Les bøker og mer med Apple Books

Kjøp og last ned bøker og tilpass leseopplevelsen med Apple Books.

Utforsk Nettbokhandel

Søk etter og kjøp bøker fra en rekke kategorier og sjangere i Nettbokhandel.

Bla gjennom bøker på iPhone, iPad og iPod touch

1. Åpne Bøker-appen og trykk på Nettbokhandel nederst på skjermen.
  2. Bla gjennom topplistene eller bøker som anbefales for deg. Eller trykk på Bla gjennom deler for å se delene i nettbokhandelen, som Kommer snart, eller sjangere som Ungdom eller Faglitteratur. Du kan også trykke på Søk-fanen for å søke etter bestemte titler, forfattere, fortellere med mer.
  3. Trykk på en bok. Du kan trykke på Utdrag for å lese litt fra boken, eller trykke på Ønsker å lese for å legge den til Ønsker å lese-listen i Leses nå-fanen.

Du kan trykke på Kjøp og bekrefte kjøpet av boken. Alle bøkene, bokseriene, PDF-ene og lydbøkene du har kjøpt i Nettbokhandel eller Lydbokhandel, eller manuelt lagt til på enheten din, vises på Bibliotek-fanen.

Bla gjennom bøker på Mac

1. Åpne Bøker-appen og klikker på Nettbokhandel øverst i vinduet.
  2. Klikk på Topplister, NYTimes eller Populære forfattere for å se forskjellige bøker. Eller klikk på Kategorier for å se sjangere som Tegneserier og grafiske romaner, Historie eller Mysterier og thrillere. Du kan også bruke søkealternativet oppe i høyre hjørne.
  3. Klikk på en bok. Deretter kan du klikke på Hent utdrag for å lese et utdrag av boken, før du kjøper den.

Klikk på Kjøp og bekreft kjøpet av boken, hvis du vil kjøpe den. Alle bøkene, bokseriene, PDF-ene og lydbøkene du har kjøpt i Nettbokhandel eller Lydbokhandel, eller manuelt lagt til på Macen, vises på Bibliotek-fanen på Alle bøker-fanen i sidepanelet.

Les bøker

Trykk på eller dobbeltklikk på en bok for å åpne den og begynne å lese. Hvis du lukker boken, vil Apple Books huske hvor du er. Kontroller er tilgjengelige for å tilpasse leseopplevelsen og skrive kommentarer for avsnitt. Du kan også søke etter et spesifikt ord eller sidetall samt opprette bokmerker til senere.

Styr lesingen på iPhone, iPad eller iPod touch

Trykk på midten av skjermen på iPhone, iPad og iPod touch for å åpne og lukke kontrollene mens du leser. Du kan trykke på Innholdsfortegnelse-knappen for å hoppe til et annet kapittel eller avsnitt, vise bokmerkene du har lagt til, og vise markeringer og notater du har laget.

Finn ut hvordan du justerer skriftstørrelser og lysstyrke, skriver notater og lager bokmerker.

Styr lesingen på Mac

For å se kontrollene når du leser på Mac, beveger du markøren til toppen av boken. Du kan klikke på Innholdsfortegnelse-knappen for å hoppe til et annet kapittel eller avsnitt. For å hoppe til en side du har laget et bokmerke for, klikker du på pil ned ved siden av Bokmerke-knappen .

Finn ut hvordan du markerer og tar notater eller endrer utseende til en bok.

Administrer biblioteket ditt

Organiser bøkene i biblioteket ditt, og last ned en bok for å lese den uten nett. Hvis du må fjerne noe av det du har lastet ned, kan du slette bøker og lydbøker fra enhetene dine.

Last ned bøker på iPhone, iPad eller iPod touch

1. Finn objektet i biblioteket. Ser du ikke boken du vil ha?
  2. Trykk på boken for å åpne den og laste den ned automatisk. Du kan også trykke på Mer-knappen under boken og velge Last ned.
  3. Hvis boken er del av en serie, må du først trykke for å åpne serien. Deretter trykker du på last ned-knappen under den boken du vil ha.

Organiser biblioteket på iPhone, iPad eller iPod touch

1. Trykk på Bibliotek.
  2. Under Samlinger trykker du på ordet ved siden av Sorter. Hvis du ikke ser Sorter, sveiper du ned på skjermen for å vise alternativet.
  3. Fra menyen som vises, velger du Nylige, Tittel, Forfatter eller Manuelt. Du kan også sortere andre samlinger. Gå for eksempel til Samlinger > Lydbøker for å sortere lydbøkene dine etter forfatter.

Klikk på Listevisning-knappen Liste-knapp for å se bøkene dine som en liste i stedet for et rutenett.

Last ned bøker på Mac

1. Finn objektet i biblioteket. Ser du ikke boken du vil ha?
  2. Klikk på nettskysymbolet oppe i høyre hjørne. Hvis du ikke ser nettskysymbolet, er boken allerede lastet ned til enheten din.
  3. Hvis boken er del av en serie, må du først dobbeltklikke for å åpne serien. Deretter klikker du på nettskysymbolet på den boken du vil laste ned.

Organiser biblioteket på Mac

1. Klikk på Alle bøker i venstre sidepanel.
  2. Klikk på Sorter etter oppe i høyre hjørne.
  3. Velg Nyeste, Tittel eller Sorter manuelt.

Klikk på Listevisning-knappen Liste-knapp for å se bøkene dine som en liste i stedet for et rutenett.

Hvis du ikke ser er bok

Her er noen ting du kan prøve hvis du ikke ser en bok du har lastet ned fra Nettbokhandel, i biblioteket.

Oppdater enheten

Sørg for at du bruker den nyeste versjonen av iOS eller iPadOS på iPhone, iPad og iPod touch, eller den nyeste versjonen av macOS på Mac.

Slå på iCloud på iPhone, iPad eller iPod touch

1. Åpne Innstillinger-appen.
  2. Trykk på [navnet ditt] > iCloud
  3. Slå på både iCloud Drive og Bøker.
  4. Deretter går du til Innstillinger > Bøker. Slå på iCloud Drive under synkronisering.

Last ned alle bøkene dine på Mac

1. Klikk på Nettbokhandel-fanen øverst i vinduet.
  2. Velg Aktuelt i sidepanelet.
  3. Klikk på Kjøpt under Snarveier.
  4. Klikk på Last ned alle-knappen nederst til høyre.

Last ned på nytt eller oppheve skjuling av bøkene dine

Last ned bøker på nytt for å legge til bøker i biblioteket som du tidligere har slettet.

Opphev skjuling av bøker hvis du tidligere har skjult disse kjøpene.

Oppdag flere måter å lese på

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.