Del og se helsedata i Helse-appen

Del helsedataene dine med familie og venner på en sikker måte.

Om Helse-deling

Under Deling i Helse-appen kan du dele alle data du har lagret i Helse-appen med opptil fem personer. Du har kontroll over hvilke data du deler, og du kan når som helst endre det eller avslutte delingen. Hvis en venn eller et familiemedlem velger å dele helsedataene sine med deg, kan du også motta varslinger når det er endringer i helsedataene deres.

ios-16-iphone-13-pro-health-sharing

Dette trenger du

• En iPhone med iOS 15 eller nyere eller en iPad med iPadOS 17 eller nyere er nødvendig for å dele helsedata.

• En iPhone med iOS 16 eller nyere eller iPad med iPadOS 17 eller nyere kreves for å invitere noen til å dele helsedata.

• En iCloud-konto med Helse slått på og tofaktorautentisering aktivert.

• Personen du vil begynne å dele med, må lagres i kontaktene dine, inkludert e-postadressen til vedkommendes iCloud-konto.*

Slik deler du helsedataene dine med noen

1. Åpne Helse-appen på iPhone eller iPad.

2. Hvis du bruker iPhone, trykker du på Deling-fanen. Hvis du bruker iPad, trykker du på sidepanelet for å åpne sidepanelet. Deretter trykker du på Deling.

3. Trykk på Del med noen. Pass på at Helse er slått på for iCloud-kontoen din.

4. Søk etter en kontakt å dele med. Et navn i blått betyr at personens enhet støtter deling. Grått betyr at personens enhet ikke støtter deling.

5. Trykk på Se foreslåtte emner eller Konfigurer manuelt.

6. Velg hvilke data du vil dele.

7. Trykk på Del og deretter på Ferdig.

Personen du valgte, vil få en invitasjon til å begynne å se helsedata.

Hvis du bor i USA, kan du dele helsedata med deltakende helseleverandører.

Inviter noen til å dele helsedata

1. Åpne Helse-appen på iPhone med iOS 16 eller nyere eller iPad med iPadOS 17 eller nyere.

2. Hvis du bruker iPhone, trykker du på Deling-fanen. Hvis du bruker iPad, trykker du på sidepanelet for å åpne sidepanelet. Deretter trykker du på Deling.

3. Trykk på Spør noen om å dele.

4. Søk etter en kontakt å dele med.

5. Trykk på Send-knappen for å sende invitasjonen.

Personen du valgte, mottar en invitasjon og kan deretter velge hvilken helseinformasjon som skal deles. La den inviterte få vite at du må inkluderes i vedkommendes kontakter.

Administrer hva du kan dele og se

Du har kontroll over hva du deler. Du kan når som helst endre hva som blir delt, avslutte delingen eller slutte å motta helsedata. Du kan også oppdatere hvilke varslinger du mottar fra personer som deler dataene dine med deg.

Avslutt deling av helsedata

1. Åpne Helse-appen på iPhone eller iPad.

2. Hvis du bruker iPhone, trykker du på Deling-fanen. Hvis du bruker iPad, trykker du på sidepanelet for å åpne sidepanelet. Deretter trykker du på Deling.

3. Velg en person eller leverandør under Du deler med.

4. Slå av et helseemne for å avslutte deling av data om emnet.

ios-16-iphone-13-pro-health-sharing-info-you-share

Du kan også trykke på Vis alle emner under en eller flere kategorier for å legge til flere data å dele. For å avslutte deling av alle helsedata kan du rulle ned og trykke på Avslutt deling. Hvis du avslutter delingen helt, blir dataene dine fjernet fra den andre personens enhet eller fra leverandørens helsejournalsystem.

Slutt å motta helsedata

1. Åpne Helse-appen på iPhone eller iPad.

2. Hvis du bruker iPhone, trykker du på Deling-fanen. Hvis du bruker iPad, trykker du på sidepanelet for å åpne sidepanelet. Deretter trykker du på Deling.

3. Velg en person under Deler med deg.

4. Trykk på Alternativer øverst til høyre.

5. Trykk på Slutt å motta helsedata.

ios-16-iphone-13-pro-health-sharing-contact-stop-receiving-health-data

Hvis du vil slutte å motta varslinger, kan du slå av Varsler, Trender eller Oppdateringer.

* Hvis du begynner å dele data med noen, blir ikke delingen avsluttet hvis du fjerner dem fra Kontakter.