Om Finn vennene mine

Med Finn vennene mine kan du enkelt finne venner og familie fra iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch eller på iCloud.com.

Før du begynner

Konfigurer Finn vennene mine

Hvis iPhone, iPad eller iPod touch bruker iOS 9 eller nyere, er Finn vennene mine installert automatisk. Hvis enheten bruker en versjon av iOS 8, må du installere gratisappen Finn vennene mine. Når du logger på iCloud på enheten din, blir du automatisk logget på Finn vennene mine med Apple-ID-en.

Hvis du vil få varsler fra Finn vennene mine på Apple Watch, kan du slå det på fra Apple Watch-appen på iPhone. Gå til Min Apple Watch-fanen, trykk på Varslinger, trykk på Finn venner og dra glidebryteren for å slå på Speil iPhone-varsler.

Du kan også bruke Finn vennene mine med Familiedeling eller på iCloud.com.

Legge til en venn

Hvis du vil bruke Finn vennene mine, må vennene dine også ha Finn vennene mine installert på enhetene. Du kan bare legge til venner fra Finn vennene mine på iPhone, iPad eller iPod touch.

1. Åpne Finn vennene mine.
  2. Trykk på Legg til.
  3. Velg en venn eller oppgi vennens e-postadresse før du trykker på Ferdig for å sende forespørselen.

Når vennen din har godtatt deling av posisjon, kan du se hvor de er i en liste eller på et kart i Finn vennene mine-appen, eller på iCloud.com.

Hvis du har venner på en annen konto, kan du flytte dem til den gjeldende Apple-ID-en din, slik at du har alle vennene på ett sted:

1. Trykk på Finn vennene mine > Meg.
  2. Rull ned og trykk på Flytt venner fra en annen Apple-ID.
  3. Logg deg på med den forrige Apple-ID-en din.

Hvis du ønsker det, kan du velge hvilken e-postadresse du vil bruke når du sender forespørsler til venner:

• Trykk på Meg på iPhone eller iPod touch, og trykk deretter på Send som.
  • Trykk på Meg på iPad, og trykk deretter på Info og på Send som.

Med appen Finn vennene mine på iCloud.com kan du bare se vennene dine og vennenes posisjon eller endre innstillinger for deling av posisjonen din. Du må bruke en iOS-enhet til å legge til venner.

Skjul deg fra følgere

Du kan skjule deg eller slutte å dele posisjonen din med vennene dine. Slik slutter du å dele fra Finn vennene mine:

Trykk på Finn vennene mine og deretter på Meg. Slå av Del posisjonen min.

Trykk på Ferdig. Det vil stå Deler ikke posisjon ved siden av Meg nederst på skjermen.

Å slutte å dele stedsinformasjon

Hvis du ikke vil at vennene dine skal se posisjonen din i Finn vennene mine lengre, kan du slutte å dele fra appen på iOS-enheten eller på iCloud.com. Du kan fremdeles se posisjonen til vennene dine, men vennene vil se «Sted ikke tilgjengelig» når de prøver å finne deg.

På iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Gå til Innstillinger > iCloud.
  2. Rull ned og trykk på Del posisjonen min.
  3. Slå på Del posisjonen min.

På iCloud.com:

1. Logg deg på iCloud.com, og åpne Finn vennene mine.
  2. Velg Meg.
  3. Opphev valget av Del posisjonen min.

Bruke Finn vennene mine på mer enn én enhet

Du kan logge på Finn vennene mine og bruke den fra hvilken som helst iPhone, iPad, iPod touch eller Apple Watch du eier. Posisjonen din kan imidlertid bare overføres til vennene dine fra én iOS-enhet. Du kan velge hvilken du vil bruke i Finn vennene mine:

• Trykk på Meg på iPhone eller iPod touch, og trykk deretter på en enhet under Del posisjonen min fra.
  • Trykk på Liste-knappen på iPad og deretter på Meg, Info og en enhet under Del posisjonen min fra.

Dette valget vises bare når du er logget på Finn vennene mine på flere enheter.

Hvis du har godtatt en posisjonsforespørsel fra andre, men du kan ikke se posisjonen deres

Hvis du godtar en forespørsel fra en annen om å følge med på din posisjon, kan denne personen se din posisjon. Hvis du vil se posisjonen til en annen person, må du invitere personen og vedkommende må godta invitasjonen.

Hvis du godtar en forespørsel fra en venn du ikke følger, sendes det automatisk en forespørsel om å følge denne vennen.

Begrensninger for venner, følgere og midlertidige hendelser

• Du kan følge opptil 50 venner.
  • Du kan ha opptil 50 venner som følger deg.
  • Du kan delta i opptil 10 midlertidige hendelser.
  • Hver midlertidige hendelse kan inneholde opptil 50 venner.
  • Midlertidige venner teller ikke i forhold til grensen for permanente venner.

Les mer

Posisjonen din blir bare sendt fra enheten når noen ber om å få se den. Posisjonen din sendes ikke regelmessig. Hvis du ønsker mer informasjon, kan du se Oversikt over sikkerhet og personvern for iCloud.