Veilige video in HomeKit gebruiken

Met veilige video in HomeKit kunt u de opties voor video-opnamen, berichtgeving, opslag en delen aanpassen.

Wat u nodig hebt

Voor het streamen van video en bewaren van videofragmenten hebt u geen iCloud-opslagabonnement nodig. Als u video wilt opnemen, hebt u een iCloud-opslagabonnement van 200 GB nodig ter ondersteuning van één camera en een opslagabonnement van 2 TB ter ondersteuning van maximaal vijf camera's.

Een camera configureren

1. Neem contact op met de fabrikant van uw camera als u de iOS- of iPadOS-camera-app van de fabrikant moet installeren om de camera te configureren.
  2. Voeg uw camera als accessoire toe aan de Woning-app. Er verschijnt een bericht op uw apparaat dat uw camera is toegevoegd. Zorg dat u de camera toevoegt aan hetzelfde netwerk als waarmee uw Woning-app is verbonden en dat het netwerk stabiel is. Als de netwerkverbinding wordt verbroken terwijl de camera aan het opnemen is, wordt uw video mogelijk niet bewaard.
  3. Volg de instructies op het scherm om uw instellingen voor streaming en opname, gebruikersrechten enzovoort te selecteren. U kunt deze instellingen ook later wijzigen. Als u klaar bent, tikt u op 'Gereed'.

Volg deze stappen om al uw HomeKit-camera's voor veilige video toe te voegen aan de Woning-app. U krijgt een melding wanneer het maximumaantal met uw iCloud-opslagabonnement ondersteunde opnamecamera's is bereikt.

Met de Apple ID die u gebruikt voor de Woning-app is een totaal van maximaal vijf opnamecamera's toegestaan in alle woningen die u bezit. Deze limiet geldt voor gezinsleden die via 'Delen met gezin' een iCloud-opslagabonnement delen en verder voor iedereen die gebruikmaakt van het opslagabonnement. Als u meer dan vijf opnamecamera's wilt gebruiken, moet u een andere Apple ID met een ander iCloud-opslagabonnement gebruiken.

iOS-schermafbeelding van video-instellingen in de Woning-app.

De instellingen wijzigen

Als u camera-instellingen wilt wijzigen, opent u de Woning-app op uw iPhone, iPad of iPod touch. Tik op de videofeed en tik vervolgens op 'Instellingen' . Op een Mac* Control-klikt u op de videofeed en selecteert u vervolgens 'Instellingen' .

* Als u macOS 10.15.1 of hoger gebruikt, kunt u in de Woning-app de opname-instellingen wijzigen en videofragmenten en -streams bekijken.

Videobeelden bekijken en delen

U kunt de videostreams en -opnames bekijken op de tab 'Woning' van de Woning-app onder 'Favoriete camera's', of in de kamer in de Woning-app waar u de camera hebt geplaatst. Leden van uw huishouden kunnen ook videostreams bekijken in het bedieningspaneel van de Apple TV, in de Woning-app op de Mac of op de Apple Watch. De hoofdgebruiker van de Woning-app kan beperken welke gebruikers van de woning toegang hebben tot alle video-opnames

iOS-schermopname van het bekijken van uw video in de Woning-app.

Om videofragmenten te bekijken, tikt u op de videofeed in de Woning-app op uw iPhone, iPad of iPod touch. Op een Mac* klikt u dubbel u op de videofeed in de Woning-app.

• Boven de video worden de dag en tijd weergegeven die u momenteel bekijkt. Via de kalenderfunctie boven de video kunt u de opnames van een bepaalde dag selecteren. U kunt de in iCloud bewaarde opnamegeschiedenis bekijken met videofragmenten van de afgelopen tien dagen.
  • Gebruik de videotijdlijn onderaan het scherm om de opname af te spelen of te pauzeren, of gebruik de tijdlijn om de video vooruit of achteruit te spoelen. Als u het symbool van een persoon, dier of auto op de tijdbalk ziet, tikt of klikt u erop om het videofragment te bekijken vanaf het moment dat uw woninghub beweging detecteerde. Knijp op een iPhone, iPad of iPod touch de tijdlijn met twee vingers samen om in te zoomen en de beelden in meer detail te bekijken.
  • Als u de videofragmenten wilt delen met andere personen of apps, of als u ze wilt bewaren in iCloud of Foto's, tikt of klikt u op .
  • Tik of klik op  om andere accessoires die zich in dezelfde kamer als uw camera bevinden, in de Woning-app te bekijken.

* Als u macOS 10.15.1 of hoger gebruikt, kunt u in de Woning-app de opname-instellingen wijzigen en videofragmenten en -streams bekijken.