Uautorisert endring av iOS kan føre til sikkerhetssårbarheter, ustabilitet, kortere batterilevetid og andre problemer

Denne artikkelen handler om problemer som oppleves av kunder som har utført uautoriserte endringer av iOS (denne hacking-prosessen kalles ofte "jailbreaking").

iOS er laget for å være pålitelig og sikkert fra det øyeblikket du slår på enheten. Innebygde sikkerhetsfunksjoner beskytter mot skadeprogrammer og virus, og hjelper med å gi sikker tilgang til personlig informasjon og bedriftsdata. Uautoriserte endringer av iOS (også kjent som «jailbreaking») går forbi sikkerhetsfunksjoner og kan føre til mange problemer på den hackede iPhone-, iPad- eller iPod touch-enheten, inkludert:

• Sikkerhetssårbarheter: «Jailbreaking» av enheten eliminerer sikkerhetslag som er utformet for å beskytte personlig informasjon og iOS-enheten. Når denne sikkerheten fjernes fra iOS-enheten, kan hackere stjele din personlige informasjon, skade enheten, angripe nettverket eller introdusere skadeprogrammer, spionprogrammer eller virus.
  • Ustabilitet: Enheten krasjer hyppig og uventet, innebygde og tredjeparts programmer krasjer og fryser, og data går tapt.
  • Kortere batterilevetid: Den hackede programvaren har forårsaket tapping av batteriet som forkorter driftstiden til en iPhone, iPad eller iPod touch på en enkelt lading.
  • Upålitelig tale og data: Brutte samtaler, langsomme eller upålitelige datatilkoblinger og forsinkede eller unøyaktige stedsdata.
  • Tjenesteavbrudd: Tjenester som iCloud, iMessage, FaceTime, Apple Pay, Visual Voicemail, Vær og Aksjer blir avbrutt eller slutter å virke på enheten. I tillegg har programmer fra tredjepart som bruker Apple Push Notification-tjenesten, hatt problemer med å motta varsler eller har mottatt varsler som var beregnet på en annen «hacked» enhet. Andre push-baserte tjenester som iCloud og Exchange, har opplevd problemer med synkronisering av data med sine respektive tjenere.
  • Manglende mulighet til å bruke fremtidige programvareoppdateringer: Enkelte uautoriserte endringer har forårsaket skade på iOS som ikke kan repareres. Dette kan føre til at en hacket iPhone, iPad eller iPod touch blir permanent ubrukelig når en fremtidig iOS-oppdatering fra Apple installeres.

Apple advarer på det sterkeste mot å installere programvare som hacker iOS. Det er også viktig å merke seg at uautorisert endring av iOS er et brudd på lisensavtalen for iOS-programvaren, og Apple kan derfor nekte å utføre service på en iPhone, iPad eller iPod touch der det er installert uautorisert programvare.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.