Loggfør humør og følelser, og ta vurderinger av mental helse

Spor din mentale velferd ved å loggføre humør og følelser og ved å ta standardiserte vurderinger av mental helse for å forstå din nåværende risiko for depresjon og angst. Hvis du er bekymret for den mentale helsen din, må du kontakte profesjonell hjelp.

Loggfør følelser eller humør

Du kan velge mellom å loggføre en følelse du har akkurat nå, eller det generelle humøret for dagen.

På iPhone eller iPad

1. Åpne Helse-appen.

2. Hvis du bruker iPhone, trykker du på Bla gjennom. Hvis du bruker iPad, trykker du på sidepanelsidepanel for å åpne sidepanelet.

3. Trykk på Mental velferd og deretter på Sinnsstemning.

4. Hvis dette er første gang du loggfører, trykker du på Kom i gang. Ellers trykker du på Loggfør.

5. Velg Følelse for å loggføre hvordan du føler deg akkurat nå, eller Humør for å loggføre hvordan du har følt deg samlet sett i dag.

Bildet har ingen alternativ tekst
  6. Dra glidebryteren for å velge hvordan du føler deg, og trykk på Neste.

7. Trykk på eventuelle ord som best beskriver følelsen, og trykk på Neste.

8. Trykk på eventuelle ord for hva som har størst innvirkning på deg, og trykk på Ferdig.

På Apple Watch

1. Åpne Mindfulness-appen.

2. Trykk på Sinnsstemning og deretter på Loggfør hvordan du føler deg akkurat nå eller Loggfør hvordan du har følt deg samlet sett i dag.

Bildet har ingen alternativ tekst
  3. Vri på Digital Crown for å velge en følelse, og trykk på hakemerket øverst til høyre.

4. Velg eventuelle ord som best beskriver følelsen, og trykk på hakemerket øverst til høyre.

5. Velg eventuelle ord for hva som har størst innvirkning på deg, og trykk på hakemerket øverst til høyre.

Slå på påminnelser

1. På iPhone åpner du Helse-appen og trykker på Bla gjennom.

2. Trykk på Mental velferd og deretter på Sinnsstemning.

3. Rull ned, og trykk på Alternativer.

4. Velg om du vil bli påminnet i løpet av dagen eller på slutten av dagen. Alternativt kan du trykke på Legg til påminnelse for å angi et bestemt tidspunkt.

Bildet har ingen alternativ tekst

Du kan også trykke på Administrer Mindfulness i Apple Watch-appen for å justere påminnelsene dine for Apple Watch.

For å bidra til å skape en vane med å loggføre humør og følelser kan du legge til Helse-widgeten på iPhone eller Mindfulness-komplikasjonen på Apple Watch. Finn ut hvordan du legger til widgeter på låst skjerm og tilpasser urskiven.

Ta en vurdering av mental helse

Vurderinger av mental helse er tilgjengelige for å hjelpe deg med å forstå din nåværende risiko for depresjon og angst.

1. Åpne Helse-appen på iPhone eller iPad.

2. Hvis du bruker iPhone, trykker du på Bla gjennom. Hvis du bruker iPad, trykker du på sidepanelsidepanel for å åpne sidepanelet.

3. Trykk på Mental velferd.

4. Trykk på Fyll ut spørreskjemaet under Få mer ut av Helse. Hvis du tidligere har tatt en vurdering, trykker du på Risiko for angst eller Risiko for depresjon, og deretter trykker du på Fyll ut spørreskjemaet.

5. Bekreft alderen din, og trykk på Start.

Bildet har ingen alternativ tekst
  6. Svar på spørsmålene, og trykk på Ferdig.

Depresjonsvurderingen kalles PHQ-9 (Patient Health Questionnaire-9), mens angstvurderingen kalles GAD-7 (Generalized Anxiety Disorder-7). PHQ-9 og GAD-7 ble utviklet av Dr. Robert L. Spitzer, dr. Janet B.W. Williams, dr. Kurt Kroenke og kolleger med et utdanningsstipend fra Pfizer Inc.Vurderingene i Helse-appen tilbys kun for informasjonsformål, og resultatene utgjør ingen medisinsk diagnose.

Finn ut mer om å bruke vurderinger av mental helse

Se og del innsikt i din mentale velferd

På iPhone eller iPad:

1. Åpne Helse-appen.

2. Hvis du bruker iPhone, trykker du på Bla gjennom. Hvis du bruker iPad, trykker du på sidepanelsidepanel for å åpne sidepanelet.

3. Trykk på Mental velferd og deretter på Sinnsstemning.

4. Trykk på Vis i diagram.

5. Trykk på Tilstander, Assosiasjoner eller Livsstilsfaktorer for å se tidligere logger, faktorer knyttet til loggene dine eller livsstilsfaktorer, som Treningsminutter, Oppmerksomme minutter, Søvn eller Tid i dagslys, som kan påvirke den mentale velferden din.

Bildet har ingen alternativ tekst

Hvis du deler helsedataene dine på en sikker måte, kan du velge å dele Risiko for angst, Risiko for depresjon og Sinnsstemning med venner og familie. Finn ut mer om hvordan du deler og ser helsedata i Helse-appen.

Slett en humørlogg, emosjonslogg eller vurdering

Hvis du har loggført feil humør eller følelser, eller hvis du har svart feil på noe på en vurdering, kan du slette den.

1. Åpne Helse-appen på iPhone eller iPad.

2. Hvis du bruker iPhone, trykker du på Bla gjennom. Hvis du bruker iPad, trykker du på sidepanelsidepanel for å åpne sidepanelet.

3. Trykk på Mental velferd.

4. Hvis du trenger å slette en følelses- eller humørlogg, trykker du på Sinnsstemning. Hvis du trenger å slette en vurdering, trykker du på Risiko for angst eller Risiko for depresjon.

5. Rull ned, og trykk på Vis alle data.

6. Trykk på Rediger øverst til høyre.

7. Trykk på den røde Slett-knappenSlett-knappen ved siden av oppføringen eller oppføringene du vil slette. Du kan også trykke på Slett alle.

Bildet har ingen alternativ tekst
  8. Trykk på Ferdig.

Slå av oppfordringer om spørreskjemaer

Hvis du ikke vil bli bedt om å ta vurderinger av mental helse et par ganger i året eller når det viser seg et mønster av ubehagelig humør, kan du slå av Periodiske spørreskjemaer og Ubehagelige følelser.

1. Åpne Helse-appen på iPhone eller iPad.

2. Hvis du bruker iPhone, trykker du på Bla gjennom. Hvis du bruker iPad, trykker du på sidepanelsidepanel for å åpne sidepanelet.

3. Trykk på Mental velferd og deretter på Risiko for angst eller Risiko for depresjon.

4. Rull ned, og trykk på Alternativer.

5. Slå av Periodiske spørreskjemaer og Ubehagelige følelser.

Om personvern knyttet til helsedataene dine

Informasjonen du legger til om deg selv i Helse-appen, kan brukes og deles av deg. Du velger hvilken informasjon som legges til i Helse-appen, og hvem som får tilgang til dataene dine.

Når telefonen eller iPaden din er låst med sikkerhetskode, Touch ID eller Face ID, blir alle helse- og aktivitetsdataene dine i Helse-appen kryptert, med unntak av nødinfo. Alle helsedata som synkroniseres med iCloud, er kryptert både under overføring og mens de befinner seg på serverne våre. Hvis du har en nyere versjon av watchOS og iOS med standard tofaktorautentisering og sikkerhetskode, lagres helse- og aktivitetsdataene dine på en måte som gjør at Apple ikke kan lese dem.

Når du bruker funksjonene for Mental velferd og du har slått på tofaktorautentisering, betyr dette at helsedataene dine som synkroniseres til iCloud, beskyttes med gjennomgående kryptering. Apple har ikke nøkkelen til å dekryptere dataene og kan derfor ikke lese dem.

Du blir ikke fulgt opp av kliniker etter å ha tatt de mentale helsevurderingene.