Statussymboler og symboler på iPhone

Finn ut hva statussymbolene og symbolene øverst på skjermen betyr.

Hvor statussymboler vises

Statussymboler vises i statuslinjen på iPhone:

ios-17-iphone-15-pro-status-bar-crop

iPhone-modeller med Face ID

ios-17-iphone-se-status-bar-cropped

iPhone-modeller med Touch ID

Hvis du ikke ser et symbol, sjekker du Kontrollsenter ved å sveipe ned fra hjørnet øverst til høyre.

Om statussymbolene på iPhone

Finn ut hva symbolene betyr i oversikten nedenfor.

ios15-5g-status-icon

5G-nettverket til operatøren din er tilgjengelig, og iPhonen kan koble til internett via dette nettverket. Fungerer på iPhone 12 og nyere. (Ikke tilgjengelig i alle områder.)

ios15-5g-plus-5g-uw-5g-uc-combined-status-icon

Operatørens 5G-nettverk med høyere frekvens er tilgjengelig, og iPhonen kan koble til internett via dette nettverket. Fungerer på iPhone 12 og nyere. (Ikke tilgjengelig i alle områder.)

ios15-5g-e-status-icon

5G E-nettverket til operatøren din er tilgjengelig, og iPhonen kan koble til internett via dette nettverket. Fungerer på iPhone 8 og nyere. (Ikke tilgjengelig i alle områder.)

ios15-lte-status-icon

LTE-nettverket til operatøren din er tilgjengelig, og iPhonen kan koble til internett via dette nettverket. Fungerer på iPhone 5 og nyere. (Ikke tilgjengelig i alle områder.)

ios15-3g-status-icon

3G UMTS (GSM)- eller EV-DO (CDMA)-nettverket til operatøren din er tilgjengelig, og iPhonen kan koble til internett via dette nettverket.

ios15-4g-status-icon

4G UMTS (GSM)- eller LTE-nettverket til operatøren din er tilgjengelig, og iPhonen kan koble til internett via dette nettverket. (Ikke tilgjengelig i alle områder.)

ios15-gprs-icon

GPRS (GSM)- eller 1xRTT (CDMA)-nettverket til operatøren din er tilgjengelig, og iPhonen kan koble til internett via dette nettverket.

ios15-e-status-icon

EDGE (GSM)-nettverket til operatøren din er tilgjengelig, og iPhonen kan koble til internett via dette nettverket.

ios15-cellular-signal-icon

Du er innenfor rekkevidde av mobilnettverket ditt og kan ringe og motta samtaler. «Ingen tjeneste» eller «SOS» vises hvis det er ikke er noe signal.

ios15-dual-sim-status-bar-icon

På iPhone med Dual SIM er du innenfor rekkevidde av mobilnettverket og kan ringe og motta samtaler. «Ingen tjeneste» eller «SOS» vises hvis det er ikke er noe signal.

ios15-wifi-calling-status-icon

Du kan bruke Wi-Fi-anrop. Operatøren din vises også ved siden av symbolet.

ios15-wifi-icon

iPhonen er tilkoblet Internett via Wi-Fi.

ios15-vpn-connected-status-icon

Du er koblet til et nettverk via VPN.

ios15-vpn-disconnected-status-icon

Du er ikke lenger koblet til et VPN-nettverk.

ios15-location-status-icon

En app eller et nettsted bruker Stedstjenester. En blå pilblå pil kan dukke opp når appen du bruker, ber om posisjonen din.

ios15-connectivity-status-icon

Det er nettverksaktivitet.

ios15-call-forwarding-icon

Viderekobling er aktivert.

ios15-airplane-mode-status-icon

Flymodus er på. Du kan ikke ringe eller bruke Bluetooth før du slår av denne innstillingen.

ios15-orientation-lock-icon

Lås i stående retning er på. Skjermen roterer ikke før du slår av denne innstillingen.

ios-17-silent-mode-icon

Lydløsmodus er på. Denne innstillingen bruker bare vibrasjoner, og demper ringetonen for anrop, varsler og varslinger. Den demper ikke alarmer.

ios15-do-not-disturb-status-icon

Ikke forstyrr er på. Denne innstillingen demper anrop, varsler og meldinger til du slår den av. Den demper ikke alarmer.

ios-17-driving-focus-icon

Bilkjøring er på. Denne innstillingen demper anrop, varsler og varslinger mens du kjører til du slår den av. Den demper ikke alarmer.

ios-17-sleep-focus-icon

Søvnfokus er på. Denne innstillingen demper anrop, varsler og varslinger i henhold til søvnplanen din. Den demper ikke alarmer.

ios15-lock-status-icon

iPhonen er låst med en kode eller Touch ID.

ios15-bluetooth-headset-status-icon

iPhonen er sammenkoblet med et hodesett, hodetelefoner eller øreplugger.

ios15-alarm-status-icon

En alarm er stilt inn.

ios15-alarm-status-icon

Dette symbolet viser batterinivået Hvis dette symbolet er gult, er spareblussmodus aktivert. Hvis dette symbolet er rødt, er iPhone-enhetens batterinivå under 20 prosent.

ios15-vertical-battery-status-icon

Batterinivået på den sammenkoblede Bluetooth-enheten din.

ios15-hotspot-status-icon

iPhonen er koblet til internett via Delt internett på en annen iOS-enhet.

ios15-battery-charging-status-icon

iPhonen lader.

ios15-carplay-status-icon

iPhonen er koblet til CarPlay.

ios15-shareplay-person-sharing-status-icon

Du deler skjermen din med SharePlay.

ios15-shareplay-recipient-status-icon

SharePlay er aktiv.

ios-16-satellite-icon

Det er ingen mobil- eller Wi-Fi-dekning, men Nødanrop (SOS) via satellitt Fungerer med iPhone 14 eller nyere.

ios-17-voice-control-icon

Talekontroll lytter etter kommandoer.

Hvis du ser SOS på statuslinjen

SOS kan vises i statuslinjen på iPhone eller iPad. Når du ser denne meldingen, er enheten ikke koblet til mobilnettverket ditt, men du kan fortsatt ringe nødnumre via andre operatørnettverk.

ios-17-iphone-15-pro-status-bar-sos-crop

Funksjonen for å vise SOS i statuslinjen på iPhone og iPad er tilgjengelig i Australia, Canada og USA.

Kan du se en blå, grønn, rød eller lilla farge på statuslinjen?

På iPhone X og nyere vises fargen som en boble bak klokken. På iPhone 8 eller eldre vises fargen over hele statuslinjen. Dette betyr de enkelte fargene:

ios12-time-status-sharing-hotspot

iPhonen bruker Skjermspeiling, eller en app bruker posisjonen din aktivt.

ios12-time-status-on-a-call

Du er i en samtale eller iPhonen din er vert for Delt internett.*

ios12-time-status-recording-screen

iPhone tar opp enten lyd eller skjermbildet.

ios15-time-status-screen-sharing

iPhonen bruker SharePlay til å dele innhold.

* Med Delt internett på iPhone 8 eller eldre kan du også se hvor mange enheter som er tilkoblet det delte internettet ditt. vises i statuslinjen på iOS-enheter som bruker Delt internett.

Hvis du ser oransje eller grønne indikatorer i statuslinjen

På iOS 14 og nyere kan du se en oransje eller grønn indikator i statuslinjen på iPhonen. Disse indikatorene vises når mikrofonen og/eller kameraet brukes av en app.

ios-17-iphone-15-pro-status-bar-mic-in-use

En oransje indikatororansje indikator betyr at mikrofonen brukes av en app på iPhone.

ios-17-iphone-15-pro-status-bar-camera-in-use

En grønn indikatorgrønn indikator betyr at kameraet eller kameraet og mikrofonen brukes av en app på iPhone.

Om andre symboler i Kontrollsenter

Finn ut mer om symbolene i kontrollsenteret på iPhonen.