Samen naar films en tv-programma's kijken in FaceTime op een iPhone of iPad

Met SharePlay kun je samen met anderen synchroon naar films en tv-programma's kijken in een FaceTime-gesprek.

Dit is wat iedereen nodig heeft:

Samen video kijken tijdens een FaceTime-gesprek

1. Start een FaceTime-gesprek op je iPhone of iPad.

2. Veeg omhoog vanaf de onderkant van de FaceTime-gesprek en open vervolgens een app voor videostreaming die SharePlay ondersteunt.

3. Kies een film of tv-programma en tik op de afspeelknop. Tik wanneer daarnaar wordt gevraagd op SharePlay.

De afspeelregelaars zijn toegankelijk voor iedereen die kijkt, dus iedereen kan afspelen. pauzeren, terugspoelen of vooruitspoelen. Als je instellingen zoals bijschriften voor spraak en geluiden of het volume wijzigt, heeft dit alleen effect op je eigen apparaat.

Vrienden uitnodigen om samen video's te kijken via FaceTime vanuit een ondersteunde app

Je kunt ook een SharePlay-sessie starten vanuit ondersteunde streamingapps.

1. Open de streamingapp.

2. Zoek een film of tv-programma om te delen. Tik op de knop 'Menu'knop 'Menu' of de knop 'Deel'knop 'Deel'.

3. Tik op 'SharePlay''SharePlay' en voer vervolgens de contacten in die je wilt bellen.

4. Tik op 'FaceTime' om FaceTime-video te starten. Of tik op de knop 'Audio' knop 'Audio' om FaceTime-audio te starten.

5. Start de video.

De afspeelregelaars zijn toegankelijk voor iedereen die kijkt, dus iedereen kan afspelen. pauzeren, terugspoelen of vooruitspoelen. Als je instellingen zoals bijschriften voor spraak en geluiden of het volume wijzigt, heeft dit alleen effect op je eigen apparaat.

Als je hulp nodig hebt met een app voor videostreaming, lees je hier hoe je contact kunt opnemen met de externe ontwikkelaar.

Deelnemen aan een kijksessie in een FaceTime-gesprek

1. Tik op 'Open' naast 'Neem deel aan SharePlay' in een FaceTime-gesprek.

ios-16-iphone-13-pro-facetime-shareplay-tv-show-join-shareplay
  2. Tik op 'Meld je aan bij SharePlay' nadat de app voor videostreaming is geopend.

3. Om terug te gaan naar het FaceTime-gesprek, tik je op de beeld-in-beeld-tegel boven in de app voor videostreaming.

Als je geen toegang hebt tot het materiaal, wordt je gevraagd om een abonnement te nemen, het materiaal te kopen of een proefabonnement te nemen, als dat beschikbaar is.

Ontdek welke apps SharePlay ondersteunen

1. Tik in het FaceTime-gesprek op de knop 'Deel materiaal'knop 'Deel materiaal'.

2. Veeg onder 'Apps voor SharePlay' door de lijst met geïnstalleerde apps van waaruit je kunt delen en tik vervolgens op een app om deze te openen. Of tik op 'Meer' om ondersteunde apps te zoeken in de App Store.

Meer informatie

Ontdek hoe je SharePlay gebruikt om samen naar films of tv-programma's te kijken in FaceTime op je Apple TV.

Je kunt SharePlay ook gebruiken om samen films en tv-programma's te kijken in FaceTime op een Mac met macOS Monterey of nieuwer.

FaceTime en sommige FaceTime-functies zijn mogelijk niet in alle landen of regio's beschikbaar.

Bepaald materiaal wordt mogelijk niet ondersteund als SharePlay-gebruikers zich in verschillende landen of regio's bevinden.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.