Bruk Kart på iPhone, iPad eller iPod touch

Med Kart kan du få veibeskrivelser med trafikkinformasjon i sanntid, bli kjent på nye steder, lagre favorittstedene dine og mye mer.

Kart gjør det enklere å finne ting ved å gi deg detaljert informasjon og forslag basert på vaner og kalenderhendelser.

Legg til stedene du er ofte

Hvis du vil legge til steder du er ofte, som jobben eller hjemme, gjør du følgende:

1. Åpne Kart, og trykk på Kart øverst i høyre hjørne.
  2. Trykk på Rapporter et problem.
  3. Trykk på Hjem eller Jobb, og søk etter adressen.
  4. Trykk på Legg til sted eller adresse, og skriv inn adressen eller trykk på et sted du nylig har vært.
  5. Trykk på Legg til. Når du er ferdig, trykker du på Tilbake.

Det kan påløpe mobildatakostnader når du bruker Kart – avhengig av operatøren din og abonnementet ditt.

Få veibeskrivelser

1. Åpne Kart, og angi reisemålet på søkelinjen.
  2. Trykk på Veibeskrivelse.
  3. Velg Med bil, Til fots, Kollektivt eller Skyss.
  4. Velg ruten du foretrekker. Kart viser den raskeste ruten først etter trafikkforhold.
  5. Trykk på når du er klar. Hvis du vil se en oversikt over ruten, trykker du på «Trykk for oversikt» i banneret.
  6. Trykk på nederst til høyre for å avslutte navigasjonen. Trykk på Avslutt rute. Hvis du har et aktivert håndfrisett, kan du i stedet si «Avslutt veibeskrivelse» til Siri.

Kart oppdaterer posisjonen når du begynner å bevege deg, slik at du får en bedre retningsforståelse. Du kan også bruke fingeren din til å rulle nedover for å se hindringer på ruten din. Og med iOS 11 og nyere kan du få hjelp til å unngå at du kjører forbi en sving eller avkjøring, ved at Kart foreslår hvilken fil du skal ligge i mens du kjører. Du kan også se fartsgrensen på veien du kjører på.

Hvis du vil unngå bomveier eller motorveier, går du til Innstillinger > Kart > Kjøring og navigering. Trykk på glidebryterne for bomveier eller motorveier.

Bruk rutekortet

Du kan bruke rutekortet til å finne steder i nærheten, for eksempel bensinstasjoner, spisesteder med mer.

Slik legger du inn en omkjøring på en tur:

1. Trykk på   under navigering for å åpne menyen.
  2. Velg et alternativ, for eksempel Bensinstasjoner. Kart viser deg en liste med forslag i nærheten.
  3. Trykk på . Kart legger til omkjøringen i den opprinnelige ruten.
  4. Trykk på det blå banneret øverst på skjermen for å fortsette ruten når du er klar.

Hvis du vil ha detaljerte veibeskrivelser, sveiper du opp på menyen mens du navigerer, og trykker på Detaljer. Du kan også se en ruteoversikt og endre innstillingene for Navigeringsstemme via samme menylinje.

Hvis du har koblet sammen enheten din med Bluetooth i bilen, kan du endre innstillingene for Navigeringsstemme. Finn ut hvordan du bruker Kart med Bluetooth.

Legg til en kollektivtransportrute som favoritt

Du kan legge til kollektivtransportruter i favorittene dine og deretter se dem i widgeten for oppdatert informasjon.

Slik legger du en kollektivtransportrute til favorittene dine:

1. Åpne Kart og trykk på Kart, og deretter velger du Kollektivt.
  2. Zoom inn på kollektivtransportruten. Trykk deretter på navnet eller nummeret for ruten eller stasjonen. Du ser kanskje et symbol for ruten.
  3. Når du ser Detaljer-kortet, ruller du ned til bunnen og trykker på Legg til i Favoritter.

Du kan også skrive inn destinasjonen, og deretter trykker du på Veibeskrivelse for å se om det finnes andre typer kollektivtransport du kan bruke.

Bruk en markør for å få veibeskrivelse mellom to steder

Du kan bruke markører for å merke stedet du befinner deg. Du kan også plassere en markør for å vise avstanden mellom to steder.

Slik markerer du et sted:

1. Trykk på Kart øverst i høyre hjørne i Kart.
  2. Trykk deretter på Merk posisjonen min. Du kan også trykke og holde med fingeren på et bestemt område for å merke plasseringen.

Slik får du veibeskrivelse mellom to steder som ikke er der du befinner deg:

1. Trykk på et landemerkesymbol eller legg til en markør.
  2. Trykk på Veibeskrivelse og deretter på Min posisjon, og angi et annet sted av interesse.
  3. For å endre startpunktet trykker du på tekstlinjen. Du kan også trykke på  for å bytte start- og sluttpunktet.
  4. Trykk på Rute. Kart viser deg den raskeste ruten.

Hvis du vil fjerne markøren, trykker du på den, trykker på Rediger sted og deretter på Fjern merke.

Søk etter steder i nærheten

Du kan bruke I nærheten til å søke etter ting i nærheten av der du befinner deg, blant annet spisesteder og underholdning.

Slik finner du steder i nærheten:

1. Åpne Kart.
  2. Trykk på søkefeltet for å se kategoriene i området.
  3. Velg en kategori og deretter et sted.
  4. Velg et sted, og trykk på Veibeskrivelse.
  5. Trykk på .

Finn ut om I nærheten er tilgjengelig i området ditt

Finn ut hvordan du sletter de nylige destinasjonene dine og søkehistorikken din fra Kart samt hvordan du redigerer de viktige destinasjonene dine.

Legg til eller fjern favorittsteder

Slik legger du til et sted i favorittene dine:

1. Velg et sted.
  2. Rull ned, og trykk på Favoritt .

Slik deler, redigerer eller fjerner du en favoritt:

1. Trykk på søkefeltet.
  2. Rull ned, og trykk på Favoritter.
  3. Sveip mot venstre over favoritten, og trykk på Del eller Fjern.

Gjør mer med Kart

1. Sving-for-sving-navigering fungerer på iPhone 4s eller nyere, iPad Pro, iPad Air eller nyere, iPad 2 eller nyere og iPad mini eller nyere med mobildatafunksjonalitet.
  2. Flyover er tilgjengelig på iPhone 4s eller nyere, iPad Pro, iPad Air eller nyere, iPad 2 eller nyere, iPad mini eller nyere og iPod touch (5. generasjon eller nyere). For å bruke Flyover mens du flytter enheten din gjennom rommet, må du ha iPhone 6s eller nyere, iPad Pro eller iPad (5. generasjon eller nyere) med iOS 11. Det kan påløpe mobildatakostnader.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.