Bruke Kart på iPhone, iPad eller iPod touch

Bruk Kart for å få veibeskrivelser med trafikkinformasjon i sanntid, utforske nye steder, dele beregnet ankomsttid, lagre favorittstedene dine med mer.

Få veibeskrivelser

1. Åpne Kart og skriv inn reisemålet ditt.
  2. Trykk på Veibeskrivelse, og velg Med bil, Til fots, Kollektivt eller Skyss.
  3. Velg ruten du foretrekker. Kart viser den raskeste ruten først ut ifra trafikkforholdene.
  4. Trykk på Start. Hvis du vil se en oversikt over ruten, trykker du på «Trykk for oversikt» i banneret. Du kan også trykke på Del beregnet ankomsttid for å dele plasseringen din med noen.
  5. For å avslutte navigeringen trykker du på Avslutt og deretter Avslutt rute. Hvis du har et aktivert håndfrisett, kan du i stedet si «Avslutt veibeskrivelse» til Siri.

Kart oppdaterer posisjonen når du begynner å bevege deg, slik at du får en bedre retningsforståelse. Du kan også bruke fingeren til å rulle nedover for å se hindringer på ruten. Kart hjelper deg også med å svinge tidsnok og ta av på rett sted ved å foreslå hvilken fil du bør ligge i.

For å unngå bomstasjoner eller motorveier går du til Innstillinger > Kart, og deretter trykker du på Kjøring og navigering. Trykk på skyveknappen for bomstasjoner eller motorveier.

Legge til en omkjøring og justere innstillingene

Må du stoppe for å fylle drivstoff på vei til middagsbesøket? Legg til en omkjøring på turen din:

1. Trykk på den grå linjen grå linjen for å åpne menyen mens du navigerer, for å åpne menyen.
  2. Velg et alternativ, for eksempel Bensinstasjoner. Kart viser deg en liste over steder i nærheten.
  3. Trykk på Start. Kart legger til omkjøringen i den opprinnelige ruten.
  4. Trykk på det blå banneret øverst på skjermen for å gjenoppta ruten.

For å få en detaljert veibeskrivelse sveiper du opp på menyen mens du navigerer, og trykker på Detaljer. Du kan se turoversikten og justere innstillingene for Navigeringsstemme på den samme menylinjen.

Hvis du har koblet sammen enheten din med Bluetooth i bilen, kan du endre innstillingene for Navigeringsstemme. Finn ut hvordan du bruker Kart med Bluetooth.

Dele beregnet ankomsttid i Meldinger

Trenger du å dele beregnet ankomsttid med noen? Nå kan du dele plassering, rute og destinasjon med hvem som helst på kontaktlisten. Slik gjør du det:

1. Trykk på den grå linjen grå linjen for å åpne menyen mens du navigerer, for å åpne menyen.
  2. Trykk på Del beregnet ankomsttid-knappen del beregnet ankomsttid-knappen
  3. Velg en nylig brukt kontakt, eller trykk på Kontakter for å velge noen på listen. Kart sender beregnet ankomsttid automatisk via Meldinger.

Legge til eller fjerne favoritter

Vil du ha rask tilgang til steder du besøker ofte? Enten du vil at Kart skal huske hjemmet ditt eller kontoret, er det enkelt å legge til favoritter. Slik gjør du det:

1. Åpne Kart og velg en plassering.
  2. Rull ned og trykk på Legg til i Favoritter.

Slik gir du navn til, deler eller fjerner en favoritt:

1. Åpne Kart og trykk på Se alle.
  2. Sveip til venstre over favoritten, og trykk på Del eller Fjern. Du kan også trykke på infoknappen infosymbolet ved siden av favoritten for å endre etiketten og dele beregnet ankomsttid med mer.

Opprette en samling

Vil du holde styr på alle favorittrestaurantene eller -parkene dine? Du kan opprette en samling, slik at du har tilgang til hele listen på en gang. Slik gjør du det:

1. Åpne Kart, trykk på Ny samling og legg til et navn.
  2. Velg en plassering, og trykk på Legg til-knappen .
  3. Velg samlingen du vil legge den til i.

For å se en samling du har opprettet, åpner du Kart og trykker på samlingsnavnet for å se listen over steder. Du kan opprette så mange samlinger du vil, og legge til så mange plasseringer du vil, i en samling. Du kan også dele samlinger med venner og familie. Bare trykk på samlingen, rull ned og trykk på delingssymbolet

Få varsler om kollektivtransport

Kart gir deg sanntidsinformasjon om kollektivtransport, blant annet informasjon om driftsstans, kanselleringer og tjenesteavbrudd. Du kan også legge til kollektivruter du bruker ofte, i kollektivrutesamlingen for å se eventuelle tjenesteavbrudd i sanntid ved bruk av I dag-widgetvisningen.

Legg til en kollektivrute i kollektivrutesamlingen:

1. I Kart velger du en kollektivrute du vil ha varsler om.
  2. Sveip opp på Kollektivtransport-kortet.
  3. Trykk på Legg til i-knappen
  4. Velg deretter samlingen du vil legge den til i, eller opprett en ny samling.

Merke avstanden mellom to steder

Du kan bruke markører for å merke stedet du befinner deg på. Du kan også plassere en markør for å vise avstanden mellom to steder.

Slik merker du et sted:

1. Trykk på infoknappen  i øvre høyre hjørne i Kart.
  2. Trykk deretter på Merk posisjonen min. Du kan også trykke og holde med fingeren på et bestemt område for å merke stedet.

Slik får du veibeskrivelse mellom to steder som ikke er der du befinner deg:

1. Trykk på et landemerkesymbol, eller plasser en markør.
  2. Trykk på Veibeskrivelse og deretter på Min posisjon, og angi et annet sted av interesse.
  3. For å endre startpunktet trykker du på tekstlinjen. Du kan også trykke på  for å bytte om på start- og sluttpunktet.
  4. Trykk på Rute. Kart viser deg den raskeste ruten.

Hvis du vil fjerne markøren, trykker du på den, deretter på Rediger sted og til slutt på Fjern markør.

Søk etter steder i nærheten

Du kan bruke I nærheten til å søke etter ting i nærheten av der du befinner deg, blant annet spisesteder og underholdning. Slik finner du steder i nærheten:

1. Åpne Kart.
  2. Trykk på søkefeltet for å se kategoriene i området.
  3. Velg en kategori og deretter et sted.
  4. Velg et sted, og trykk på Veibeskrivelse.
  5. Trykk på Start.

Finn ut om I nærheten er tilgjengelig i området ditt

Finn ut hvordan du sletter nylige destinasjoner og søkehistorikk fra Kart, samt hvordan du redigerer viktige destinasjoner.

Gjøre mer med Kart

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.