skjer ikke noe med Apple Music-abonnementet ditt. Hvis du har delt en spilleliste med en venn som har arkivert listen på enheten sin, forsvinner den spillelisten. Det skjer ikke noe med biblioteket ditt og spillelistene dine.

Rapporter et problem

Hvis du ser noe krenkende på en brukerprofil eller i en brukeropprettet spilleliste, kan du rapportere det til Apple, som vil undersøke problemet. Du kan rapportere et problem med alt innhold som en Apple Music-bruker laster opp eller deler. Du kan blant annet rapportere følgende:

• Navn på spillelister
  • Bilder for spillelister
  • Beskrivelser av spillelister
  • Brukernavn
  • Brukerbilder
  • Brukerreferanser (for eksempel @johnappleseed)

For å rapportere et støtende navn eller bilde går du til brukerens side eller spillelistens side, og deretter trykker du på Flere valg-symbolet eller Flere valg-symbolet på iOS-enheten, klikker på Flere valg-symbolet på Mac eller PC, eller trykker på Flere valg-symbolet på en Android-enhet og velger «Rapporter et problem».