Camerafuncties van de iPhone 11 en iPhone 11 Pro

Lees hier meer informatie over QuickTake, de ultragroothoekcamera, de nachtmodus en andere nieuwe camerafuncties van de iPhone 11 en iPhone 11 Pro.

Snel een video opnemen met QuickTake

De iPhone 11 en iPhone 11 Pro hebben QuickTake, een nieuwe functie waarmee u snel video's kunt opnemen zonder de fotomodus te verlaten.

De sluiterknop ingedrukt houden om een video op te nemen

Als u de Camera-app opent, ziet u de standaardfotomodus. Tik op de sluiterknop  om een foto te maken. Tik op de pijl  om opties als de flitser, Live Photos, de timer en meer aan te passen.

Als u snel een video wilt opnemen, houdt u de sluiterknop ingedrukt.* Laat vervolgens de knop los om de opname te stoppen.

Naar rechts slepen om de opname te vergrendelen

Als u video wilt blijven opnemen zonder de knop ingedrukt te hoeven houden, sleept u de sluiterknop naar rechts en laat u de knop vervolgens los. Als video-opname is vergrendeld, verschijnt er rechts een sluiterknop. Tik hierop om een foto te maken tijdens video-opname. Tik op de opnameknop wanneer u er klaar voor bent om de opname te stoppen.

Naar links slepen voor de burstmodus

Sleep de sluiterknop naar links en houd deze ingedrukt om kort na elkaar een hele serie foto's te maken. Laat de knop los om te stoppen.

* Schakel over naar de videomodus om langere video's met aanpasbare resolutie, stereogeluid en audiozoom te maken.

Meer zien met de ultragroothoekcamera

De nieuw ontworpen camera-interface van de iPhone 11 en iPhone 11 Pro maakt gebruik van de nieuwe ultragroothoekcamera, zodat u kunt zien wat er buiten beeld gebeurt. Tik op de .5-knop om over te schakelen op de ultragroothoekcamera en alles vast te leggen wat u kunt zien met uw iPhone.

Foto's bij weinig licht maken met de nachtmodus

De nachtmodus wordt automatisch ingeschakeld op de iPhone 11 en de iPhone 11 Pro wanneer de camera omgevingen met weinig licht detecteert. Het symbool 'Nachtmodus'  bovenaan het beeldscherm wordt geel wanneer de functie actief is.

Afhankelijk van hoe donker de scène is, kan er snel met de iPhone een foto in de nachtmodus worden gemaakt of kan de sluitertijd enkele seconden worden verlengd. Er wordt een cijfer naast het symbool 'Nachtmodus' weergegeven om aan te geven hoelang de opname gaat duren.

Tik op het symbool 'Nachtmodus' om te experimenteren met foto's met langere sluitertijd in de nachtmodus. Gebruik vervolgens de schuifknop boven de sluiterknop om te kiezen tussen 'Auto' en 'Max.'. Met 'Auto' bepaalt de camera hoelang het duurt om de beelden te maken en met 'Max.' wordt de langste opname in de nachtmodus gemaakt. Wanneer u de foto maakt, wordt de schuifknop een timer die aftelt tot het einde van de belichting. Beweeg niet totdat de opname is voltooid.

Zorgen dat uw foto's en video's er perfect uitzien

Met de Foto's-app in iOS 13 hebt u nog meer controle over het bewerken. U kunt nu de intensiteit van alle bewerkingstools en filters aanpassen. U kunt ook video's bewerken met dezelfde tools die u voor foto's gebruikt: bijsnijden, draaien, filters toepassen en meer. Meer informatie over het bewerken van foto's op uw iPhone.

Nog mooiere portretfoto's maken

Dankzij de camerasystemen van de iPhone 11 en iPhone 11 Pro is de portretmodus nog beter geworden. Met het nieuwe High-Key Light Mono-effect kunt u foto's van studiokwaliteit maken en de portretmodus werkt met alles waar u graag foto's van maakt, inclusief huisdieren.