Se hva venner lytter til i Apple Music

Med Apple Music kan du dele det du lytter til, med venner og se hva de lytter til.

Konfigurer en profil for å begynne å dele

Følg fremgangsmåten for enheten din nedenfor.

Finn ut om du kan dele musikk med venner i landet ditt eller regionen din.

På iPhone, iPad, iPod touch eller Android-enheten din

1. Åpne Musikk-appen, og trykk på For deg nederst på skjermen.
  2. I øvre høyre hjørne av skjermen trykker du på bildet ditt.
  3. Trykk på Se hva venner lytter til.
  4. Følg instruksjonene på skjermen for å opprette et brukernavn, finne og følge venner, dele spillelister med mer.
  5. Trykk på Ferdig.

Spillelistene du deler, og sangene du lytter til, vises på profilsiden din.

På Mac eller PC

1. På Mac åpner du Musikk-appen. På PC åpner du iTunes for Windows.
  2. I sidepanelet klikker du på For deg.
  3. I øvre høyre hjørne av skjermen klikker du på bildet ditt.
  4. I vinduet som vises, klikker du på Kom i gang.
  5. Følg instruksjonene på skjermen for å opprette et brukernavn, finne og følge venner, dele spillelister med mer.
  6. Klikk på Ferdig.

Spillelistene du deler, og sangene du lytter til, vises på profilsiden din.

Finne og følge venner

1. Gå til For deg.
  2. På iPhone, iPad, iPod touch eller Android-enheten trykker du på bildet ditt i øvre høyre hjørne, og deretter trykker du på Vis profil. På Mac eller PC klikker du på bildet ditt i øvre høyre hjørne.
  3. Rull ned til bunnen av profilen din.
  4. Trykk på Følg venner, eller klikk på Finn flere venner.

Herfra kan du følge venner på kontaktlisten, søke etter venner som bruker Apple Music med mer. Du kan også trykke eller klikke på INVITER for å få andre til å følge profilen din.

Hvis du vil slutte å følge noen eller blokkere en følger, trykker eller klikker du på personen og deretter på mer-knappen , og så velger du Slutt å følge eller Blokker.

Deling av musikk med venner er ikke tilgjengelig for barnekontoer som er med i Familiedeling.

Se hva vennene dine lytter til

Gå til For deg, og rull ned til Venner lytter til. Hvis du vil spille av musikk som vennen din lytter til, bare trykker eller klikker du på musikken.

Hvis du vil lytte til en miks av sanger som vennene dine lytter til, trykker du på Vennemiks.

Hvis du vil se profilsiden til en bestemt venn, går du til profilen din og trykker eller klikker på bildet til vedkommende under Følgere eller Følger. Herfra kan du se spillelistene som vennen din deler, og hva vedkommende har lyttet til i det siste.

Hvis du ikke ser en Vennemiks, må du kanskje følge flere personer.

Styr hva du deler

1. Gå til For deg.
  2. På iPhone, iPad, iPod touch eller Android-enheten trykker du på bildet ditt i øvre høyre hjørne, og deretter trykker du på Vis profil. På Mac eller PC klikker du på bildet ditt i øvre høyre hjørne.
  3. På profilsiden din trykker eller klikker du på Rediger. Herfra kan du:
    • Velge hvem som kan se hva du lytter til.
    • Skjule hva du lytter til, og gjøre spillelister private.

skjule musikken du lytter til

På profilsiden din ser du under Lytter til, finner musikken du vil skjule og følger fremgangsmåten for enheten din nedenfor:

• På iPhone, iPad, iPod touch eller Android-enheten kan du trykke og holde inne på et album og trykke på Skjul fra profil.
  • På Mac eller PC Kontroll-klikker eller høyreklikker du på et album og velger Skjul fra Lytter til.

Gjør spillelister private

• På iPhone, iPad, iPod touch eller Android-enheten går du til Bibliotek > Spillelister og trykker på en spilleliste for å åpne den. I øvre høyre hjørne trykker du på Rediger og slår av Vis på profilen min og i Søk.
  • På Mac eller PC går du til sidepanelet og klikker på spillelisten for å åpne den. Under tittelen på spillelisten ser du om det er et hakemerke ved siden av Publiser på profilen og i søk. Hvis det er det, fjerner du merkingen for å gjøre spillelisten privat.

Slutte å dele

Hvis du gjør aktivitetene og spillelistene dine private, er profilbildet og brukernavnet ditt likevel synlig i Søk. For å fjerne alt om deg selv må du slette Apple Music-profilen din:

• På iPhone, iPad, iPod touch eller Android-enheten går du til For deg, trykker på bildet ditt, trykker på navnet ditt og trykker på Rediger. Rull til nederst på skjermen, og trykk på Slett profil.
  • På Mac eller PC går du til For deg, klikker på bildet ditt og klikker på Rediger. Klikk på Slett profil under brukernavnet ditt.

Når du sletter profilen din, blir brukerreferansen og musikkaktiviteten din fjernet fra Apple Music, men det skjer ikke noe med Apple Music-abonnementet. Hvis du har delt en spilleliste med en venn som har arkivert listen på enheten sin, forsvinner denne spillelisten. Det skjer ikke noe med biblioteket ditt og spillelistene dine.

Rapporter et problem

Hvis du ser noe krenkende på en brukerprofil eller i en brukeropprettet spilleliste, kan du rapportere det til Apple, så undersøker vi problemet. Du kan rapportere problemer med alt av innhold som en Apple Music-bruker laster opp eller deler. Du kan blant annet rapportere følgende:

• navn på spillelister
  • bilder for spillelister
  • beskrivelser av spillelister
  • brukernavn
  • brukerbilder
  • brukerreferanser (for eksempel @johnappleseed)

Slik rapporterer du et støtende navn eller bilde:

1. Gå til siden for brukeren eller spillelisten.
  2. På iPhone, iPad, iPod touch, Mac eller PC trykker eller klikker du på mer-knappen .  På Android-enheten trykker du på .
  3. Velg Rapporter et problem.