Konfigurere og bruke Finn vennene mine

Du kan bruke Finn vennene mine til å enkelt finne venner og familie fra iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch eller på iCloud.com.

Før du begynner

Konfigurer Finn vennene mine

Hvis iPhone, iPad eller iPod touch bruker iOS 9 eller nyere, er Finn vennene mine installert automatisk. Hvis enheten bruker en versjon av iOS 8, må du installere gratisappen Finn vennene mine. Når du logger på iCloud på enheten din, blir du automatisk logget på Finn vennene mine med Apple-ID-en.

Hvis du vil få varsler fra Finn vennene mine på Apple Watch, går du til Apple Watch-appen på iPhone. Deretter går du til Min Apple Watch-fanen og trykker på Varslinger. Trykk på Finn venner og trykk for å slå på Vis iPhone-varsler. Hvis du bruker watchOS 4 eller nyere, kan du også slå på varslinger fra Apple Watch. Gå til Innstillinger > Generelt > Stedstjenester. Slå på Del posisjonen min.

Du kan også bruke Finn vennene mine på iCloud.com eller med Familiedeling for å dele posisjonen din med familien.

Legge til en venn

Hvis du vil bruke Finn vennene mine, må vennene dine også ha Finn vennene mine installert på enhetene. Du kan bare legge til venner fra Finn vennene mine på iPhone, iPad eller iPod touch.

1. Åpne Finn vennene mine.
  2. Trykk på Legg til.
  3. Velg en venn eller oppgi vennens e-postadresse før du trykker på Send eller Ferdig for å sende forespørselen.

Når vennen din har godtatt posisjonsdeling, kan du se hvor vedkommende er i en liste, på et kart i Finn vennene mine-appen eller på iCloud.com.

Hvis du ønsker det, kan du velge hvilken e-postadresse du vil bruke når du sender forespørsler til venner:

• På iPhone eller iPod touch trykker du på Meg > Send som.
  • På iPad trykker du på Liste > Meg > Info > Send som.

Hvis du ikke ønsker å få venneforespørsler:

• På iPhone eller iPod touch trykker du på Meg > og slår av Tillat venneforespørsler under Invitasjoner.
  • På iPad trykker du på Liste > Meg > og slår av Tillat venneforespørsler under Invitasjoner.

Med appen Finn vennene mine på iCloud.com kan du bare se vennene dine og vennenes posisjon eller endre innstillinger for deling av posisjonen din. Du må bruke en iOS-enhet til å legge til venner.

Skjule posisjonen din

Du kan skjule deg eller slutte å dele posisjonen din med vennene dine. Bare følg denne framgangsmåten:

Åpne Finn vennene mine, og trykk på Meg. Slå av Del posisjonen min.

Trykk på Ferdig. Det vil stå Deler ikke posisjon ved siden av Meg nederst på skjermen.

Å slutte å dele stedsinformasjon

Hvis du ikke vil at vennene dine skal se posisjonen din i Finn vennene mine lenger, kan du slutte å dele fra appen på iOS-enheten eller på iCloud.com. Du kan fremdeles se posisjonen til vennene dine, men vennene vil se «Sted ikke tilgjengelig» når de prøver å finne deg.

På iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt].
  2. Hvis du bruker iOS 12, trykker du på Del posisjonen min. Hvis du bruker en eldre versjon av iOS, trykker du på iCloud > Del posisjonen min.
  3. Slå på Del posisjonen min.

På iCloud.com:

1. Logg deg på iCloud.com, og åpne Finn vennene mine.
  2. Velg Meg.
  3. Opphev valget av Del posisjonen min.

Bruke Finn vennene mine på flere enheter

Du kan bruke Finn vennene mine på hvilken som helst iPhone, iPad, iPod touch eller Apple Watch du eier. Det er imidlertid kun én iOS-enhet og eventuelt Apple Watch-enheten den er sammenkoblet med, som kan sende posisjonen din til vennene dine av gangen. Du kan velge hvilken du vil bruke i Finn vennene mine:

• Trykk på Meg på iPhone eller iPod touch, og trykk deretter på en enhet under Del posisjonen min fra.
  • På en iPad trykker du på Liste > Meg > Info, og deretter trykker du på en enhet under Del posisjonen min fra.

Dette valget vises bare når du er logget på Finn vennene mine på flere enheter.

Sende og godta posisjonsforespørsler

Vennene dine kan sende deg en forespørsel for å følge posisjonen din. Hvis du godtar forespørselen, kan denne personen se posisjonen din. Hvis du vil se posisjonen til en annen person, må du invitere personen og vedkommende må godta invitasjonen.

Hvis du godtar en forespørsel fra en venn du ikke følger, sendes det automatisk en forespørsel om å kunne følge denne vennen.

Begrensninger for antall venner og følgere

• Du kan følge opptil 100 venner.
  • Opptil 100 venner kan følge deg.

Les mer

Posisjonen din blir bare sendt fra enheten når noen ber om å få se den. Posisjonen din sendes ikke regelmessig. Hvis du ønsker mer informasjon, kan du se Oversikt over sikkerhet og personvern for iCloud.