Downloads van boeken en audioboeken van uw apparaat verwijderen

Nadat u een boek hebt verwijderd, wordt het niet meer op uw apparaat bewaard maar kunt u het wel nog vinden in uw bibliotheek op andere apparaten.

Boeken, audioboeken of pdf's verwijderen van een iPhone, iPad of iPod touch

U kunt gedownloade boeken en meer verwijderen vanuit de Apple Books-app of audioboeken vanuit de Instellingen-app.

Vanuit de Apple Books-app

1. Tik op 'Bibliotheek' en zoek naar het item. Als het item deel uitmaakt van een serie, opent u eerst de serie.
  2. Tik rechtsboven op 'Wijzig'.
  3. Tik op het item dat u wilt verwijderen en tik vervolgens op het Prullenmand-symboolPrullenmand-symbool.
  4. Kies 'Verwijder download' om het item van uw apparaat te verwijderen. (Als het om een pdf gaat of het item niet uit de Book Store afkomstig is, kunt u ook op 'Verwijder overal' tikken om het uit uw bibliotheek te verwijderen.)

Als u de knop 'Download' naast een item ziet, wordt het bewaard in de cloud en is het niet naar uw apparaat gedownload. Als u niet wilt dat het item in de cloud verschijnt, kunt u het verbergen. Als u het item verbergt, wordt het van uw apparaat verwijderd, maar kunt u het openen door op de inlogknop inlogknop of op uw foto bovenaan het scherm te tikken en vervolgens op 'Verborgen aankopen beheren'.

Als u een computer en een USB-kabel hebt gebruikt om boeken en audioboeken handmatig te synchroniseren met uw iPhone, iPad of iPod touch, schakelt u synchroniseren uit om deze items te verwijderen.

Vanuit de Instellingen-app

1. Open Instellingen.
  2. Tik op 'Algemeen' en tik vervolgens op 'iPhone-opslag' of 'iPad-opslag'.
  3. Scrol naar 'Boeken' en tik erop.
  4. Veeg naar links op een audioboekdownload en tik op 'Verwijder'.

Boeken, audioboeken of pdf's van uw Mac verwijderen

1. Klik op 'Bibliotheek' bovenaan het venster en vervolgens op 'Alle boeken' in de navigatiekolom.
  2. Klik op het item dat u wilt verwijderen of wissen. Als het item deel uitmaakt van een serie, opent u eerst de serie, en klikt u vervolgens op het item.
  3. Kies 'Wijzig' > 'Verwijder' in de menubalk en bevestig het wanneer dit wordt gevraagd.

Als de optie 'Verwijder' grijs wordt weergegeven nadat u op 'Wijzig' hebt geklikt, is dat item niet op uw Mac gedownload.