Ha gruppesamtaler i FaceTime på iPhone eller iPad

Gruppesamtaler i FaceTime er en enkel løsning for å snakke med flere personer samtidig. Du kan starte en gruppesamtale i FaceTime fra FaceTime-appen eller fra en gruppesamtale i Meldinger-appen – og du kan legge til opptil 32 personer.

ios-16-ipad-pro-iphone13-pro-group-facetime-hero
ios12-facetime-icon

For å bruke gruppesamtaler med video i FaceTime trenger du iOS 12.1.4 eller nyere eller iPadOS på en av disse enhetene: iPhone 6s eller nyere, iPad Pro eller nyere, iPad Air 2 eller nyere, iPad mini 4 eller nyere, iPad (5. generasjon) eller nyere eller iPod touch (7. generasjon). Tidligere modeller av iPhone, iPad og iPod touch som støtter iOS 12.1.4, kan delta i gruppesamtaler på FaceTime uten video.

FaceTime er ikke tilgjengelig i alle land og regioner.

Start en gruppesamtale på FaceTime fra FaceTime-appen

1. Gå til Innstillinger > FaceTime og sjekk at FaceTime er slått på.

2. Åpne FaceTime og trykk på Ny FaceTimeNy FaceTime.

3. Skriv inn kontaktene du vil ringe til.

4. Trykk på Lyd-knappenLyd-knappen eller FaceTimeFaceTime.

ios-16-iphone-13-pro-facetime-start-new-facetime-call

Du kan legge til opptil 32 personer i en gruppesamtale i FaceTime.

Start en gruppesamtale på FaceTime fra Meldinger-appen

1. Åpne Meldinger og start en gruppesamtale. Eller gå til en eksisterende gruppesamtale.

2. Trykk på FaceTime-knappenFaceTime-knappen øverst i høyre hjørne.

ios-16-iphone-13-pro-messages-facetime-call-callout
  3. Trykk på FaceTime-lydFaceTime-lyd eller FaceTime-videoFaceTime-video.

Du kan legge til opptil 32 personer i en gruppesamtale på FaceTime.

Bli med i en gruppesamtale på FaceTime

Du kan delta i en gruppesamtale på FaceTime som noen andre har startet, på flere måter.

• Trykk på varslingen fra Varslingssenteret eller på den låste skjermen, og trykk deretter på FaceTime-knappenFaceTime-knappen.

• Hvis du vil delta i en gruppesamtale på FaceTime fra Meldinger, kan du trykke på varslingen øverst på skjermen, eller du kan trykke på Bli med i gruppesamtalen i Meldinger. Når du trykker på Bli med, blir du automatisk tilkoblet.

• Hvis du vil delta i en samtale fra FaceTime-appen, går du bare til den aktive samtalen i FaceTime og trykker på FaceTime-knappenFaceTime-knappen.

Fra en varsling

ios-16-iphone-13-pro-lock-screen-facetime-notification

Fra en gruppemelding

ios-16-iphone-13-pro-messages-facetime-call-message

Legg til en person i en gruppesamtale på FaceTime

1. Trykk på deltakerne øverst på skjermen i samtalen, og trykk deretter på Legg til personerLegg til personer.

2. Skriv inn kontaktens navn, telefonnummer eller e-postadresse.

3. Trykk på Legg til personer.

ios-16-iphone-13-pro-facetime-attendee-sheet

Når du legger noen til i samtalen, kan du trykke på Ring ved siden av navnet til vedkommende, som dermed blir varslet av enheten sin om den innkommende samtalen.

Når noen blir lagt til i en gruppesamtale på FaceTime, kan vedkommende ikke fjernes fra samtalen. For at den personen skal forlate samtalen, må de avslutte gruppesamtalen på FaceTime fra sin egen enhet.

Gjør mer med FaceTime