Over de camerafuncties op uw iPhone

Ontdek QuickTake, de ultragroothoekcamera en andere camerafuncties op uw iPhone.

Snel een video opnemen met QuickTake

U kunt QuickTake gebruiken om video's op te nemen zonder de fotomodus te verlaten. QuickTake is beschikbaar op iPhone XS, iPhone XR en nieuwer.

De sluiterknop ingedrukt houden om een video op te nemen

Als u de Camera-app opent, ziet u de standaardfotomodus. Tik op de sluiterknop  om een foto te maken. Tik dan op de pijl  om opties aan te passen, zoals de flits, Live Photos, de timer en meer.

Als u een QuickTake-video wilt opnemen, hoeft u alleen maar de sluiterknop in te drukken en vast te houden .* Laat de knop los om de opname te stoppen.

Met iOS 14 kunt u een van de volumeknoppen ingedrukt houden om een QuickTake-video op te nemen. Als u 'Gebruik 'Volume omhoog' voor burst' hebt ingeschakeld, kunt u de volume-omlaagknop gebruiken voor het opnemen van een QuickTake-video.

Naar rechts slepen om de opname te vergrendelen

Als u video wilt blijven opnemen zonder de knop ingedrukt te hoeven houden, sleept u de sluiterknop  naar rechts en laat u deze vervolgens los. Als video opnemen is vergrendeld, verschijnt er een sluiterknop aan de rechterkant. Tik op de sluiterknop  om een foto te maken tijdens een video-opname. Tik op de opnameknop wanneer u er klaar voor bent om de opname te stoppen.

Naar links slepen voor de burstmodus

Sleep de sluiterknop naar links en houd deze ingedrukt om achterelkaar een reeks foto's te maken. Laat de knop los om te stoppen.

Met iOS 14 kunt u foto's maken in burstmodus door op de volume-omhoogknop te drukken. Ga naar 'Instellingen' > 'Camera' en schakel de knop 'Gebruik 'Volume omhoog' voor burst' in.

* Schakel over naar de videomodus om video's met aanpasbare resolutie, stereogeluid en audiozoom te maken.

Verder kijken dan het kader van de zoeker

Op iPhone-modellen met de ultragroothoeklens (0,5x) laat de camera-interface zien wat er gebeurt buiten de opname die u aan het kadreren bent. Zo kunt u bepalen of u de opname opnieuw moet kadreren of moet overschakelen naar een andere cameralens op de iPhone om een mooiere foto te maken.

Automatisch een aangepaste look toepassen op uw foto's

Met scènedetectie detecteert de camera op intelligente wijze waar u een foto van maakt en past hij een aangepaste look toe om de beste kwaliteiten in de scène naar voren te brengen. Om deze functie uit te schakelen, gaat u naar 'Instellingen' > 'Camera' en schakelt u 'Scènedetectie' uit.

Scènedetectie is beschikbaar op iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max.

De scherpstelling en belichting aanpassen

Voordat u een foto maakt, worden de scherpstelling en belichting automatisch ingesteld op de camera. De gezichtsherkenningsfunctie verdeelt de belichting over de gezichten. Met iOS 14 kunt u de regelaar voor belichtingscompensatie gebruiken om de belichting nauwkeurig in te stellen en te vergrendelen voor volgende foto's.

Tik gewoon op de pijl  en tik vervolgens op  en pas uw belichtingsniveau aan. De belichting wordt vergrendeld tot de volgende keer dat u de Camera-app opent.

De regelaar voor belichtingscompensatie is beschikbaar op iPhone 11, iPhone 11 Pro en nieuwer.

Een gespiegelde selfie maken

Met iOS 14 kunt u een gespiegelde selfie maken die de foto vastlegt zoals u deze in het camerakader ziet. Om 'Spiegel camera aan voorzijde' in te schakelen, gaat u naar 'Instellingen' > 'Camera' en schakelt u de functie in.

De optie 'Spiegel camera aan voorzijde' voor foto's en video's is beschikbaar op iPhone XS, iPhone XR en nieuwer. Op de iPhone 6s tot iPhone X wordt de instelling 'Spiegel foto's aan voorzijde' genoemd en kunnen er alleen foto's worden gemaakt.

Nog sneller foto's maken

Met iOS 14 kunt u 'Geef prioriteit aan snellere opnamen' gebruiken om aan te passen hoe afbeeldingen worden verwerkt. Zo kunt u meer foto's maken wanneer u snel achter elkaar op de sluiterknop  tikt. Om dit uit te schakelen, gaat u naar 'Instellingen' > 'Camera' en schakelt u 'Geef prioriteit aan snellere opnamen' uit.

De optie 'Geef prioriteit aan snellere opnamen' is beschikbaar op iPhone XS, iPhone XR en nieuwer.

Nog mooiere portretfoto's

In de portretmodus creëert de camera een scherptediepte-effect waarmee u foto's van studiokwaliteit kunt componeren waarbij het onderwerp scherp is en de achtergrond onscherp.

Selfies en ultragroothoekfoto's verbeteren

Lenscorrectie verbetert automatisch selfies die u maakt met de camera aan de voorzijde of foto's die u maakt met de ultragroothoeklens (0,5x), zodat ze er natuurlijker uitzien. Om dit uit te schakelen, gaat u naar 'Instellingen' > 'Camera' en schakelt u 'Lenscorrectie' uit.

Lenscorrectie is beschikbaar op iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max.

Meer doen met de camera op uw iPhone