Bruk Løft for å vekke på iPhone

Finn ut hvordan du bruker Løft for å vekke eller Trykk for å vekke på iPhone.

Bruk Løft for å vekke

Når du løfter opp en iPhone for å se på den, vekkes Låst skjerm automatisk. Her kan du raskt få oversikt over varslingene dine, bruke Kontrollsenter, sveipe mot venstre for å ta et bilde eller sveipe mot høyre for å få tilgang til widgeter,

Med iPhone X eller nyere kan du også trykke på skjermen for å se varslingene dine, ta bilder eller raskt få tilgang til lommelykten.

Dra opp fra bunnen av skjermen hvis du må låse opp iPhone X. På iPhone SE og iPhone 8 eller tidligere trykker du på Hjem-knappen. Hvis du ikke gjør noe, går iPhone tilbake i dvale.

For å slå Løft for å vekke av eller på går du til Innstillinger > Skjerm og lysstyrke.

På iPhone 14 Pro eller nyere og iPhone 14 Pro Max eller nyere er Skjerm alltid på som standard slått på. iPhonen demper låseskjermen mens den fortsatt viser hendig informasjon, som klokken, widgeter og bakgrunnen din.

Hvis du vil bruke iPhonen mens Skjerm alltid på er aktivert, løfter du den, trykker på skjermen eller trykker på sideknappen. Hvis du bruker Løft for å vekke, vekkes enheten som vanlig når du løfter og ser på iPhonen. Du kan også sveipe opp fra bunnen av skjermen for å vekke iPhonen og aktivere Face ID-autentisering.

ios-17-iphone-15-pro-raise-to-wake-animation