Les bøker og mer med Apple Books på iPhone, iPad eller iPod touch

Du kan lese og lytte til bøker fra det personlige biblioteket ditt og oppdage nye forfattere i Bøker-appen på iOS-enheten.

symbolet for iOS-appen Apple Books

Oppdag nye yndlingsbøker og utvid samlingen din med Apple Books. Du kan bruke Bøker-appen på iPhone, iPad og iPod touch med dennyeste versjonen av iOS.

Du kan også lese bøker i Bøker-appen på Mac.

Det er kanskje ikke mulig å kjøpe bøker og lydbøker i landet eller regionen du bor i, men du har gratis tilgang til bøker som er offentlig eiendom. Finn ut hva som er tilgjengelig i landet ditt eller regionen din.

Utforsk Bøker-appen

Bruk fanene nederst i Bøker-appen til å navigere. Les videre for å se beskrivelser av det du finner på de ulike fanene.

Hvis du vil gå tilbake til fanene mens du leser, trykker du midt på enheten for å åpne kontrollene øverst på skjermen. Deretter trykker du på Bibliotek-knappen for å lukke boken og gå tilbake til biblioteket.

Leses nå-fanen

Leses nå

I denne fanen har du hurtigtilgang til den siste boken eller lydboken du leste i. Du kan også se elementer du legger til på Ønsker å lese-listen og anbefalinger basert på lesehistorikken din.

Bibliotek

Biblioteket inneholder alle bøkene, bokseriene, PDF-filene og lydbøkene du kjøper fra nettbokhandelen eller legger til i samlingen din.

Trykk på Samlinger for å se en spesifikk medietype. Hvis du vil organisere innholdet ditt på en annen måte, oppretter du en tilpasset samling: Trykk på Ny samling, skriv inn en tittel på samlingen og legg til bøker fra biblioteket ditt.

Organiser biblioteket ditt

Trykk på Sorter under Samlinger for å organisere biblioteket ditt. Du kan velge å sortere innholdet etter nylige kjøp, tittel eller forfatter, eller du kan sortere manuelt. Trykk på Liste-symbolet for å endre til listevisning. Du kan også sortere samlinger på denne måten. Du kan for eksempel gå til Samlinger > PDF-filer for å sortere PDF-filene etter forfatter.

Hvis du kun vil se det du har lastet ned på enheten din, går du til Samlinger > Lastet ned. Du ser ikke Lastet ned-samlingen hvis du ikke har lastet ned noe.

Nettbokhandelen

Kjøp nye bøker i nettbokhandelen. Du kan bla gjennom det som er nytt og populært eller sjekke topplistene til Apple Books og New York Times. Du kan også trykke på Bla i seksjon-symbolet øverst til høyre for å bla innenfor sjangere som Ungdomsbøker, Sakprosa eller Tegneserier og grafiske romaner.

Les et utdrag

Hvis du vil lese et utdrag fra en bok (hvis tilgjengelig), trykker du på en bok for å vise produktsiden og trykker på UTDRAG under prisknappen for boken.

Du kan også lytte til utdrag av lydbøker: Trykk på en lydbok og trykk på FORHÅNDSVISNING under prisknappen for boken.

Lydbøker

Under denne fanen finner du lydbøker som er tilgjengelige i nettbokhandelen. Bla gjennom det som er nytt og populært, eller sjekk topplistene til Apple Books. Du kan også trykke på Bla i seksjoner-symbolet øverst til høyre for å bla i sjangere som Barn og ungdom eller Selvutvikling, eller trykke på Store fortellere for å se lydbøker som er dramatisert med full besetning eller lest av kjente fortellere. Finn ut mer om lydbøker.

Lydbøker er ikke tilgjengelige i alle land og regioner. Finn ut hva som er tilgjengelig i landet ditt eller regionen din.

Søk

Bruk denne fanen til å søke etter bestemte titler, forfattere og fortellere med mer. Når du har søkt, vil du se resultater som allerede er i Biblioteket ditt og bøker og lydbøker som er tilgjengelige for kjøp i nettbokhandelen.

En iPhone X med en bok åpen i Apple Books og Utseende-menyen åpen i øverst til høyre.

Les bøker

Trykk på hvilken som helst bok for å åpne den og begynne å lese. Hvis du lukker boken, husker Apple Books hvor du stoppet, og fortsetter derfra når du begynner å lese igjen.

Du kan lese utdrag fra bøker i nettbokhandelen.

Vis og skjul kontroller

Trykk midt på enheten mens du leser for å åpne kontrollene øverst på skjermen.

• Trykk på Bibliotek-symbolet for å lukke boken og gå tilbake til biblioteket.
  • Trykk på Innholdsfortegnelse-symbolet for å se innholdsfortegnelsen. Herfra kan du også hoppe til bokmerker og notater hvis du har det.
  • Trykk på Utseende-symbolet for å endre hvordan siden ser ut. Du kan forstørre eller forminske skriftstørrelsen, endre til en annen bakgrunnsfarge, inkludert en som er mørkere, slå på Automatisk nattmodus* eller slå av Rullevisning for å sveipe mellom sider.
  • Trykk på Søk-symbolet for å søke etter et bestemt ord eller sidetall i boken.
  • Trykk på Sidebokmerke av-symbolet for å lagre stedet til senere. I noen bøker kan du også trykke påSidebokmerke av-symbolet for å få opp en liste over bokmerkene dine.

* Slå på Automatisk nattmodus for å endre bokhylle, sidefarge og lysstyrke automatisk når du bruker Bøker i omgivelser med svak belysning. (Ikke alle bøker støtter Automatisk nattmodus.)

Ta notater

Få mer ut av boken uten å forlate Bøker-appen. Trykk og hold på et ord i en bok for å åpne tekstmarkering-verktøyet. Trykk på Slå opp for å se definisjonen av et ord og andre forslag fra Internett. Trykk på Uthev for å gjøre det enkelt å finne teksten du har markert senere, eller Notat for å utheve utvalget og legge til notater.

For å finne igjen notatene dine senere må du kanskje gå til forskjellige steder avhengig av boken. I de fleste bøker trykker du på Innholdsfortegnelse-symbolet og deretter på Notater. I noen bøker kan du trykke på Notater-symbolet med en gang.

Flere måter å lese på

Last ned eller slett innhold

Hvis du vil lese en bok eller lytte til en lydbok når du ikke er tilkoblet Wi-Fi eller Internett, kan du laste den ned til iOS-enheten eller datamaskinen din. Du kan også slette andre ting fra enhetene dine.

En iPhone X med Apple Books med Bibliotek-fanen åpen og en bildeforklaring på skysymbolet

Last ned bøker og lydbøker

Hvis du vil laste ned en bok, finner du elementet i biblioteket ditt og trykker på Skysymbolet under forsidebildet til boken. Hvis boken er del av en serie, må du åpne serien først og deretter laste ned en bestemt bok.

Hvis du ikke ser Skysymbolet eller Skynedlasting-symbolet, er boken allerede lastet ned på enheten.

Hvis du vil laste ned lydboken, trykker du på Leses nå og deretter på profilsymbolet ditt. Under Mine Kjøp trykker du på Lydbøker, og deretter finner du lydboken du vil laste ned. Trykk på Skynedlasting-symbolet for å laste ned det tidligere kjøpet på nytt.

Slett bøker, lydbøker eller PDF-filer

Trykk på Mer-symbolet under elementet, velg Fjern og velg Fjern nedlasting. Hvis du vil fjerne en bok du har kjøpt, fra biblioteket, trykker du på Skjul bok.

Hvis elementet er en del av en serie, må du kanskje åpne serien først før du kan slette det. Du kan også se valget Slett overalt hvis det er en PDF-fil eller et annet element du har lagt til Biblioteket fra en annen kilde enn nettbokhandelen.

Endre innstillingene

For å kontrollere enkelte av innstillingene for Apple Books på iOS-enheten, må du ha iCloud Drive aktivert: Gå til Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud, og slå på både iCloud Drive og Books. Deretter går du til Innstillinger > Bøker.

Under Synkronisering kan du endre innstillinger som:

• Slå på Leses nå for å bruke iCloud-kontoen til å synkronisere leseframdriften, nåværende bok, notater og bokmerker. Leses nå synkroniserer bare til andre iOS-enheter, men ikke til Mac.
  • Slå på iCloud Drive for å synkronisere PDF-filer, EPUB-filer og bøker som er opprettet med iBooks Author og ikke kjøpt fra nettbokhandelen, og som du har lagt til i Biblioteket du har tilgang til fra alle enhetene dine.

Under Gi Bøker tilgang slår du på mobildata for å strømme bøker mens iPhone eller iPad er koblet til Internett via mobilnettet og bruker mobildata.

Du kan også endre innstillingene i Bøker-appen. Trykk på Leses nå, og trykk så på Profilsymbolet eller bildet ditt øverst til høyre. Herfra kan du laste ned kjøpene dine på nytt, få tilgang til Familiekjøp og innløse gavekort eller innholdskoder.

Finn ut mer

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.