Veilige video in HomeKit gebruiken

Met veilige video in HomeKit kunt u de opties voor video-opnamen, berichtgeving, opslag en delen aanpassen.

Wat u nodig hebt

Voor het streamen van video en bewaren van videofragmenten hebt u geen iCloud-opslagabonnement nodig. Als u video wilt opnemen, hebt u een iCloud-opslagabonnement van 200 GB nodig ter ondersteuning van één camera en een opslagabonnement van 2 TB ter ondersteuning van maximaal vijf camera's.

Een camera configureren

1. Voordat u begint met de configuratie, moet u mogelijk de iOS-app van de camerafabrikant installeren. Raadpleeg de camerafabrikant voor meer informatie.
  2. Voeg uw camera als accessoire toe aan de Woning-app. Er verschijnt een bericht op uw apparaat met de melding dat de camera is toegevoegd. Zorg dat u de camera toevoegt aan hetzelfde netwerk als waarmee uw Woning-app is verbonden en dat het netwerk stabiel is. Als het netwerk uitvalt tijdens het opnemen, wordt de video mogelijk niet bewaard.
  3. Kies wanneer uw camera moet streamen en opnemen en wie die opnames mag zien, wijzig de accessoire-instellingen van uw camera, verander de kamer waar de camera zich bevindt in de Woning-app of zet uw camera in favorieten. U kunt deze instellingen ook op een ander tijdstip wijzigen. Als u klaar bent, tikt u op 'Gereed'.

U krijgt een melding wanneer het maximumaantal met uw iCloud-opslagabonnement ondersteunde opnamecamera's is bereikt.

Met de Apple ID die u gebruikt voor de Woning-app is een totaal van maximaal vijf opnamecamera's toegestaan in alle woningen die u bezit. Deze limiet geldt voor gezinsleden die via 'Delen met gezin' een iCloud-opslagabonnement delen en verder voor iedereen die gebruikmaakt van het opslagabonnement. Als u meer dan vijf opnamecamera's wilt gebruiken, moet u een andere Apple ID met een ander iCloud-opslagabonnement gebruiken.

De instellingen wijzigen

Als u de camera-instellingen wilt aanpassen, tikt u op de videofeed in de Woning-app op uw iOS-apparaat en tikt u vervolgens op 'Instellingen' .

• Tik op 'Berichtgeving' als u wilt wijzigen hoe u meldingen ontvangt. U kunt berichtgeving in- of uitschakelen, meldingen ontvangen wanneer een bepaald soort beweging wordt gedetecteerd, wanneer er niemand thuis is en meer. De instellingen voor berichtgeving kunnen per camerafabrikant verschillen.

Als u macOS 10.15.1 gebruikt, kunt u in de Woning-app ook de opname-instellingen wijzigen en videofragmenten en -streams bekijken.

Videobeelden bekijken en delen

U kunt de videostreams en -opnames bekijken op de tab 'Woning' van de Woning-app onder 'Favoriete camera's', of in de kamer in de Woning-app waar u de camera hebt geplaatst. Leden van uw woning kunnen de videostreams eveneens bekijken in de Woning-app op een Mac of Apple Watch. De hoofdgebruiker van de Woning-app kan beperken welke gebruikers van de woning toegang hebben tot alle video-opnames

Als u videofragmenten wilt bekijken, tikt u op de videofeed in de Woning-app op uw iOS-apparaat.

• Boven de video worden de dag en tijd weergegeven die u momenteel bekijkt. Via de kalenderfunctie boven de video kunt u de opnames van een bepaalde dag selecteren. U kunt de in iCloud bewaarde opnamegeschiedenis bekijken met videofragmenten van de afgelopen tien dagen.
  • Gebruik de tijdbalk van de video onderaan het scherm om de opname af te spelen of te pauzeren, of sleep met uw vinger naar links of naar rechts om de video terug of vooruit te spoelen. Als u het symbool van een persoon, dier of auto op de tijdbalk ziet, tikt u erop om de video-opname te bekijken vanaf het moment dat uw woninghub beweging detecteerde. Beweeg uw vingers uiteen op de tijdbalk om in te zoomen en de beelden in meer detail te bekijken.
  • Als u de videofragmenten wilt delen met andere personen of apps, of als u ze wilt bewaren in iCloud of Foto's, tikt u op .
  • Tik in de Woning-app op  om andere accessoires te bekijken die zich in dezelfde kamer als uw camera bevinden.

Als u macOS 10.15.1 gebruikt, kunt u in de Woning-app ook de opname-instellingen wijzigen en videofragmenten en -streams bekijken.