Bruk iPhone til å måle stabiliteten din ved gange

På iPhone 8 eller nyere med iOS 15 kan du se stabiliteten din ved gange og klassifiseringen for å få innblikk i risikoen for å falle.

Om Stabilitet ved gange

Stabilitet ved gange bruker egne algoritmer til å vurdere balansen, stabiliteten og koordinasjonen din ved hjelp av bevegelsessensorene som er innebygd i iPhone. Mens du går med iPhonen, sporer den viktige mobilitetsmål som gangfart, steglengde, tid med begge beina på bakken og uregelmessig gange. Disse brukes til å finne stabiliteten din ved gange og klassifiseringen.

Stabiliteten din ved gange klassifiseres som OK, Lav eller Veldig lav. Du kan også velge å få en varsling hvis stabiliteten din er Lav eller Veldig lav.

Hvis du har helse-deling aktivert, kan du velge å dele dataene og varslingene dine for stabilitet ved gange med venner eller familie automatisk.

En iPhone-skjerm som viser en varsling om lav Stabilitet ved gange

Konfigurer varsler for Stabilitet ved gange

1. Åpne Helse-appen på iPhonen, og trykk på Sammendrag.

2. Trykk på bildet eller initialene øverst til høyre på skjermen.

3. Trykk på Helse-sjekkliste, og trykk deretter på Konfigurer varsler for Stabilitet ved gange.

4. Følg instruksjonene på skjermen.

En iPhone-skjerm som viser oppsettsiden for Stabilitet ved gange

Legg iPhonen i lommen foran eller i en lomme nær livet mens du går. Du får en varsling hvis stabilitetsnivået ditt er lavt nok til at det er risiko for at du faller i løpet av det neste året.

Se historikken din for Stabilitet ved gange

1. Fra Helse-appen trykker du på Naviger.

2. Trykk på Mobilitet, og trykk deretter på Stabilitet ved gange.

En iPhone-skjerm som viser en graf over Stabilitet ved gange-nivåer

Hvis du har Stabilitet ved gange lagt til i Favoritter-delen, kan du åpne den fra Sammendrag-fanen i Helse-appen.