Les bøker med mer med Apple Books

Les og lytt til det personlige biblioteket ditt og oppdag nye forfattere i Bøker-appen på iPhone, iPad, iPod touch og Mac.

symbolet for iOS-appen Apple Books

Oppdag nye yndlingsbøker og utvid samlingen din med Apple Books. Du kan bruke Bøker-appen-på iPhone, iPad eller iPod touch med den nyeste versjonen av iOS eller på Mac med den nyeste versjonen av macOS.

Det er kanskje ikke mulig å kjøpe bøker og lydbøker i landet eller regionen du bor i, men du har gratis tilgang til bøker som er offentlig eiendom. Finn ut mer om hva som er tilgjengelig i landet ditt eller regionen din.

Utforsk Bøker-appen

På iPhone, iPad og iPod touch bruker du fanene nederst på skjermen til å navigere i Bøker-appen.

På Mac bruker du knappene øverst i vinduet til å bla i Biblioteket. Klikk på nettbokhandelen øverst til venstre for å kjøpe bøker.

Leses nå-fanen

Leses nå

I denne fanen har du hurtigtilgang til den siste boken eller lydboken du leste i. Du kan også se elementer du legger til på Ønsker å lese-listen og anbefalinger basert på lesehistorikken din.

Denne fanen er ikke tilgjengelig i Bøker på Mac.

Bibliotek

Biblioteket inneholder alle bøkene, bokseriene, PDF-filene og lydbøkene du kjøper fra nettbokhandelen eller legger til i samlingen din. Trykk på Samlinger for å kun vise en bestemt medietype. Hvis du vil organisere bøkene dine manuelt, trykker du på Ny samling. Deretter kan du legge til bøker fra Biblioteket ditt.

På Mac kan du finne lydbøker i iTunes.

Nettbokhandelen

Kjøp nye bøker i nettbokhandelen. Du kan bla gjennom det som er nytt og populært eller sjekke topplistene til Apple Books og New York Times. Du kan også trykke på Bla i seksjon-knappen øverst til høyre for å bla innenfor sjangere som ungdomsbøker, sakprosa eller tegneserier og grafiske romaner.

Lydbøker

Under denne fanen finner du lydbøker som er tilgjengelige i nettbokhandelen. Bla gjennom det som er nytt og populært, eller sjekk topplistene til Apple Books. Du kan også trykke på Bla i seksjoner-knappen øverst til høyre for å bla i sjangere som Barn og ungdom eller Selvutvikling, eller trykke på Store fortellere for å se lydbøker som er dramatisert med full besetning eller lest av kjente fortellere. Les mer om lydbøker.

På Mac kan du finne lydbøker i iTunes.

Lydbøker er ikke tilgjengelige i alle land og regioner. Les mer om hva som er tilgjengelig i landet ditt eller regionen din.

Søk

Bruk denne fanen til å søke etter bestemte titler, forfattere og fortellere med mer. Når du har søkt, vil du se resultater som allerede er i Biblioteket ditt og bøker og lydbøker som er tilgjengelige for kjøp i nettbokhandelen.

En iPhone X med en bok åpen i Apple Books og Utseende-menyen åpen i øverst til høyre.

Les bøker

Trykk på hvilken som helst bok for å åpne den og begynne å lese. Hvis du vil lese et utdrag av en bok, går du til produktsiden til boken i nettbokhandelen og trykker Utdrag. Apple Books husker hvor du stoppet, og starter der når du begynner å lese igjen.

Mens du leser, kan du trykke på siden for å hente fram navigasjonsmenyen.

• Trykk på Bibliotek-knappen for å lukke boken og gå tilbake til biblioteket.
  • Trykk på Innholdsfortegnelse-knappen for å se innholdsfortegnelsen. Herfra kan du også hoppe til bokmerker og notater hvis du har det.
  • Trykk på Utseende-knappen for å endre hvordan siden ser ut. Du kan øke eller redusere skriftstørrelsen, bytte til mørk bakgrunn eller slå av Rullevisning for å sveipe mellom sider.
  • Trykk på Søk-knappen for å søke i boken etter et bestemt ord eller et sidetall.
  • Trykk på Sidebokmerke av-knappen for å lagre stedet til senere.

Ta notater

Få mer ut av boken uten å forlate Bøker-appen. Trykk og hold på et ord i en bok for å åpne tekstmarkering-verktøyet. Trykk på Slå opp for å se definisjonen av et ord og andre forslag fra Internett. Trykk på Uthev for å gjøre det enkelt å finne teksten du har markert senere, eller Notat for å utheve utvalget og legge til notater.

For å finne igjen notatene dine senere må du kanskje gå til forskjellige steder avhengig av boken. I de fleste bøker trykker du på innholdsfortegnelse-knappen og deretter på Notater. I noen bøker kan du trykke på Notater-knappen med en gang.

Flere måter å lese på

Last ned eller slett innhold

Hvis du vil lese en bok eller lytte til en lydbok når du ikke er tilkoblet Wi-Fi eller Internett, kan du laste den ned til iOS-enheten eller datamaskinen din. Du kan også slette andre ting fra enhetene dine.

En iPhone X med Apple Books med Bibliotek-fanen åpen og en bildeforklaring på skysymbolet

Last ned bøker og lydbøker

For å laste ned en bok følger du denne fremgangsmåten:

• På en iOS-enhet: Finn elementet i Biblioteket ditt, og trykk på Skyknappen under forsidebildet til boken. Hvis boken er del av en serie, må du åpne serien først og deretter laste ned en bestemt bok.
  • På Mac: Finn elementet i Biblioteket, og klikk på Skynedlasting-knappen øverst til høyre.

Hvis du ikke ser Skyknappen eller  Skynedlasting-knappen , er boken allerede lastet ned på enheten.

For å laste ned en lydbok følger du denne fremgangsmåten:

Slett bøker, lydbøker eller PDF-filer

• På en iOS-enhet trykker du på Mer-knappen nedenfor elementet og velger Fjern og deretter Fjern nedlasting.
  • På Mac Kontroll-klikker eller høyreklikker du på et element, og deretter velger du Fjern nedlasting.

Hvis elementet er en del av en serie, må du kanskje åpne serien først før du kan slette det. Du kan også se valget Slett overalt hvis det er en PDF-fil eller et annet element du har lagt til Biblioteket fra en annen kilde enn nettbokhandelen.

Endre innstillingene

For å kontrollere enkelte av innstillingene for Apple Books på iOS-enheten, må du ha iCloud Drive aktivert: Gå til Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud, og slå på både iCloud Drive og Books. Deretter går du til Innstillinger > Bøker.

Under Synkronisering kan du endre innstillinger som:

• Slå på Leses nå for å bruke iCloud-kontoen til å synkronisere leseframdriften, nåværende bok, notater og bokmerker. Leses nå synkroniserer bare til andre iOS-enheter, ikke til Mac.
  • Slå på iCloud Drive for å synkronisere PDF-filer, EPUB-filer og bøker som er opprettet med iBooks Author og ikke kjøpt fra nettbokhandelen som du la til i Biblioteket du har tilgang til fra alle enhetene dine.

Under Gi Bøker tilgang slår du på mobildata for å strømme bøker mens iPhone eller iPad er koblet til Internett via mobilnettet og bruker mobildata.

Du kan også endre innstillingene i Bøker-appen. Trykk på Leses nå, og trykk på Profilknappen eller bildet ditt øverst til høyre. Herfra kan du laste ned kjøpene dine på nytt, få tilgang til Familiekjøp og innløse gavekort eller innholdskoder.

På Mac slår du først på iCloud Drive: Gå til Apple-menyen () > Systemvalg. Klikk på iCloud, og velg iCloud Drive. Deretter åpner du Bøker-programmet og velger Bøker > Valg fra menyen øverst på dataskjermen. Velg «Synkroniser samlinger, bokmerker og uthevinger på tvers av enheter» for å synkronisere innholdet ditt med de andre enhetene dine.

Les mer

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.